161

Odp: Case devid brown

innym tokiem rozumowania  to masz powiedzmy wszystkie maszyny  w dobrm stanie  czy jak większość  "mega " rolników  w mojej okolicy  wozi się nowymi ciągnikami  ze starym poznaniakiem , pługiem grudziądzem  i ciąga przyczepki 3.5t  bo jeśli po to ci lepszy ciągnik to zmień rozumowanie ... bo nie sztuka  super furmaną na polu robić  skoro będize dalej radło ciągało .....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

162

Wojtas wypisz wymaluj mam takiego gościa co ma case nowego a kukurydza na kiszonkę na ...metr wysokości i właśnie w tej chwili ją mu koszą smile i resztę maszyn ma takich jak napisałeś smile  nie byłeś czasem u niego ? wink

163

wojtas maszyny pozmieniałem ostatnio w ramach modernizacji na nowy ciągnik juz brakło

Rolnik z powołania:-)

164

Mam pytanie do mechaników od CASE ,mam problem w case 1056xl z szybką skrzynią wyskakują mi biegi szosowe . Czy ktoś z was koledzy robił już ten przypadek?

165

Miałem problem z reduktorem w 845xl, też wyskakiwał, ale na moje szczęście wystarczyła regulacja długości cięgna.

166

No niestety tak łatwo nie będzie .Zdjełem kabinę podniosłem pokrywy i przesunełem  zabierak na wałku żeby lepiej wpychał koło z synchronizatorami biegów szosowych. poskładałem wszystko do kupy i kiszka .I teraz takie pytanie trochę retoryczne skrzynię od tylnego mostu trzeba odkręcić?

167

To zależy jak chcesz rozebrać skrzynię i wymienić zużyte części to tak. Obejrzyj pierścienie i przesuwki, czyli synchronizatory, potem ewentualna regulacja cięgiel i określenie stanu wodzików

168

Kolego któryś konkretny bieg czy wszystkie szosowe?

169

Jedno koło zębate od grupy biegów szosowych.

170

a nie ma gdzieś nadmiernego luzu ?  na wodzikach ? albo zębatka na wałku ? zęby nie zjechane ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

171

Właśnie jest luz 3mm na zabieraku co przesuwa koło. Przesunełem ten zabierak na wałku o te 3mm , i mało to dało .

172

dobra jaki olej wlać do sprzęgła turbomatic czy tam sprzęgła hydrokinetycznego bo to chyba to samo ...  potrzebuje wymienić tam olej  i nie wiem jaki tam wlać  może ktoś pomoże

173

ATF II czerwony ok 10-11litrów. Jak spuścisz stary to wlej tak 2-3litry i zapal traktor to się ładnie wypłucze.

174

własnie na ciebie liczyłem ... że się odezwiesz ...  podaj swój nr bo  mam nowy tel i twój poszedł w niepamięć ...

175

Nr poszedł na pw

176

Witam. Odświeżam temat, gdyż postanowiłem zmienić traktor na nieco mocniejszy i bardziej komfortowy. Znalazłem taką ofertę:
https://www.olx.pl/oferta/case-internat … xlEqk.html
        Z tego co widać na zdjęciach raczej nie posiada sławnej skrzyni hydrashift. Jeżeli ktoś
z forum miał styczność z tego typu maszyną proszę o wyrażenie swojej opinii na ten temat.

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

177

2900 mtg czy 12900 ;P

Siły na zamiary zmierz....

178

Jesli chodzi o te serie case to najwiekszy minus to dostepnosc czesci i ich ceny.

179

części nie są aż tak niedostępne jak się może wydawać, w razie czego uruchomie znajomości w Anglii:)

Kiedy brak jakichkolwiek argumentów, najlepiej siłą narzucać swoje przekonania, a kiedy brak jakichkolwiek przekonań, pozostaje już tylko siła.

180

Uwierz ze sa.mialem podobny model.Ten rok produkcji tez jest lipny.
Komfort?zalezy czym jedziles wczesniej-jesli t25 to jest ok.Lokalizacja reduktora tez kiepska.Brak synchronizcji i brak rewersu.Slaba hydraulika.I ten wysuwany komin zeby otworzyc maske...