9,621

Odp: GG FORUMOWE

Sądzisz że tak szybko straci na wartości......
Tak to już jest że jak ktoś kupi auto za kilkanaście tysi to myje ,odkurza i poleruje a do maszyn za setki nie przywiązuje się uwagi .
Wiadomo że paszowozu myć nie będę bo codziennie nim pracuję ale słuchać jak ruda wpierdziela sprzęt co pracuje tydzień w roku to szkoda .

9,622

Wymyty i garażowany pod chmurką szybciej skoroduje od niemytego w garażu.

9,623

Zna ktoś pojemność orbitrolu na jeden obrót w 323?

9,624

Panowie co stosujecie u swoich psiaków na pchły?  Ewentualnie czym spryskać bude i dookoła niej?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,625

Znam takich co stosują to co zostało z ochrony roślin....

9,626

Budę  aktelik co na magazyny zboża się pryska , oczywiście psa na dobę zabrać.
A bernardyny uuratowala mi zwykla irwemektyna czy jakoś tak w zastrzyku 1/ 50kg. Podskórnej injekcji

9,627

ja dawałem kropelki na skórę prawie półroku spokoju
https://zooserwis.pl/fiprex-spot-on-pre … eoQAvD_BwE

Rolnik z powołania:-)

9,628

Trochę mnie to rozbawiło jak oglądałem  Agrobiznes
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/l … lu/7b2x93m

Siły na zamiary zmierz....

9,629

Laszek napisał/a:

Panowie co stosujecie u swoich psiaków na pchły?  Ewentualnie czym spryskać bude i dookoła niej?

Ja kupuje u weterynarza tabletki na wszelakie pasożyty coś koło 50 dych na dużego wilka i 3 miesiące spokój .

Leszek   dla kolegów'

9,630

Moje burki najczęściej jadą na Frontline. 4 razy do roku i spokój.

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

9,631

Ja swoim kupuje u weterynarza jakiś środek do zakraplania na skórę ale nie wiem jak się nazywa bo daje mi w strzykawce ale długie nic się ich nie łapie , tylko już wiem że tego samego nie wolno dawać kotom wystarczyła kropla i mój mało nie zdechł.

9,632

Panowie, będę szukał przyczepy jakiejś od 5ton w górę wywrotki i z dokumentami  Jakby Ktoś coś wiedział w dobrych pieniadzach to chętnie kupię, może być sama rama do remontu. im taniej tym lepiej.

9,633

Krzysiek podobno w Twoich okolicach w ostatnich dniach skradziono traktor i ładowarkę teleskopa z jednego gospodarstwa. Wiesz coś o tym? Jakiś czas temu niedaleko Łobżenicy zetor i jcb. Zamiast zetora miał być fendt ale nie poradzili sobie z uruchomieniem. Normalnie ostatnio plaga z tym. Dobrze że mam same stare trupy😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,634 Ostatnio edytowany przez szs (2018-11-17 21:43:57)

Tak, w Kęsowie. To jakieś 10km ode mnie. Ponoć dość zorganizowana grupa w kominiarkach. zasłonili monitoring, ładowarke Manitou wyprowadzili z obory a ciagnik JD z placu...

http://wiescirolnicze.pl/newsy/z-gospod … e-zdjecia/

Kompletny noob w temacie Fortschitt

9,635

hym... wczoraj widziałem manitu na lawecie przez leżajsk zasówali, ale to może inna

Rolnik z powołania:-)

9,636 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-11-17 22:22:32)

No a niedaleko mnie gościu rano wstaje i patrzy za oborą a tam maszyn brakuje i jeden traktor. Od razu nogi jak z waty. Ale patrzy że w oddali na polu stoi ciężarówka z firanką... idzie zobaczyć a na naczepie jego sprzęt. Autem się zakopali i dali noge. Cwaniaczki czują się pewnie ale jak trafia na stanowczego z giwerą to nie będzie już tak spokojnie
Co do Kęsowa to dostałem kiedyś stamtąd pamiątkowe zdjęcie z rachunkiem

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,637 Ostatnio edytowany przez szs (2018-11-17 23:11:27)

A ja jak jeździłem jeszcze za kawalera to nawet 3 pamiątki  😕

Kompletny noob w temacie Fortschitt

9,638

Kradną i kradnąć będą ...  maszyny rolnicze są droższe od  bardzo dobrego samochodu ...  tak że  złodzieje czują pieniądze ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,639

Kilka km od Debrzna  w nocy  15-16 buchnęli ładowarkę teleskopową i NH

9,640

Jak jest popyt to sie nie ma co dziwić ale i czasy są gówniane, ja w ganku też mam sprzęt jakby cholera co się działo, kraść u mnie nie ma co chyba że na złom ale nie wiadomo co się może przydażyć

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile