Odp: Uprawa bezorkowa
Pajej, u sąsiadów przez miedzę na oranym nie ryją ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 97 98 99 100 101 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pajej, u sąsiadów przez miedzę na oranym nie ryją ?
dokładnie tak ryja tylko w moim nie oranym. co roku robiłem tak samo tj groch poplon orka siew nigdy dzików nie było w tym roku pominąłem orke i kilka działek jest juz do przesiania. w okolicy nigdzie śladów rzerowania dzików nie ma naewt kukurydze kiepsko ruszone a u mnie armagedon.
innego wyjasnienia jak bezorka nie widze
No ale Tobie chyba na razówę siał kolega, może w tym problem ?
tak to była chamska bezorka bez uprawy na głeboko
Nigdy wiecej bezorki. tak mi dziki niszcza pszenice że nie wiem co do wiosny zostanie. Mysliwi mówia że zwróca tylko za paliwo i materiał siewny. a co z tym że opryskana, ze niższy plon będzie z jarki?
Tobie źle jeszcze ? U mnie nic nie dostaniesz a stado 100 jeleni w pół nocy zniszczyć potrafi 10 ha rzepaku. Nie narzekaj. ..
W gnijacych resztkach dziki ryją jak w maśle. Też mam ten problem i to jest efekt tego ze jest dużo słomy. Zawsze mam zryte pola i jakoś trzeba sobie radzić. Wg mnie jezeli masz zastrzeżenia co do szacowania to zatrudnij sobie rzeczoznawcę.
Dziki wiedzą co dobre. Muszę podjechać do siebie zobaczyć czy nie trzodzą.
W gnijacych resztkach dziki ryją jak w maśle. Też mam ten problem i to jest efekt tego ze jest dużo słomy. Zawsze mam zryte pola i jakoś trzeba sobie radzić. Wg mnie jezeli masz zastrzeżenia co do szacowania to zatrudnij sobie rzeczoznawcę.
kiedys postraszyłem rzecoznawca to zmienili gadanie, ale teraz pokazuja mi przepisy że tylko paliwo i materiał siewny zwracaja.
dobre szacowanie + papuga+ sprawa w sądzie zmienią zdanie i zaczną nawet pilnować. Bo za sprawę zapłacą oni....
Zwracają za paliwo ale według swojej normy czy Twojej? Masz ten przepis? POkaż?
puki co polubownie czekam ile jeszcze zbombarduja i późna jesienia ich wezwe na szacowanie
Ja siałbym jeszcze raz jak jest źle. Jeszcze nie jest za późno.
U znajomego po groszku w pszenicy posianej po kultywatorze (20cm głębokość robocza) też mocno ryją.
Ja siałbym jeszcze raz jak jest źle. Jeszcze nie jest za późno.
a dasz gwarancje ze znowu nie zryją?
ja juz dwa razy przesiewałem...
co mysliwi na to jak u Ciebie płacą?
na tygodniu maja szacowac, zaczeli cos pilnowac, zbaczymy
Tak dzika w nocy upilnowac tez tak kiedyś myślałem ......
pełnia teraz to moze cos strzelą jak im pod nogi wejdzie
Tak dzika w nocy upilnowac tez tak kiedyś myślałem ......
te od 15 tyś to już ponoć nie najgorszy sprzęt dla myśliwego https://military-zone.sklep.pl/k240,dla … wizja.html
Teraz dzika w nocy to nie problem nawet legalnie. Tylko wiadomo to kosztuje. Noktowizja dużo pomaga. Kolega ma ale nie każdego na to stać. A jak jest pełnia to tak nie do końca łatwo bo wtedy zazwyczaj ich nie ma bo za jasno. U nas z dzikami już prawie nie ma problemu bo jest już ich mało. Jeleni robi się dużo.
Strony Poprzednia 1 … 97 98 99 100 101 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo