Odp: GG FORUMOWE
Zauważyłem, może ktoś ma namiar do niego, chodzi mi o przeróbke pompy pisał kiedyś że to robi
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz"
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 461 462 463 464 465 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zauważyłem, może ktoś ma namiar do niego, chodzi mi o przeróbke pompy pisał kiedyś że to robi
Kamil2610 robi takie przeróbki pomp
Panowie w jakiej kwocie maksymalnej(koszt części) może się zamknąć remont wzmacniacza w ursusie 902?
a kto to uruchamia? wszyscy znajomi jeżdżą z niedziałającym
Ale jednak jak działa to jest więcej przełożeń do dyspozycji bo bez tego to biednie w tym ciągniku z biegami...
W nim sie przydaje bo widzi szybko górki
Ja u siebie zaspawany (taki kupiłem) przywróciłem do życia w kwocie 1500zł wszystkie części nowe oprócz mikropompki której nie ruszałem i robocizny (robiłem sam mimo braku doświadczenia bo nie znalazłem fachowców którzy by się nadawali.) Chyba umiem to zrobić bo już 3 zrobiłem i wszystkie działają.
Jaką kupić niedrogą myjkę ciśnieniową ? nie oczekuje niewiadomo czego ot tak by ciągnik i maszynę umyć ,polecacie coś sprawdzonego ?
Black Decker 1700 jakoś tak. Jedna już mi się taka skończyła ale narobiła na prawdę sporo. Zrobiłem do niej dodatkowo 10 metrów węża tak że miała w sumie 15 i fajna była nią robota. Pompa wszystko ok tylko już silnik się skończył
https://www.castorama.pl/produkty/narze … 0-bar.html
Mam tą i zadowolony jestem używałem do maszyn zrywałem farbę w oborze, myłem samochody ( z tym trzeba jednak uważać bo Braciak poniszczył lakier) i chodzi .Brakuje mi tylko w komplecie dyszy z szerokim płaskim strumieniem (w komplecie jest dysza bączek i dysza punktowa która za pomocą regulowanych blaszek zamieniasz w płaską ale tracisz przez to na ciśnieniu)
Ja kupiłem kiedyś w lidlu i śmiga już dwa lata. Sporo osób też ode mnie jej pożyczało. Wąż by mógł lepszy trochę być ale jak za taką cenę.
Dzięki.
E tam Karcher k7 ten to daje dobrze fakt że drogi ale poprzedni kupiony był jeszcze za marki i dopiero dwa lata temu kupiłem następcę.
Koseś myślisz że następca dorówna trwałością temu staremu?
Myslenie o tym w ten sposob nie ma sensu bo i tak nie mam na to wpływu poza prawidłową obsługą.
Panowie, czy wkrętarka akumulatorowa, podłączona do zasilacza mogłaby pracować ciągle powiedzmy przez godzinę bez przerwy? Muszę zrobić napęd do nagarniacza do maszyny i wpadłem na pomysł czy nie dać jakiegoś silnika elektrycznego. Hydrauliczny odpada, bo już mam za dużo...
Nie lepiej kupić jakiś silnik na 12 czy 24v ? Napewno pewniejsze. A silnik stworzony jest do pracy ciągłej. W przeciwieństwie do wkrętarki która ma określony czas pracy bo się po prostu nagrzewa za bardzo. Pełno jest na aledrogo silników elektrycznych do skutera/quada/hulajnogi za smieszne pieniądze. Sam mam wykorzystane m.in w Kombajnie. I gwarancja jest.
No właśnie tak przemyślałem, że to pomysł słaby. Poszukam coś mocniejszego, dobrze byłoby mieć regulację prędkości.
To tym bardziej taki silniczek w zestawie z "manetką gazu" by się sprawdził. Rozwiązanie niezbyt drogie a skuteczne. Są silniki różnej mocy i z motoreduktorami.
Strony Poprzednia 1 … 461 462 463 464 465 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo