8,921

Odp: GG FORUMOWE

Panowie są takie dławiki hydrauliczne, żeby w jedną stronę nie dławiło wcale, a w drugą, żeby puszczało pomału olej?  Dziś podnosiłem heder przy pokosówce, ale bardzo szybko opuszcza mi ten heder i muszę zdławić przy opadaniu. Jednak nie chciałbym dławić podnoszenia, bo i tak ciężko.

8,922

Takie coś
https://www.sklepdlarolnika.pl/pl/p/Zaw … 0bar/24108

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

8,923

Dzięki właśnie nie wiedziałem jak się nazywa taki zawór, i nie wyszukałem nic w googlach. Nawet nie taki drogi.

8,924

mam pytanie odnośnie zaworu ciśnienia oleju w silniku 6ct 107. Czy znajduje się za obudową filtra oleju w bloku, śruba na klucz 32?

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

8,925

Czytałem że w sw400 będzie właśnie pod tą śrubą, to w Twoim pewnie tak samo.

8,926

Tak i jedna podkładka czyni cuda 🤣

8,927

Panowie jest się czego obawiać sprzedając sprzęt na Ukrainę?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,928

Parę lat temu był szał na sprzedawanie sprzętu rolniczego i starych dobitych samochodów gdzieś do Afryki czy coś. Płacili dobrze i od ręki. O Ukrainie też obiło mi się o uszy bo Znajomy sprzedał ruska. Przyjechali zapłacili i zabrali.

Siły na zamiary zmierz....

8,929

Za samochody dobrze płacą, sprzedajesz, zgłaszasz umowę w wydziale i ubezpieczalni i po robocie niektórzy jeszcze mówią że ubezpieczenie OC można odzyskać ale to nie prawda bo żeby odzyskać kase za oc musi być zawarta następna polisa, a nie mamy z nimi umowy na przekazywanie danych

8,930

Ja sprzedałem 514 na Ukrainę. Przyjechali, zapłacili i zabrali.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

8,931

Doszedłem ze skaczącym ciśnieniem w silniku, był pęknięty przewód do zegara wymieniłem i ustało skakanie wskazówki, do zaworu łap nie pchałem

8,932

Maryush to od razu przyjechali z lawetą?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,933

Muszę zrobić osobny układ hydrauliki, do silnika hydraulicznego. pierwsze pytanie, czy układ zamknięty pompa, silnik plus przewody i zbiornik ok 10l oleju nie będzie mało tego oleju, i czy jest szansa, że olej nie będzie się grzał? Drugie pytanie, czy muszę do pompy zakładać dodatkowy zawór maksymalnego ciśnienia, czy będzie może wbudowany już w silnik hydrauliczny? Chce pompę wykorzystać z kombajnu buraczanego, a tam w sumie jest zawór do całej hydrauliki, i nie wiem czy od razu nie założyć na zabezpieczenie. Czy może nie będzie potrzeby kombinować i nie robić żadnego zabezpieczenia? Silnik będzie ciągnął kosę3m nagarniacz i dwie taśmy przenośnika o łącznej długości ok 6m Gdzie obciążenie stałe na taśmach będzie nie większe niż20kg. W sumie to najwięcej siły potrzeba, zeby to wprawić w ruch...

8,934

To był 2001 rok. Przyjechali, popatrzyli powierzchownie, uzgodniliśmy cenę, dali 100 dolarów zadatku, pojechali. Za 4 dni przyjechali, tu w Polsce wymienili dolary na złotówki, w drugiej miejscowości ode mnie wynajęli transport do granicy, a dalej na kołach 300 km. Nie wiem dlaczego nie dopuszczali nawet myśli żeby na terenie Ukrainy kombajn przewozić.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

8,935

Co za różnica czy samochodem czy kombajnem jechać 20km/h, a wacha tam za bezcen i czasu skolko godno

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

8,936

Grzesiu kwestia e godzin bez przerwy będziesz pracował, ale dał bym z 30 l tak dla spokojnosci.  Do tego układu dajesz jakiś  rozdzielacz?  Jeśli tak to zawór w nim będzie, ale jeśli dasz tylko pompę od buraczanego to i to wystarczy.  Tylko z rozdzielaczem masz opcję lewych obrotów.  Silnik jaki dajesz?

8,937

Właśnie wezmę pompę w rękę i podjadę z nią do sklepu to coś pomierzymy i dobierzemy jakiś silnik. Muszę pomyśleć, poczytać ile wydatku ma ta buraczana. Na zapas na złomie z rozebranych muszę jeszcze ze dwie pompy przywieźć.  Taki układ ma działać 30 godzin w ciągu roku a ciągle jakieś godzinę dwie dziennie z przerwami na opróżnianie zbiornika. Dodatkowy rozdzielacz będę wpinał w hydraulikę pokosówki, ale do napędu hedera chcę zrobić oddzielny układ ze swoją pompą, żebym mógł i kierować i podnosić i żeby się heder nie zatrzymywał. Dlatego właśnie taka kombinacja. Pompa dodatkowa będzie włączana z wyjścia napędu do hederu pokosówki, czy normalnie dźwignią w środku.
Czyli od biedy można się obyć bez zaworu?

8,938

Sprzedawałem Ruska na ukrainę  przyjechali zapłacili   załadowali pojechali  dowód rejestracyjny   im nie potrzebny  tylko ubezpieczenie ...  nic więcej .... do dziś pamiętam  gościa ALFONSAS smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

8,939 Ostatnio edytowany przez gelek79 (2018-05-20 19:59:07)

Garaż sobie posprzątałem, ile rzeczy znalazłem, nawet nie wiedziałem że mam tyle kluczy, wierteł ok ogólnie wszystkiego no i 8 worków 180l wypieprzyłem i pełna przyczepka złomu ale teraz wchodze i jak potrzebuje czegoś to mam na wyciągnięcie dłoni, a nie jak wcześniej trzeba było szukać wszystkiego smile

8,940

Brawo Ty!