9,461 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2018-10-04 23:14:36)

Odp: GG FORUMOWE

To ja powinienem założyć wór pokutny? Właśnie wróciłem z wakacji po Riwierze hiszpańskiej ,francuskiej i włoskiej od Barcelony po Sanremo biegusiem kończe siewy pszenicy opryski na rzepak i cały listopad w Kołobrzegu grudzień coś tam coś tam i Świeta,, styczen Bukowina albo Karpacz a luty to wielka niewiadoma planuję Akabbe  i Petre czyli jadę się wygrzać do Jordanii,wymieniam  to nie dlatego żeby sie chwalić ale dlatego że sam pracuję an 50 ha,jedyna pomoc to kombajnista-mechanik ,mam wszystki niezbędny sprzęt a praca w gospodarstwie to dla mnie przyjemność od czasu gdy zlikwidowałem hodowlę,ŻYCIE MAMY TYLKO JEDNO     Oczywiście wszędzie zabieram żonke,dzieci nie muszę one same wyjeżdżaja po kilka razy w roku

9,462

No właśnie nie trzeba mieć 500 ha żeby godnie sobie żyć. Starczy kilkadziesiąt a niekiedy kilkanaście ha pod warunkiem że gospodarstwo nie jest obciążone kredytami żeby sobie fajnie pożyć.

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,463

mi jeszcze 5 lat zostało krech a pózniej ... ehhh  pewnie znowu cos wymyśle smile

mdw

9,464

PawełS.64 napisał/a:

To ja powinienem założyć wór pokutny? Właśnie wróciłem z wakacji po Riwierze hiszpańskiej ,francuskiej i włoskiej od Barcelony po Sanremo biegusiem kończe siewy pszenicy opryski na rzepak i cały listopad w Kołobrzegu grudzień coś tam coś tam i Świeta,, styczen Bukowina albo Karpacz a luty to wielka niewiadoma planuję Akabbe  i Petre czyli jadę się wygrzać do Jordanii,wymieniam  to nie dlatego żeby sie chwalić ale dlatego że sam pracuję an 50 ha,jedyna pomoc to kombajnista-mechanik ,mam wszystki niezbędny sprzęt a praca w gospodarstwie to dla mnie przyjemność od czasu gdy zlikwidowałem hodowlę,ŻYCIE MAMY TYLKO JEDNO     Oczywiście wszędzie zabieram żonke,dzieci nie muszę one same wyjeżdżaja po kilka razy w roku

jak nie rozwijasz gospodarstwa to możesz kase "przechulać" a ja ciągle się rozwijam

Rolnik z powołania:-)

9,465

Moj znajomy tak sie rozwijal ze kiedy moglby odpoczac bo dzieci odrosly to juz go nie ma na tym swiecie.
Pracuje sie zeby pozyc a nie odwrotnie

9,466

Papiery do fortachrita zt 303 sprzedam

9,467

Papej ty masz rodzine, żonke, dzieciaki

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

9,468

Aleś mu dowalił 🤣🤣🤣🤣🤣

9,469

Pajej kawaler chyba że coś mi umkło

9,470 Ostatnio edytowany przez PawełS.64 (2018-10-05 21:47:35)

Pajej napisał/a:
PawełS.64 napisał/a:

jak nie rozwijasz gospodarstwa to możesz kase "przechulać" a ja ciągle się rozwijam

Zaczynałem od 10ha ,1ha łąki w trzech kawałkach ,podobnie 1ha buraka w trzech kawałkach,ale nie hektary są najważniejsze inwestowałem w RODZINĘ mając 25 lat żona,dwójka dzieci nowe autko i wybudowany nowy dom dla Rodziny.Nikogo nie okradłem tylko ciężko pracowaliśmy,dzisiaj a raczej od 10 lat" odcinam"kupony rozpieszczam wnusie i tak nam dobrze.Pajej zdobądz się na odwagę załóż rodzinę zobaczysz ile ta inwestycja kosztuje a hektary i klamoty :nooo:

9,471

Dobrze prawi @PawelS.64 polac mu😄

9,472

PawełS.64 Dziś byłem w twoich stronach w Kiełczynku na szrocie po 4 tony pasa transmisyjnego i nie skojarzyłem że byłem tak blisko Ciebie bo bym wpadł na kawę i zdał relacje z Twojego zt323 jak to się u mnie sprawuje.

