9,121

Odp: GG FORUMOWE

Dokładnie. Ściema!
Folia + ewntualnie jak masz dostęp to taką matę co wygląda jak worek big bag. Obok mnie budują drogę i na podsypkę z piachu kładą właśnie to potem idzie beton.

9,122

Folię i tak miałem dać. No nic kupię normalny beton a za tę stówkę zrobię grilla big_smile

9,123

dodatek wodoszczelny do betony kosztuje parę złotych do m3, położyć folię budowlaną, dać b25 w8 i będzie idealnie

9,124

Właśnie b25 chcę zamówić, w poniedziałek lejemy. Jeśli o folię chodzi to ostatnio dopiero zapytałem, o folie pryzmową i nie dość że grubsza jest to jeszcze tańsza.

9,125

No jak co to wodne szkło jako dodatek

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,126

Jak grubo lejesz?

9,127

Myśślałem ok 11-12cm tak mi wychodzi z jednej pelnej gruchy. Drugą trzeba byłoby dopłacać za transport, a na samo zboże gdzie będzie równo leżało ze zbrojeniem to myślę, ze będzie rawie dobrze.

9,128

Połowę za cienko , min 25cm.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

9,129

chodzi, żeby leżało na równym, jak gdzieś pęknie to się doleje za rok, a może będzie ok. Ogólnie nie chcę szastać groszem za bardzo bo ciągłe wydatki mocno uszczuplają portfel, a zbiory nie będą pewnie zbyt tęgie.

9,130

jeśli masz dobrze przygotowane podłoże to wystarczy

9,131

pawelg napisał/a:

Połowę za cienko , min 25cm.

25? No chyba jesteś niepoważny. 12 w dodatku że uzbrojeniem w zupełności wystarczy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,132

No ja myślę o 10 na dobrze zagęszczonej podsypce. 25cm to pod co? Pod czołgi?

9,133

Kolega Paweł chyba na wojnę się szykuje albo beton sprzedaje... A tak na poważnie to przecież wszystko w granicach rozsądku.  Zbrojony beton na dobrym podłożu o takiej grubości w zupełności wystarczy... jeszcze takich posadzek nie widziałem w magazynach

Siły na zamiary zmierz....

9,134

Ja w stodole po Niemcu mam chyba 8-10 cm, pod spodem piasek i gra. Chyba ze jakies krety i myszory dziur narobią w ziemii to na rogu peknie

9,135

Przeciąć  tarczą  na mniejsze kawałki i nigdy nie pęknie  .

9,136

Czy orientuje się może Ktoś, czy środek reglone pozostawia jakieś ślady w roslinach opryskanych.? Chodzi o to czy nic nie wykaże w przypadku badań na ŚOR?

9,137

Powiedz co chcesz opryskac?poczytaj etykiete

9,138

Konopie tylko rejestracji na to pewnie nie będzie, a chcę wszystkie mniejsze opryskać, bo nie wytłukłbym zbyt wiele, a roboty miałbym mniej. Odeszłoby suszenie w suszarni.

9,139

Krzysiek napisał/a:

No ja myślę o 10 na dobrze zagęszczonej podsypce. 25cm to pod co? Pod czołgi?

W oborze pod krowami mam 25 cm , a w stodole i pod suszarnią około 30 cm . Zdarzyło mi się już wyciągać tiry z zarwanych posadzek. Te 10 cm to na chodnik wkoło domu to ok a nie tam gdzie ciężarówka może kiedyś wjeżdżać. Dla mnie możecie zalewać i 5cm.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

9,140

Wszystko zależy od podbudowy. U mnie w garażu był komunistyczny czyli zrobiony z czego się da beton o grubości 5-8cm. Strasznie się kruszył myszy go niszczyły, ale przyczepa na wąskich kołach z załadowana na max jakieś 10t stała zawsze na wierzchu. Pod betonem było około 5 cm jakiegoś grysu tłucznia a potem piach. W zeszłym roku zalałem to betonem bo straszny syf się robił...