Odp: Z cyklu znalezione na Allegro
https://www.olx.pl/oferta/siewnik-lely- … b2757fd911 jeszcze jest ten ciekawy blisko mnie. Trochę boję się tych siewników ze względu na ich wiek i nie wiem jak będą się sprawować przy moim systemie bezorkowym.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Strony Poprzednia 1 … 537 538 539 540 541 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
https://www.olx.pl/oferta/siewnik-lely- … b2757fd911 jeszcze jest ten ciekawy blisko mnie. Trochę boję się tych siewników ze względu na ich wiek i nie wiem jak będą się sprawować przy moim systemie bezorkowym.
Pablo miałem accorda 6 metrowego. W swoim żywocie pewnie zasiał tyle co u nas wszystkich razem wziętych tu na forum. Sam aparat wysiewający to prostota. Byleby na mocowaniach redlic nie miał jakiś tam większych luzow. Dokładność tych siewnika na obecne czasy jest nadal na wysokim poziomie. Nie to co obecnie nasze rodzime pneumatyki... wystarczy spytać Pawła z forum 😁
Najbardziej podoba mi się robienie próby kręconej tymi siewnikami.
No w sumie tak. Nie trzeba żadnych rynienek tylko wiaderko pod aparat. Gdybym zamiast 6 metrowego miał wtedy 4,5 ze składaną listwą to pewnie siałbym nim do dzisiaj, jedynie zainwestował bym w lepszy agregat do uprawy przedsiewnej
trzeba było uciąć kawałek
Takie przeróbki to już nie to samo. Oryginał DL ma składaną tylko listwe siewną i jeden zbiornik z jednym aparatem wysiewającym. Stratny na nim nie byłem bo sprzedając go na części to ładny grosz zgarnąłem. W całości na pewno bym tyle nie dostał
Pablo miałem accorda 6 metrowego. W swoim żywocie pewnie zasiał tyle co u nas wszystkich razem wziętych tu na forum. Sam aparat wysiewający to prostota. Byleby na mocowaniach redlic nie miał jakiś tam większych luzow. Dokładność tych siewnika na obecne czasy jest nadal na wysokim poziomie. Nie to co obecnie nasze rodzime pneumatyki... wystarczy spytać Pawła z forum 😁
Podsumuję tylko tak, że szkoda słów z naszymi krajowymi siewnikami.
A nie mówiłem 😂
Laszek napisał/a:Pablo miałem accorda 6 metrowego. W swoim żywocie pewnie zasiał tyle co u nas wszystkich razem wziętych tu na forum. Sam aparat wysiewający to prostota. Byleby na mocowaniach redlic nie miał jakiś tam większych luzow. Dokładność tych siewnika na obecne czasy jest nadal na wysokim poziomie. Nie to co obecnie nasze rodzime pneumatyki... wystarczy spytać Pawła z forum 😁
Podsumuję tylko tak, że szkoda słów z naszymi krajowymi siewnikami.
Ja już na mojego nie narzekam. Wiele nerwów wszystko kosztowało.
Ale teraz wysiew jest dokładny.
Pablo kupiłem w tym roku niedaleko ciebie własnie accorda DL ale 6m i powiem że bajka szybko i dokładnie . odziwo zgadza się tabela wysiewu z tym co się sieje wschody jęczmienia zimowego bajka . a o wschodach pszenicy nie mówię bo miesiąc temu posiane i do dziś skiełkowało 5% ... obawiam się że trzeba będzie przesiewać .. chyba że po dzisiejszym deszczu coś wzejdzie
To może ktoś wie o tanim accordzie w miarę kompletnym ?
Wojtas jak 6 metrowy to DT. A jeśli zgadza Ci się to co w tabeli z tym co siejesz to nic innego jak to że masz identycznie taka samą gęstość ziarna jak ta jaka podana jest w tabeli. Wioskę dalej gościu miał dl 4,5 metra i poszedł za śmieszne pieniądze a miał go od nowości
koseś jest obok mnie za 2.5 tys na olx
Daleko strasznie do Ciebie mam.
https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-C … 90ee4fd8bb
za co ta cena ?
No to proszę do mnie, opony tył 95 % nie sliki jak w tym, nowa pompka sprzęgłowa, siłowniki wspomagające z przodu paleciak, komplet zaczepów. Cena bez tej siódemki na końcu.
Ale *** przeróbka .....
https://www.olx.pl/oferta/fortschritt-C … 90ee4fd8bb
za co ta cena ?
za 160 koni
Za 91r i ponad 100konny ciagnik 4x4 trzeba zapłacic...:-)
Katastrofa aź mi szkoda pacjenta co to kupi .
Strony Poprzednia 1 … 537 538 539 540 541 … 583 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Allegro i inne » Z cyklu znalezione na Allegro
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo