Odp: Uprawa bezorkowa
http://www.youtube.com/watch?v=oFEkZx2UT2s
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1072
http://www.klasyczny.com/forum/viewtopi … 6128#p6128
+103 / -1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Strony Poprzednia 1 … 101 102 103 104 105 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A kiedy pojawi się artykuł?
Nie wiem...
A miały być cycki...
A kiedy pojawi się artykuł?
Już jest
Ooooo pierwsze widzę....
Krzysiek. Pi razy drzwi jaki jest koszt wykonania takiego bezorkowca?
Brawo TY !!!
A jak się sprawują te "świńskie ogony" na glinie w tym roku, też udało się utrzymać te 25cm głębokości? Nie uginają się zbytnio? Zdarzyło Ci się urwać je kiedys? Te dłuta o szerokości 6cm to już zzałozyłes od początku czy próbowałeś inne rozmiary/kształty? Z jaka prędkością tym pracujesz?
:brawo:
Te sprężyny dopiero w glinie pokazują o co chodzi w nieoraniu. Bez problemu włażą.
Prędkość zazywyczaj wolna 4 czasami szybka w glinie czasem szybka 3 Generalnie jak w pługu.
Koszt? Hmmm ciężko powiedzieć pazurki z nakładkami jakieś 2,5 tyś koła leżały piasty też, siłownik wyjąłem z pługa masa złomu.....
Materiał na wały jak dobrze pamiętam 1200zł
W h....j spawania....
Krzysiek w przyszłym tygodniu może podjadę do Ciebie o ile się wyrobie z czasem jak będę jechać do Bamberasa.
Zapraszam.
Te sprężyny dopiero w glinie pokazują o co chodzi w nieoraniu. Bez problemu włażą.
Prędkość zazywyczaj wolna 4 czasami szybka w glinie czasem szybka 3 Generalnie jak w pługu.
Koszt? Hmmm ciężko powiedzieć pazurki z nakładkami jakieś 2,5 tyś koła leżały piasty też, siłownik wyjąłem z pługa masa złomu.....
Materiał na wały jak dobrze pamiętam 1200zł
W h....j spawania....
U mnie każda górka to glina a za górką piach. Coraz intensywniej myślę nad bezorką. Kusi coraz bardziej. Zobaczymy jak sąsiadowi będzie wychodzić.
Nie patrz na sąsiada..... szkoda czasu.
Czyli na zwykłych grządzielach (na kółku ścinalnym) tak łatwo nie zagłebiałby się?
Do tych zębów to zakładacie przy projektowaniu nakladki jakieś wstępne ugięcie?
Coś tam się ugina. Jak projektujesz to musisz uwzględnić miejsce za nim by nie było że się oprze o np wał.
A na zwykłych z kołkiem nie ma efektu kruszenia. Ale powiem szczerze nie powiem jak duża różnica. trzeba by 2 obok siebie pociągnąć i porównać.
Wiem cenowo sztywny wygląda lepiej ale w polu nie koniecznie.
A co jeśli na polu są kamienie ?? Nie połamią się ? Mam na kołku i cały czas chodzi mi pogłowie założenie tego typu redlic, ale na kamienie to chyba słabo ??
Co ma się połamać? Takie jak moje? Mało prawdopodobne.
Mpopis pisał żę wyciągał kamienie których nie szło ręcznie przenieść.
Mi zażyło się ze 2 razy że kamień wyprzedził ciągnik. Na szczęście latają nisko przy ziemi...
Strony Poprzednia 1 … 101 102 103 104 105 … 128 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Uprawa bezorkowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo