Temat: akcyza

Witam mam takie pytanie bo szukam po necie i nie mogę znaleźć. kiedyś czytałem o tym ale nie wiem gdzie
Jak jest z akcyzą ? czy płaci się akcyzę tylko od paliw ( tego co się wlewa do baku) kazdego pajazdu?
bo chcę się z kumplem ścigać gokartami ale że w hali potem śmierdzi benzyną to zastanawiamy się nad wlaniem spirytusu 2,6 zł 
i pytanie czy posiadacz gokarta, rakiety, zdalnie sterowanego modelu z silnikiem spalinowym,
czyli wszyscy ci którzy nie używają benzyny i ropy powinni płacić akcyzę?  nie mówie o normalnych samochodach

2

Odp: akcyza

W cenie alkoholu również zawarta jest akcyza.

3

Chyba że alkohol pochodzi z nielegalnego źródła, wtedy nie ma akcyzy.

tel: 605107385  czynny non stop
ZT 323 A 89`
E 512 77`
B 200/5 83`
Brakuje mi Trabanta   http://img77.imageshack.us/img77/6011/fzt303nb5.gifhttp://img519.imageshack.us/img519/7425/cccp.jpghttp://img148.imageshack.us/img148/4215/trolex.jpg

4

alkohol z gorzelni za 2,6 czy 2,8 nie ma akcyzy

5 Ostatnio edytowany przez Fenol (2009-09-06 20:55:58)

akcyza tzw podatek od luksusu wink fajki, sznaps, czekolada

heh tak sobie pomyślałem kupisz wódę aby wlać do zbiornika zapłacisz akcyzę od alkoholu wlejesz do zbiornika zapłacisz akcyzę od paliwa smile

Ten Adolf Hitler to dziwny człowiek. Nigdy nie zostanie kanclerzem, najwyżej ministrem poczty, a i to bardzo wątpliwe! To tylko zarozumiały Czech, który wynurzył się z rynsztoka. Że ludzie się go boją, oto czego nie mogę pojąć! Najdalej za rok zostanie zapomniany, a o jego partii, młodych łobuzów nikt nawet nie będzie mówił.”
[Paul von Hindenburg w rozmowie z gen. Schleicherem i bp. Münsteru, 24-02-1931]

6

Koledzy w ramach przypomnienia czy już złożyliście wnioski o zwrot akcyzy w gminie bo jest termin do końca mieśąca

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

7

Nie składam bo mi limitu zabrakło...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

8

faktóry czekają ale myślę że do końca tygodnia dostarczę je do gminy

9

ja jutro sie wybieram bo ma padać

Rolnik z powołania:-)

10

Nie zasuchy spirytus do silnika gokarda?

11

W ramach przypomnienia, do końca stycznia zbieramy faktóry za paliwo na wiosenną turę zwrotu podatku akcyzowego.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

12

mam nadzieję że to nie primaaprilisowy żart ale słyszałem w TV że będzie podwyżka na 100 litrów do hektara i dodatkowo przy produkcji zwierzęcej 30 litrów do każdej DJP.

gg 5118068

13

Wybory ida

14

Paliwo plus lol:lol:
W 2016 ropa była po 4zł w 2018 po 5zł.
30ha x 80 = 2400l czyli są do przodu na podwyżce o złotówkę 2400zł
Teraz oddadzą mi dodatkowe 600zł pod warunkiem że zakupię dodatkowe 600l czyli dam im zarobić kolejne 600zł oprócz akcyzy vatu  i innych podatków. Kto będzie do przodu?  lol:lol: My czy oni? :stu:

15

Krzysiek napisał/a:

Paliwo plus lol:lol:
W 2016 ropa była po 4zł w 2018 po 5zł.
30ha x 80 = 2400l czyli są do przodu na podwyżce o złotówkę 2400zł
Teraz oddadzą mi dodatkowe 600zł pod warunkiem że zakupię dodatkowe 600l czyli dam im zarobić kolejne 600zł oprócz akcyzy vatu  i innych podatków. Kto będzie do przodu?  lol:lol: My czy oni? :stu:

Mi pasuje , zwrotow nigdy dość a  na cene paliwa wpływu nie mam bo jak drozeje to wszędzie .

Leszek   dla kolegów'

16

Mi też pasuje bo limitu mało było. A czy kosztuje 4 złote czy 6 i tak zużywamy tyle ile potrzeba. Ale rozumowanie Krzyśka jest trafione. Tak czy inaczej oni do przodu a my do tyłu z kasą...

Siły na zamiary zmierz....

Jak będzie większy zwrot to mi pasuje,akurat limitu i tak nie wykorzystuję,Chyba forszaje za mało palą big_smile

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0