10,781

Odp: Z cyklu znalezione na Allegro

W tej bryce z tego co widzę to jest ten silnik s359 bo 6ct.... to nie jest bo turba nie widać, silnik wiadro-paliwo żerny, przewód od chłodnicy dolny odpięty pewnie na wodzie lata, cenić zawsze można ja zielonego za 25 wystawiłem o tak zobaczyć i gość chciał go zabrać

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

10,782

Zwykłe sw 400 nic więcej!

10,783

androl napisał/a:

No to proszę do mnie,  opony tył 95 % nie sliki jak w tym, nowa pompka sprzęgłowa, siłowniki wspomagające z przodu paleciak, komplet zaczepów. Cena bez tej siódemki na końcu.

Jeżeli ktoś chce zwykły sw400 założyć to też proszę do mnie https://www.olx.pl/oferta/sw400-bizon-C … 17177fd05d

10,784

Pochodzi jeszcze

10,785

Nominał więc pochodzi, dobrze rozgrzany trzyma na jałowym ponad  2.5 atm.

10,786

Jakby kogoś interesował opryskiwacz ciągany 1900l moskit kalisz 18m podnoszony hydraulicznie zapraszam do kontaktu sprzedam tanio w dobre ręce;)

10,787

androl napisał/a:

Nominał więc pochodzi, dobrze rozgrzany trzyma na jałowym ponad  2.5 atm.

Powiedz ile trzeba zapłacić, żeby zabrać? Będę szukał coś do 323 a chciałbym z pewnych rak.

10,788

Jeżeli mówisz serio to dla Ciebie za 2.5 bez przystawki bo Tobie zbędna.

10,789 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2018-11-01 19:14:00)

Mówię serio tylko dopiero coś koło zimy będę myślał poważnie, bo muszę dom kończyć i w ostateczności to jeszcze wiosnę przekulam na tym co mam.... Przystawka mi nie potrzebna, aby silnik był zdrowy. miałem w bizonie i mnie to myślę, że na bank był żwawszy niż moja ifka. Na moc też wystarczy, bo w sumie to najcięższe roboty robi ford. no i byłoby jak w końcu wpaść na kawę wink a on jest z osprzetem czy goły słupek? bo już teraz nic nie mam z bizonka...

10,790 Ostatnio edytowany przez androl (2018-11-01 19:32:22)

Tylko tak jakby jedynie bez alternatora, zresztą  w razie co nr. tel masz. Na Twoim miejscu założyłbym 6ct107 z autobusu, podobnie jak zrobiłem to ja. Moc może Ci się czasem przydać.  Do kombajnu z autobusu to nie, można trafić na któryś tam szlif wału. W kombajnach robi się tylko pierwszy szlif bez utwardzania w autobusach 3 czy nawet 4.

10,791

Będę się odzywał alternator w sumie mogę z 323 założyć, tylko chodziło żeby był rozrusznik i pompa wody.

10,792

Ale wiesz że jak będziesz u Andrzeja to musisz do mnie wpaść.

10,793

Ostatnio przejeżdżałem koło Niego tak z 50km, ale nie miałem nawet czasu... ciagle robota, ale jeszcze ze 2lata i już na prostej  Będę szukał talerzówki, to może wtedy podjadę po silnik...

10,794 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2018-11-02 08:27:55)

https://www.olx.pl/oferta/brona-talerzo … uHuv5.html Powiecie może coś na temat tej brony? i uprzedzam,  wiem, że stoi w krzokach i gónwo widać big_smile

10,795

Porządna maszyna z lat kiedy robili porzadne sprzęty. A taki duży klamota Ci potrzebny?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,796

Grzegorz dopiero mi się przypomniało, jako że to silnik z kombajnu to ma większe koło zamachowe i jego obudowę, w ramę 323 się nie mieści. Oczywiście żaden problem kupić na szrocie obudowę i koło z autobusowego. Wkładając do kombajnu 14 lat temu 6ct107 przekładaliśmy te elementy ze starego silnika. Wiesz teraz w czym rzecz.

10,797

Laszek napisał/a:

Porządna maszyna z lat kiedy robili porzadne sprzęty. A taki duży klamota Ci potrzebny?

Właśnie zastanawiam się czy na wałach dałoby się ustawić i robić pierwsze wiosenne uprawy na płytko. ogólnie myślę, żeby ford miał co robić, bo ostatnio za dużo się obijał... a z większej zawsze mniejsza można zrobić.
andrzeju dzięki za wiadomość, ogólnie to myślę, że to nie jest wielkim problemem... będę się odzywał, ale jak masz kupca to nie czekaj.

10,798

Grzegorz jak bedziesz jechał daj znać to pojadę kolegów z tobą odwiedzić, wezmę trochę swojego wyrobu smile

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

10,799 Ostatnio edytowany przez androl (2018-11-02 20:12:36)

No właśnie Grzegorz po wrzuceniu na FF linku z ogłoszeniem miałem dziś kilka tel. Pierwszemu dzwoniącemu obiecałem na poniedziałek oględziny (dziś byłem poza domem), pozostałym jakby co kazałem dzwonić w poniedziałek wieczorem.
Jestem koneserem swojskich wyrobów :dance:

10,800

Wiem gdzie leży 6CT107 adoptowany do Forsza tylko przykręcić i wio bo idzie.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia