8,981

Odp: GG FORUMOWE

Nie wiem czy pisałem. Kumpel ma vectre OPC 2006 chyba. Ma AC i przyłożył w bramę połamał zderzak i pourywał uchwyty lamp.  Samochód wart rynkowo 18 tyś. PZU zrobiło szkodę całkowitą od wartości 12 tyś.  (choć na umowie wartość była wyższa) I wziązku z tym iż "wrak" zostaje  chcieli wypłacić 3,5 tyś. Czemu tak? Bo to OPC i zderzak kosztuje 7 tyś a lampy 2 tyś. MOże coś pokręciłem ale taki to mechanizm... Emil się nie zgodził i odwołał się. A ślady kolizji zniknęły po wydaniu 500zł wink

8,982 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2018-05-29 06:40:32)

U mnie jest dziwny zapis ze jeszcze sprawa badana czy się należy odszkodowanie ... nie chce zostawiać motoru w warsztacie bo sprawa będzie się ciągnąć miesiącami. Co innego auto bo jest ich tu na podwórku sporo. W zasadzie na części liczyłem 500 zł plus malowanie elementu jednego. A  zostanie z tego co proponują z połowa...

Siły na zamiary zmierz....

8,983

w zasadzie nie zajmuję się żadną hodowlą ale mam ok. 60 szt. kurczak broiler 5 tygodni i zacząłem im rżnąć owies jeszcze się nie kłośi (taki bez nawozu i tylko poszedł jakiś chwastox ) czy to dobry pomysł ??

8,984

Pasza pasza Pasza, ewentualnie na koniec ciut pszenicy. A podczas całego cyklu dodawać też po troszku kukurydzy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,985

Od lat kupujemy brojlery takie po 1 kg i tuczymy tak do 4-5 kg. Dostają: mieszankę mineralną, kredę pastewną, 10 % śruty sojowej mielone zboże to jęczmień i pszenica. Kilka lat temu próbowałem ekologicznie tzn. bez sojowej w zamian zielonkę, wyglądały jak krowy HF wink Najważniejsze że są odtrute po chowie na antybiotykach.
Co do kolizji, żona z najmłodszym wczoraj w mieście na parkingu widzieli jak babka cofając przyłożyła w yaryskę obrywając jej zderzak i nie wysiadając spokojnie odjechała.

8,986

takie na samej paszy to są w sklepach ,białe jak z formaliny , owszem jedynkę na start potem kreda i mieszanka zbóż + kukurydza ale zero soi i kokcydiastyków i wskazana pokrzywa , wiadomo że rośnie dłużej ale ma kolor i smak

8,987

Pokrzywa dla brojlerów? Pamiętam jak moja śp babcia trzymała drób to pokrzywę z gotowanymi kartoflami dawała ale dla kaczek.

8,988

Pasza taka jaką dajemy tj growerka z Piasta nie ma nic wspólnego z tuszem towarowym a to że są białe to tylko dlatego że przez dłuższy czas leżą w wodzie. Wiem co pisze bo od ponad 15 lat chodujemy właśnie kurczaki takim swojskie sposobem dla swoich klientów. Towar dobry i sprawdzony.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,989

Jak chcesz dawac zielonki to kup sobie zwykle kogutki a nie brojlery brojler po to zostal stworzony zeby jesc malo a tresciwie szybko urosnac i zakonczyc swoj zywot.
Szukasz smaku i koloru rosolu kup zwykle(bociany)

8,990

Mam części z silnika mtz d50 jakby komuś coś było potrzebne, to mógłbym poratować. Będę ładował przyczepę złomu i pojedzie na przetop, bo leży i nie potrzebny.

8,991

Jack a skąd jesteś dokładniej? Jak by nie patrzeć to sasiadujemy ze sobą powiatami

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,992

Mam do ciebie 80km.powiat znin gm.janowiec wlkp.

8,993

a to juz kojarze, kumpla ojciec z tamtych stron pochodzi dokładnie smuszewo

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,994

Krzysiek a powiedz no ino droga z Debrzna jest w całości przejezdna do Człuchowa?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,995 Ostatnio edytowany przez androl (2018-06-09 08:02:38)

Co do dróg, akurat 2 dni temu koło mnie dawali kolejną warstwę tego bieda- asfaltu. Znajomi z sąsiednich gmin aż zgrzytają zębami że takie mamy drogi. W tych sąsiednich gminach jak raz zrobili te asfalty tak później ich nie konserwowano i praktycznie ich już nie ma.

8,996

Droga nie przejezdna....  ale praca wre

8,997

No rok temu jak w żniwa jechałem do Człuchowa to już tam grzebali... widać spieszą się powoli

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8,998

Wiele czynników złożyło  się na to że jeszcze kopią... Ale już się nauczyli i jakoś to idzie....

8,999

Mam taką sprawę ,koleżanka pyta mnie czy wiem coś o założeniu/prowadzeniu sadu ekologicznego i dotacjach na to. Szukałem na stronie arimr ale zbyt wielu konkretów nie znalazłem na ten temat. Orientuje się może ktoś coś w tym temacie? smile

9,000

Panowie mam przy siewniku taki zawór. Jest on podłączony do znaczników, jednego węża do znacznika brak. Do ciągnika idzie tylko jeden przewód, dlatego pytam czy jest mi ktoś w stanie wytłumaczyć jak to działało? Dodatkowo jest zawór na pokrętło, regulujący przepływ. https://naforum.zapodaj.net/4008367ce2f3.jpg.html