9,473

To chyba jestem młodziakiem na forum bo póki co na dorobku. Nie mam wszystkich maszyn i trzeba na nie zapracować. A najważniejsze że w końcu w tym roku "dorobiłem" synka:) Najważniejsze mieć zainteresowania oprócz rolnictwa bo jak ktos tylko ma jedno w głowie to nawet przy piwie nie ma z kimś takim o czym porozmawiać.

9,474

Zadałem to pytanie, bo u mnie żonka pracuje, mieszkam sam, dwoje dzieciaków i naprawdę z czasem krucho się robi, a tu gospodara i jeszcze na etat, z drugiej strony po co tak dymać jak i tak nie będzie komu tego zostawić,
Chociaż trzymam kciuki żeby żonka była i garstka dzieciaków chociaż trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie czy będzie na nich czas?

Ja wczoraj ze swoim syniem traktora kończyłem składać i wiecie jak to się zakończyło:
Zamknięciem garażu i wypiciem dwóch browarów na rozluźnienie

Koseś maszyna odpalona, musiałem mu trochę dawkę zmniejszyć bo teraz to się czuje że ma pier**l, luz zaworowy był dużo większy niż 0,5mm i w końcu początek wtrysku udało mi się ustawić, w zimie wyciągnę pompę to mi koleś w robocie przeluka i poustawia i wtedy wtryski na 200 ustawi ale wczoraj po wiosce rundę zrobiliśmy to normalnie F1, dziś maske zarzucimy i ogólnie do kupy poskładamy, bo synio tak mi pomagał że trzeba było przed nim garaż zamykać smile

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

9,475

PawełS.64 napisał/a:
Pajej napisał/a:
PawełS.64 napisał/a:

Zaczynałem od 10ha ,1ha łąki w trzech kawałkach ,podobnie 1ha buraka w trzech kawałkach,ale nie hektary są najważniejsze inwestowałem w RODZINĘ mając 25 lat żona,dwójka dzieci nowe autko i wybudowany nowy dom dla Rodziny.Nikogo nie okradłem tylko ciężko pracowaliśmy,dzisiaj a raczej od 10 lat" odcinam"kupony rozpieszczam wnusie i tak nam dobrze.:uuuu:Pajej zdobądz się na odwagę załóż rodzinę zobaczysz ile ta inwestycja kosztuje a hektary i klamoty :nooo:

gdyby to tylko ode mnie zależało

niewydostanieszsie napisał/a:

To chyba jestem młodziakiem na forum bo póki co na dorobku. Nie mam wszystkich maszyn i trzeba na nie zapracować. A najważniejsze że w końcu w tym roku "dorobiłem" synka:) Najważniejsze mieć zainteresowania oprócz rolnictwa bo jak ktos tylko ma jedno w głowie to nawet przy piwie nie ma z kimś takim o czym porozmawiać.

akurat mam hobby tj pszczółki i to mnie ratuje przed chorobą psychiczną

9,476

Mam pomysł. Jako FF zgłosimy Pajeja do programu Rolnik szuka żony.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

9,477

kolego nie lubisz mnie czy jak ze chcesz mi taka krzywde zrobić?

9,478

Pajej mówi prawie tak jak u nas jeden, dobry rolnik kawaler pod 5 dych, aha..... tylko bym drzwi otworzył.

9,479

Pajej znajdziesz i Ty. Ja jakiś czas temu znalazłem przypadkiem, pojechałem o dzierżawę wink

9,480

Na jakich warunkach u Ciebie bierze się żonę w dzierżawę?