Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E 517
poprawiłem link bo nie działał jak korzystasz z imageshack.us to już nie wstawiaj kodów samodzielnie bo tam generowane jest to automatycznie
macherr:7m heder gdzie ty takim wyjeżdziesz,masz miejsce sie takim obrucić.ja mam 512 w tym roku go kupiłem
macherr:7m heder gdzie ty takim wyjeżdziesz,masz miejsce sie takim obrucić.ja mam 512 w tym roku go kupiłem
Nie miałem kłopotów z nawracaniem chodzi na usługach wcale nie jest aż tak duży.
marysia napisał/a:macherr:7m heder gdzie ty takim wyjeżdziesz,masz miejsce sie takim obrucić.ja mam 512 w tym roku go kupiłem
Nie miałem kłopotów z nawracaniem chodzi na usługach wcale nie jest aż tak duży.
no może dla Ciebie niejest duży,koło mnie jak narazie to najwieksze to tylko bizony jeżdziły,ale koło mnie niema tak dużo hektarów,
ja miałem 516b to samo co 517 też krowa robota ubywała ale troche się spół. ta kosa za duża i napęd od kosy nie wytrzymywał.
517 trochę się różni od 516 ma dłuższe sita inaczej rozwiązane przeniesienie napędu z silnika napęd kosy raz mi urwało wałek napędzający kose ale nie był oryginał tylko podruba i raz głowke kosy ale dospawałem i potem już chodziła
kosa jest długa i są większe opory, tarcia podczas ruszania kosą dlatego nie za bardzo wspominam. należałem ja się pod nim troche ale co tam, najbardziej to mi się podobała ta wajcha w kabinie od napędu hydraulicznego piekna sprawa. ciach i do przodu. bez żadnych biegów jak w bizonie. jak rzadkie zborze to i na godzine 3 ha zrobił tylko głowa bolała i szyja bo heder 6,7 . silnik v8 256KM nic nie czół. jak by taki do 323 zamontować ale by się nie zmieścił.
Marysia wżuć ten link jeszcze raz bo tamte nie działały :nooo:
Teraz jest OK- ładna mszyna
Dobrze ze Ci sie podoba jeszcze pare zeczy mam przy nim do przegladniecia najgorszy orbitrol zaraz po swietach jade z nim do sprawdzeniaa tak to nawet nie duzego nakladu finansowego potrzebuje .Pozdrawiam
piotrfire duzy plus i jeszcze wiekszy beer za pomoc znalazlem orbitrol za przystepna cene jeszcze raz dzieki daj namiary na siebie to zgrzewke przysle poczta.marysia.
zdjęcie robione telefonem więc sami wiecie.
POMOCY!!! kupiłem kombajn e 517 mam problem z napędem hydrostatycznym. Jedzie maksymalnie 10 km/h pod górkę ledwo sie wdrapuje. A czasami całkiem stanie i parę minut trzeba odczekać. Pomóżcie co się zepsuło ,czy ktoś miał podobne objawy?
o rany no problem...pompa podaje odpowiednie ciśnienie? nie znam się ale jeżeli nie jest w stanie jechać to chyba pompa...
a olej hydrauliczny przypadkiem nie grzeje ci się
jest to chyba wina pompy chydraulicznej.Czy pali ci się kontrolka czerwona na 170atm. jeżeli nie to wina silników
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » E 517
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo