1,281

Odp: Kukurydza Na Ziarno

Szwagier pryskal lumaxem 3.5 litra i ma teraz lebiode i owsik. Tak patrzę na ten mocarz to z nikosulfuronem by to załatwił.  Sarast jakie dawki dajesz i jaki olej ,?

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

1,282

Ja rok temu zrobiłem rimel + nikson  i nie było różnicy z drugą połową pola gdzie był maister a w portfelu 70zł zostało z ha

Dziś jadę samym ikanosem na polu po trawie bo perz niesamowity zobaczę czy go przychamuje z resztą pól na razie czekam bo chwastów nie ma smile

1,283

Mocarz + niko + olej i wszystko .
Dla ambitnych 2.5 lumaxu + niko

1,284

Cormax i niko załatwia wszystko .

1,285

Olej czyli aypolan bio ?

Case Magnum 7210, MF 38

1,286

Mocarz i niko poprzednie lata ładnie u mnie działał ale rok temu jakiegoś fiołka przepuscił, na szczęście przy zbiorze nie było problemu żeby się coś zawijało. W tym roku coś innego trza prysnąć

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,287

Atpolan za drogi zwykły olemix wystarczy.

1,288

Asystent z chemirolu idzie

1,289

Asystent to nie to samo , inna bajka , olemix patrząc na skład to prawie to samo co atpolan.  Olej ma to do siebie że  rozpuszcza kutikule , tym samym toruje drogę dla chemii w dotarciu do chwastów. Najgorsze to są rzepak i komosa biała.

Case Magnum 7210, MF 38

1,290

mam olej  ale jeszcze nie zaglądałem  jaki ale miałem już  wszystkie w/w wymienione.  już bym robił ale od 2 dni wieje i lipa...

Leszek   dla kolegów'

1,291

Panowie jak wasze plantacje przypominające kukurydzę? Wczoraj urwałem kolbę to ziarno drobniutkie i wilgotność z kolby 42%. Dobry miesiąc i pewnie trza będzie uciekać z tym z pola.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,292

Moja kiszonkowa na IV klasie wygląda ładnie ,kolby jak na tą suszę też wyglądają dobrze ,ziarno nawet nawet i kolby całkiem wypełnione. Mam też dwa hektary na V i VI ale ta kukurydza wygląda tam tak ,że nawet za bardzo nie chce mi się patrzeć czy jakiekolwiek ziarno ma w tych mini kolbach.

1,293

Na kiszonkę zrąbana tydzień temu z 1,2 ha 6 rozbudowanych gnojar forsza naładowanych na max bo 3 km odwóz. Ponoć to dobry wynik zwłaszcza że to dzierżawa w którą zbytnio nie inwestuję, qq dostała jednak co trzeba.
Ziarnówki mam 2,8 ha z kolby wczoraj wilgotność pokazała 28 % są kolby jeszcze bez czarnej plamki. Po 15-tym trzeba będzie już rąbać, jeżeli da 10 t/ha będę zadowolony bo cena jest przyzwoita. Wcześniej siane już koszą.

1,294

Ja praktycznie po zniwach kuku srednia tak trochę ponad 5 t z ha to u nas bardzo dobry wynik wlgotność 19% ì 22% do zamkniecia  kontraktów po 400  w hu..... brakuje  . Dalej suszy  .rzepaki na siłe posiane i bez wody nie wschodzą . Straty wyszacowane na 60% i juź .

Leszek   dla kolegów'

1,295

Laszek napisał/a:

Panowie jak wasze plantacje przypominające kukurydzę? Wczoraj urwałem kolbę to ziarno drobniutkie i wilgotność z kolby 42%. Dobry miesiąc i pewnie trza będzie uciekać z tym z pola.

Ha ha miesiąc ? Od  soboty źniwa całą parą i to u wszystkich kombajny szaleja a kurz wisi wieczorami z kilometów  widać .

Leszek   dla kolegów'

1,296

sarast napisał/a:

wlgotność 19% ì 22%

Rozmawiałem z kumplem co ma kontrakt na mokrą 30% i opowiada mi, że już kosi na ziarno i przy pierwszym aucie dzwonił do odbiorcy, że ma 20%. Pytał się czy dostanie coś ekstra czy ma 2,5 kubika z hydrantu na patelnię dolać. Jakoś dogadali się.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

1,297

Mam tak samo ale nie fikam bo brakuje mi połowe do realizacji kontraktu i dogadani jesteśmy bo się okazuje źe protokółem strat suszowych mozna sobie dupę podetrzeć i to kiepsko ,susza to nie klęska tylko ryzyko zawodowe.. nie becze taki mamy klimat.

Leszek   dla kolegów'

1,298

No ja planuje na piątek wystartować. Agrifarm już zaczął to tak jak mówisz sarast kurzy się jak diabli i do tego jeszcze syf z głowni. U mnie jeszcze wilgotność w granicach 30% ale po cichu liczę na nieco lepszy plon. A jak u was z cenami dnia na mokrą?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

1,299

U nas cena 510 netto.
Kontrakt też mam na tyle i narazie co odstawiaja plony 9- 12 a wilgotnosc 20 do 31

1,300

Laszek napisał/a:

No ja planuje na piątek wystartować. Agrifarm już zaczął to tak jak mówisz sarast kurzy się jak diabli i do tego jeszcze syf z głowni. U mnie jeszcze wilgotność w granicach 30% ale po cichu liczę na nieco lepszy plon. A jak u was z cenami dnia na mokrą?

550 za 30% bez dopłat za suchą %

Leszek   dla kolegów'