9,341

Odp: GG FORUMOWE

Grzegorz89 napisał/a:

Nie składałem, bo uważam tak jak Tomek. Ogólnie to nie chce grzeszyć, bo plony u mnie w porównaniu co piszecie to naprawdę nie miałem bidy.

Szczęściarz z Ciebie wczoraj po 23 skończyliśmy qq przed deszczem. Jeszcze odstawić i podliczyć ale wynik raczej średni będzie.

9,342

Niestety wyskoczyło sporo oszustów którzy chcą się nachapać,straty mieli może na poziomie 30%,a wbite przez komisję 70. No i przez takich tylko problemy z budżetem. W sąsiedniej gminie    nawet się niepokoją bo nigdzie nie było widać takich strat...

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

9,343

Sprzedam Bizona 56 rok 1987 rower w gratisie dorzucę  27 tys dla kolegów forum rabat  no i oczywiście rower polecam

9,344

Pietia napisał/a:
Grzegorz89 napisał/a:

Nie składałem, bo uważam tak jak Tomek. Ogólnie to nie chce grzeszyć, bo plony u mnie w porównaniu co piszecie to naprawdę nie miałem bidy.

Szczęściarz z Ciebie wczoraj po 23 skończyliśmy qq przed deszczem. Jeszcze odstawić i podliczyć ale wynik raczej średni będzie.

Daj znać jak odstawisz jaki wyszedł średni plon i wilgotność.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,345

Jak tam Wasze ledy z aallegro? U mnie z 8sztuk 3 się chyba spaliły, jeden całkiem zdechł a 2 świecą jak znicz na pomniku...

9,346

Korzystaj z gwarancji smile

Siły na zamiary zmierz....

9,347

to wysyłka tyle co lampy... szkoda mi czasu na nerwówkę.

9,348

Moje były te same ale ze sklepu. Świecily przy kombajnie do końca

9,349

Mi świecą ładnie ale ostatnio wiertare kupiłem nawet nią nie wywierciłem dziury, i nic nie odsyłałem od razu negatywa wwaliłem i czekam na reakcje

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

9,350

Tylko bogaci kupują kiepskie narzędzia ............ Bosch i Dewalt   kupuję i działają lata choć ostatnio zdradziłem huqvarnę na rzecz stigi i obym tego nie żałował ....

9,351

U mnie jeszcze daje rade stary zielony Bosch. Szlifierka i wiertarka mają 16 lat. Kupione w zestawie. Poza tym w prezencie dostałem udarowe Hilti i Makitę, które przyjechały z niemiec z racji wymiany sprzętu na nowy. Tej makity to nie utrzyma przy wierceniu. Żadnych wynalazków.  Choć aku mam Parkside z Lidla 18V. Przeżyła całą budowę mieszkania na poddaszu i ma się dobrze...

9,352

Wiertarkę boscha (zieloną) miałem z 3 lata posłużyła a potem wysiadły po kolei przełącznik prawo-lewo sczotkotrzymacz, wirnik a i luźna główka się zrobiła
teraz pracuje celmą dwubiegową starszą ode mnie (szacunkowo 1985-86r) i mimo małej mocy (350W)i wieku sprzęt się trzyma.
Husqvarna też już nie taka jak dawniej niby mam piłę 8 lat ale już naprawiałem kilkukrotnie urwane cięgna ssania, wielokrotnie śruby przy tłumiku, raz pękł pierścień

A z lamp polecił bym waś w 81 ale tanio nie będzie.

9,353 Ostatnio edytowany przez Pietia (2018-09-16 19:58:51)

Laszek napisał/a:
Pietia napisał/a:
Grzegorz89 napisał/a:

Daj znać jak odstawisz jaki wyszedł średni plon i wilgotność.

Leszek wilgotność miedzy 18,5 do 22 % średnia plonu 6-8, ostania działka to VI las w zeszłym roku dała 5 ton w tym 1,2 h 1,5 tony cóż taki rok. Ale każdy narzeka że plonu brak w naszej okolicy...........

PS.
w tym roku narzekają na ciężkie suszenie za mały procent do zbicia i dużo gazu ucieka

9,354

ja ledy kupuje w tech rolu i powiem tak jedne już padły a jedne świecą dalej brane w tym samym czasie i świecą tyle samo zależy jaka partia ja kupuje ledy w cenie tak około  50 zł za sztukę

Nie ma to jak FORTSCHRITT

9,355 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-09-17 07:20:15)

Pietia no to wilgotność bomba. U mnie cały czas w okolicach 30%. Znajomy przyjeżdża do mnie z kolbami sprawdzać % to tydzień temu miała mniej jak wczoraj a cały tydzień jak i inne bez deszczu
Co do suszenia to ten co suszy to zawsze będzie narzekał że Diego mu wychodzi. Do tej pory najbardziej sucha jaką miałem to było w okolicy 25%  to ruszyło się pięknie, chwila moment i gotowe, odpadu to może mały worek 50 kg od zboża dało a jak fest mokra to i całego big baga około 700 kg potrafi odejść

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,356 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2018-09-17 13:40:04)

Złożyłem wniosek suszowy. Uznali mi pszenicę na 70% strat i jest tego aż 5 ha. Ale niech im będzie. Cyrk niezły ze składaniem wniosków w agencji. Stałem 5 w kolejce i jako pierwszy miałem poprawnie wypełniony wniosek. Ludzie mają w protokołach popisane inne powierzchnie niż we wniosku o dopłaty więc z automatu takie wnioski o pomoc są odrzucane. Drażni mnie z lekka fakt, że przez miedzę straty są na poziomie 70-80% a u mnie chyba jakoś słońce słabiej grzało i chyba musiałem mieć prywatną chmurę nad polami. Pamiętacie zdjęcia jakie wrzucałem w czerwcu ? Jak wyglądały zboża. Dla komisji tam nie było strat większych niż 30%. Porażka.

Niedaleko 4 ha 4 klasy do kupienia po 30 tys za ha. Człowiek by kupil... ale nie ma kasy na bieżące wydatki więc można zapomnieć. .. a cena dobra

9,357

Nie wiem jak u Was ale w mojej okolicy reczka pięknie kwitnie mam 1m wysokości groch też kwitnienie ale nieco niższy

9,358 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2018-09-19 14:42:47)

Tu kwitnie ale rzadka.
Jaką firmą najlepiej wysłać 80kg  nasion w workach i czy ktos sie orientuje jaki to koszt ?

9,359

Witam Szukam pomocy Fortschritt 323 po wymianie uszczelek pod głowicami dziś po kilku godzinach pracy w agregacie uprawowym czysty olej w wodzie. W skrzyni pusto. Olej dolewany po remoncie. Pomocy. Może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny. Może ktoś posiada na sprzedaż katalog do 323 po polsku. Dodam że robocizna wymiany uszczelki wykonana rzetelnie.

9,360

znaczy sie połknął ci olej z silnika do wody?
pęknięta tuleja ewentualnie uszkodzony wymiennik ciepła w misce olejowej

Nie ma to jak FORTSCHRITT