9,281

Odp: GG FORUMOWE

W umowie napisałeś ,że kupujący zapoznał się ze stanem technicznym pojazdu?

9,282

Na umowie wpisana cena taka jak chciał kupujący czy taka jak dostałeś?
Teoretycznie ma prawo żądać zwrotu pieniędzy ale Ty musisz na to wyrazić zgodę ( powinien wysłać Ci to na piśmie)  jak  się byś zgodził to pamiętaj o spisaniu oświadczenia że on korzystał z tego samochodu żeby nie było problemu np niezapłaconym paliwem na stacji czy coś. W przypadku gdy nie chcesz zwrotu staraj się zebrać dowody że wiedział o wadach np opis aukcji, SMS, nagranie z rozmowy ( zainstaluj aplikację i zadzwoń do niego) tak by mieć co mu pokazać jak będzie straszył sądem.
Ta korozja jest w widocznym miejscu czy gdzieś ukryta?  Na siebie kupił czy coś kręcił? Nie jest handlarzem?

9,283

Tą korozja dokładnie mu pokazałem. Umowę pisaliśmy z tego co mówił na szwagra. Ogólnie gościu dość mocno kręcił. Z tą aplikacją do nagrywania rozmów całkiem fajnie.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,284

Jak w widocznym miejscu to ciężko by było mu udowodnić wadę ukrytą. Jak tak kręci to trzeba uważać czy np nie podmienia części i liczy że po zwrocie sprzedaż dalej nie orientując się. Ważne teraz zebrać dowody świadczące o tym że znał stan faktyczny. Oglądał samochód u siebie czy gdzieś na stacji pod sklepem itp?

9,285

Jeśli   na umowie  jest zapis żekupujący zapoznał się ze stanem technicznym   pojazdu .  to tekst że jest dużo do zrobienia   i chce oddać   to możesz  mu  powiedzieć żeby sprawę zakładał do sądu ...  a jeśli na umowie jest 500zł to   chce oddać samochód  i zwrot pieniędzy według  umowy  jeśli  stan techniczny samochodu   nie jest pogorszony ... pisz wszystko w sms  meilu  lub własnie za pomoca  właśnie tej  nagrywającej aplikacji ...  tylko że ty się nie odzywaj pierwszy ..

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,286

Gościu tak mi napisał
Sprawa wyglada tak samochud typowy szrot. Wiec go  zwracam .

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,287

sa bezpłatne porady prawników, można się dopytać. Tutaj od samego początku widać bylo, że gość chce Cie na koszta naciągnąć, chyba że w umowie jest napisane,że kupujacy zapoznał się ze stanem to olałbym temat i samochód z siebie wyrejestrował. za niecałe 2tys szuka nowego? śmiech.

9,288

5 "Sprzedający oświadcza, że pojazd nie ma wad technicznych, które są mu znane i o których nie powiadomił Kupującego, a Kupujący potwierdza znajomość stanu technicznego pojazdu."

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,289

Może Cię teraz w dupę pocałować, w umowie jest że kupujący zapoznał się ze stanem pojazdu, nie daj się zastraszyć temu pajacowi, już nie jeden tak próbował mi bryki oddawać, a trochę ich sprzedałem, kiedyś zadzwoniłem do biura konsumentów bo sam *** się w bryke szrota to kobita powiedziała co jest na umowie  i był ten zapis- na każdej drukowanej jest, to tylko sąd mi pozostaje- założenie sprawy cywilnej ale i tak ją przegram bo podpisałem umowę na której był zapis: zapoznałem się ze stanem pojazdu, i kropka. Także ten cwaniak nie se teraz ją remontuje i doprowadza do ładu, pedał nawet jaj nie ma żeby zadzwonić tylko smsy wypisuje ja bym go zmiażdzył słownie

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

9,290

No już jestem po rozmowie ze znajomą co jest prawnikiem. Trochę mnie uspokoiła i Wy też chłopaki. Dzięki za zainteresowanie. Najśmieszniejsze jest w tym to jaką wartość ma samochód

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,291

Żona jak gościowi wczoraj wymalowała SMS takim językiem prawniczym to gościu zmiękł i dzisiaj rano już pisał że przeprasza i już nie mam po niego przyjeżdżać.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,292

W dzisiejszych czasach to zawsze lepiej jest umowę mieć napisaną pod siebie, żeby mieć wyjście awaryjne w razie potrzeby. Sam dopiero co kupiłem auto i też zawsze jest taka niepewność czy wszystko dobrze. Szczególnie jak miałem nie małe kłopoty kiedyś z motorem kupionym...

9,293

Gelu pochwal sie co kupiłeś cztery kółka na masce?

9,294

audi a4 b6 3.0 benzyna ciągnie na 4kapcie. Musiałem coś na szybko w ostateczności kupić, bo żonka nie miałaby czym dojeżdżać do pracy. Jednak dla mnie to auto ciasne w porównaniu do a8. Na spokojnie będę szukał ósemki, jak się trafi coś nie zniszczonego.

9,295

ja będę sprzedawał swoje a4 b5 1.9 90km ale mam plan dopiero w grudniu

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,296

Figa to jest figa

9,297

Od kuzyna dzisiaj fajny tekst słyszałem odnośnie sprzedaży samochodów zwłaszcza tych niższej wartości. "Gwarancja do bramy i się nie znamy" 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,298

hehe dobre smile

9,299

Ma ktoś może na zbyciu ramki chwytaka cyklopa ,bądź cały chwytak nowy i stary typ. Obojętnie może leży i zawadza chetnie odkupie

9,300

Mam cały chwytak od UNHZ 500. Przekonaj mnie, żebym chciał go sprzedać.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia