Odp: GG FORUMOWE
https://olsztyn.tvp.pl/1787280/informacje
od 13 minuty impreza w naszej stajni.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 474 475 476 477 478 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Super !!! Fajnie, że jest taka medialna osoba jak Ty Marku na tym zacnym forum.
Marku w stajnię nie wjechali? Bo porządny wypadek dziś u Ciebie w miejscowości...
Marku w stajnię nie wjechali? Bo porządny wypadek dziś u Ciebie w miejscowości...
Paweł to Ty dziś jechałeś Pumą z lawetą do belek i przyczepą z tyłu tak około południa tą drogą do siebie do domu?Mijałem właśnie taki zestaw busem a ostatnio często przejeżdżam koło Ciebie.
dokładnie przed gospodarstwem, żona z łóżka wyskoczyła taki był huk ( myślała że pracownik w coś koparką przy....ł). Na dwie łódki pełne marchwi stojące w korku najechał z pełną prędkością następny. Dwa tiry do kasacji i sprawca nie żyje. Moją manitka do wieczora przeładowywała marchew, bo wszystkie auta na parking policyjny poszły.
Pawel21990 napisał/a:Marku w stajnię nie wjechali? Bo porządny wypadek dziś u Ciebie w miejscowości...
Paweł to Ty dziś jechałeś Pumą z lawetą do belek i przyczepą z tyłu tak około południa tą drogą do siebie do domu?Mijałem właśnie taki zestaw busem a ostatnio często przejeżdżam koło Ciebie.
Moja stoi ze Stanimpexem To gość z mojej rodziny Ja dziś był koło Tarnowa
Mam chęć wstawić silnik do mojego 323 który m rozruch n 12v. całej instalacji nie chciałbym przerabiać. Jest szansa przewinać w jakiś sposób rozrusznik n 24v? jakieś pomysły?
Dobrać z czegoś 24 v tak jak i alternator
Trzeba poczytać też o stabilizatorach na elektrodzie
Mam chęć wstawić silnik do mojego 323 który m rozruch n 12v. całej instalacji nie chciałbym przerabiać. Jest szansa przewinać w jakiś sposób rozrusznik n 24v? jakieś pomysły?
Rozrusznik 24 V pali bez problemu na podłączeniu 12 V ale po co taka przeróbka ? idziesz w tendencjach pod prąd
Grzegorz chce większy motor założyć, teraz idzie jak burza a ma iść jak piorun 🙌
Żarówki pozmieniaj na 12v i po sprawie.
Problem będziesz miał w żarówkach, przekaźnikach, elektrozaworach, wentylatorach, wskaźnikach, przerywaczu kierunkowskazów i innych duperelach
Aha co do rozrusznika, to pewnie kwestia wymiany wirnika, stojana i elektrowłącznika/elektromagnesu.
silnik od golfa ??
SIlnik 120 lub 130 koni mercedes z claasa. bez turbo
i proszę jedno pytanie i wiemy jaki silnik , mam od okulara 2,9td
Jo ja właśnie szukam E klasy 3,2 ropniaka. 204 KM ponad 500Nm do ciągnika jak znalazł.
Musiał byś próbować zaadaptować inny rozrusznik, albo przerabiać całą instalację tylko żeby to wszystko działało jest dużo pierd*lenia się z tym (oczywiście chodzi mi o doprowadzenie na glanc). do 12V muszą być też grubsze kable do wszystkiego typu światła itp.
A co to za filozofia pociągnąć przewód z jednej baterii do rozrusznika, a do załączanie rozrusznika adoptować włącznik klaksonu z C-330
Można i tk prosto. ogólnie to chciałbym zrobić fachowo, bo miałem z jednego aku podłczone 12v i jednak psuło baterię. odkad założyłem przetwornicę jest ok.
Jak będziesz miał ten silnik pomierzysz wielkości rozrusznika wspólnie dobierzemy Ci coś. Spojrzałem w grafice jak wygląda rozrusznik do mercedesa w claasie i wyskoczyły mi zdjęcia rozruszników podobnych do r11 z 360, 385-1614 może to to samo bo nasze były chyba robione na licencji Boscha.
Strony Poprzednia 1 … 474 475 476 477 478 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo