8,881

Odp: GG FORUMOWE

Nie bierz wody z dna. Ciężko coś doradzić jak się nie widzi studni i pompy. Ja zainwestował bym w filtry sekcyjne i nowy filtr główny w opryskiwaczu. Bo mimo zanieczyszczeń w wodzie nie powinieneś mieć takiego problemu.

8,882

Panowie jak w waszych okolicach wygląda cennik za wykopanie rowu do przyłącza wody? Głębokość 120-140 cm. Stawka za metr czy na godzinę? Do wykonania około 100 metrów. 7 zł za metr do dużo czy jak?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,883

100 zł. za godzinę.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

8,884

u nas też 100 zł za godzinę i ile wykopie w godzinę to zależy od koparkowego jaki obrotny jest

Nie ma to jak FORTSCHRITT

8,885

100-120 zł/godzinę plus 50% za dojazd i powrót jak mała robota. Ten za 120 to czort na robotę, w jednej ręce bułka, w drugiej kiełbacha, a łycha nie staje.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,886

U mnie też godzina 100zł. Kopał mi obrotny gościu jakieś 70m-80m był problem bo była kurzawka i zamiast wybierać 40cm to musiał brać 1-1,2 szeroko bo inaczej zawaliło się zanim podsunąłem wąż.  Do tego trochę kręcenia się  bo tu rura od ścieków tu płot a tam drzewo i wyszło 500zł bez zawalania. To oganąłem sam po na dno szła rura fi 40 potem w połowie rura fi 65 i kabel siłowy. W sumie samo się zawaliło ja tylko zarównałem.

8,887

Też tak mnie się zdawało że 700 zł za 100 metrów wykopu to dużo. Krótko mówiąc taka mała koparka to dobry interes. Kuzyn też ma coś takiego to obecnie nie ma już mini koparki tylko taka midi. Do transportu zrobił sobie tandemke wywrotke na bliźniaczych kołach 17,5 cala i najazdy z tyłu to jak zawiezie koparke na plac budowy to w razie potrzeby ma nawet czym odwozic ziemię

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,888

800 zł to wuj zapłacił za podłączenie tak miej-więcej 80m ale to za koparkę, studnie z wodomierzem, zasuwę, wąż i wpięcie się do głównej rury.
Sama koparka
jcb 4cx - 100 do dwóch godzin 90zł jak więcej
terex 90zł powyżej jednego dnia 80 zł

8,889

moi bardzo dobrzy znajomi dzisiaj w tvp  https://eluban.pl/rozmaitosci/8188,luba … rzenia.htm

mdw

8,890

Wczoraj miałem słabą przypadłość. Babka wjechała mi sharanem w motor -Hondę  varadero125. Przyznała się do winy. Oświadczenie spisane. Szkoda zgłoszona.  Ale przeraża mnie jej ubezpieczalnia -RESO. W ogóle to zawsze myślałem, że zgłaszam szkodę w mojej ubezpieczalni a oni sciagają z tamtej fundusze... kto miał "nieprzyjemnośc" walczyć o odszkodowanie i wypowie się ?

Siły na zamiary zmierz....

8,891

Nie opisałeś szczegółów kolizji, nasza interpretacja bywa na miejscu błędna. Najstarszy kilka lat temu miał kolizję, był młody niedoświadczony przyznał się do winy. Rzeczoznawca stwierdził że wina tamtego i odszkodowania mu nie wypłacili. Powiedział że niech idzie do sądu i tak przegra. Nam wypłacili z AC.

8,892

Podstawa to rżnąć głupa udawać że jest się w szoku i niczego nie podpisywać....
Przemysleć przeanalizować wygóglować i dopiero gadać ....

Kumpel kiedyś przy 30 km/h miał czołówkę na wąskiej drodze z autobusem.
Szklanka była straszna.  Wina była drogowców a on podpisał mandat policjanta mimo że ledwo wylazł z samochodu. Samochód na złom i 500zł......

8,893

Będę potrzebował pieca do domu 145m plus garaż i kotłownia. Szukam czegoś na ekogroszek, ale taki, żeby mona było palić drewnem dodatkowo. Polecicie coś?

8,894

Poszukuję przekładni kątowej ze snopowiązałki bodajże. Przekładnia w 90stopni, a z jednej strony ma wyjście jak wom w ciągniku, a z drugiej wejście też na 6frezów tylko jak końcówka wałka przekaźnika.

8,895

Krzysiek napisał/a:

Podstawa to rżnąć głupa udawać że jest się w szoku i niczego nie podpisywać....
Przemysleć przeanalizować wygóglować i dopiero gadać ....

Kumpel kiedyś przy 30 km/h miał czołówkę na wąskiej drodze z autobusem.
Szklanka była straszna.  Wina była drogowców a on podpisał mandat policjanta mimo że ledwo wylazł z samochodu. Samochód na złom i 500zł......

Ona mnie dosłownie staranowala. I prawdę mówiąc źle ze sam byłem ale ważne, że oświadczenie jest. Ona sprawca ja poszkodowany. Bo chciala zakończyć sprawe Tym, że daje mi 100zł.

8,896

Grzegorz89 napisał/a:

Poszukuję przekładni kątowej ze snopowiązałki bodajże. Przekładnia w 90stopni, a z jednej strony ma wyjście jak wom w ciągniku, a z drugiej wejście też na 6frezów tylko jak końcówka wałka przekaźnika.

Wiem, że w samozbierkach polskich było wejście na sprzęgło gumowe a wyjście na obie strony frezem. Może to Ci podpasuje?

8,897

Grzegorz89 napisał/a:

Prasa k442 chyba cos tam takiego bylo

8,898

Właśnie będę potrzebował przeniesienia napędu z pokosówki na heder, który będzie 2m przed nią, i będzie regulowany od jednego do trzech metrów. Wymyśliłem sobie że na dwóch przekładniach będzie wałek przekaźnika i będzie się składał lub wysuwał, dlatego potrzebuję takie przekładnie. Drugie rozwiązanie to puścić cały heder z napędu hydromotoru, ale to koszta, i nie do końca wiadomo jaki silnik i pompę trzeba kupić...

8,899

http://www.agronews.com.pl/artykul/roln … -protestu/

8,900

Grzesiu o co chodzi z tą regulacją ?