Odp: Agregat Podorywkowy
No znalazłem a nie lepiej było zrobić na gęsiej stopie ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregat Podorywkowy
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No znalazłem a nie lepiej było zrobić na gęsiej stopie ?
Przy dużej głębokości sprężyny nie utrzymają kątu natarcia i będzie calizna nie podcięta .
Nie będę głęboko gruberował . A na polach mam mnustwo kamieni bez zabezpieczeń nie mam po co wogule wyjeżdzać .
Taki agregat robisz dla siebie jaki jest Ci potrzebny. Chcesz gęsią stopę to zrób, pytanie czy świński ogon utrzyma gęsią stopę w odpowiednim położeniu. Ale mamy zwierzyniec :stu:
Jak weźmie ogon od grubej świni 35mm to musi utrzymać
To ma być tylko do płytkiej uprawy ścierniska czy do głębokiej przedsiewnej z pominięciem pługa?
Tak tylko do płytkiej uprawy po żniwnej ścierniska puźniej będzie za orane
jeśli będziesz robił sam to zaplanuj tak ramę, żebyś mógł przykręcać redlice w różnych rozstawach o najlepiej w trzech rzędach. Grządziel 35x35 spokojnie wytrzyma gęsiostopę do 10-12cm i będzie bardzo dobrze pracować. a jeśli po jakimś czasie zechcesz spróbować na głęboko. to zamienisz na wąskie redlice i zjedziesz do 30cm
np coś takiego (tylko sprawdzić czy rozstaw dziur pasuje)
http://allegro.pl/gesiostopa-strom-bedn … 03294.html
Ok dzięki wielkie za porady tak głęboko nie bedę zapuszczał bo forsz mi nie da rady . Jak będe coś już miał zrobionego to wstawie jakieś fotki
Do 11 łap na wąskim dłucie Forsz pociągnie na 4-II i to będzie dobra robota. Ja mam 9 sercówek na trzech belkach i to jest moim zdaniem idealny układ. Jeśli pole zadziadowane to i się zapcha ale to tylko i wyłącznie wina "gospodarza".
Ja mam Stolla 11 łap sercowych rozstawionych na 4 belkach. Jeżdżę tak jak Marek piszesz na II-4 ,pracując z tą prędkością mam jeszcze zapas mocy a gruber robotę robi ładną.
Strony Poprzednia 1 … 14 15 16
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Agregaty » Agregat Podorywkowy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo