Odp: GG FORUMOWE
Karolu to rwij dziewczyny pukis młody A może trafisz na ta jedyną i dowiesz się co to miłość i codzienne wsparcie. I tego z całego serca życzę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 487 488 489 490 491 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Karolu to rwij dziewczyny pukis młody A może trafisz na ta jedyną i dowiesz się co to miłość i codzienne wsparcie. I tego z całego serca życzę.
Każdy siewnik dobry byle by był nowy jak ma iść na uslugi 😉
Tomek tyś dobry chłop więc wiem że dobrze życzysz
Laszek no niby tak ale wiesz są tacy ludzie ze powiedzą że Gaspardo to gówno a Amazone lepszy czy Kuhn... Jeden mnie się pytał czy posieje ja mówię spoko moge i się pyta jaki to siewnik, mówię co jak a ten mówi a to nie bo to gówno i tyle było z siania 😂 Koledze przyjechał siać siewnikiem 6 czy 8rzedow za 180tys nówka i też kierowca p*zda nie podosiewal i cuda na polu porobił bo " aby szybciej "
Sieje od kilku lat gaspardo to rozkład w rzędach nie powala ale to dużo zależy od operatora jak przyjechali z mleczarniami mtz-em z czterorzędowym stopkowym albo szóstką od obszarnika co ma 600 ha samej kukurydzy to było równo a jak najmowałem takich co od rana do wieczora tylko usługi to nasiona w rzędach leżały od 10 do 19 cm zamiast wymaganych 14,5 podwójne i przepusty też były . Ci pierwsi jednak wolniej jeździli i dobierali tarcze pod wielkości ziarna ustawialu zgarniacze i ogólnie dokładniej robili bo byli zatrudnieni na etacie a nie z hektara płacone. Zadziwiająco dobrze posiał mi z 8 lat temu monosem-em dopuszczalna prędkość siewu to było coś ok 12 km/h sieli u mnie 18 a gdzieś indziej podobno 22 siewnik przy takich prędkościach jak dostał się na kamień to przestał się składać znaczniki też pourywane a mimo to można było siewkami miarkę kalibrować.
Na wszystkich starych siewnikach zalecają między 5-7 km ja osobiście sieje 6 to tak mi bieg pasuje i wychodzi super
Ja moim starym beckerem jadę około 8-9km/h. Na moje potrzeby mi wystarczy, fakt że jak bym to pogonił to marzyła by mi się optima. Gaspardo nie jest zły. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Ogólnie Włosi dość dobry sprzęt do kukurydzy mają. Przystawki też dobre a ile tańsze od claasowskich albo geringhoffa. Ze suszarką też złego słowa na pedrotti nie mogę powiedzieć
Potrzebuję worki big bag moga być lekko uszkodzone. Wilekość nie ma znaczenia. Potrzebuję wysłać susz i te worki do mnie nie wróca, dlatego stan nie jest, aż taki ważny. Jakby Ktoś wiedział, to proszę o wiadomość, bo w ogłoszeniach to nie idzie się dogadać. Ceny inne niż w ogłoszeniach i nie ukrywam, że po 17zł za worek to trochę dużo biorac pod uwagę, że potrzebuję koło 50 sztuk.
zostałem oficjalnie dzisiaj powołany do służby kurierskiej....
https://pczk.powiat.rzeszow.pl/index.php/zadania-ak
To Ty teraz AK......
To jest jakieś nieporozumienie .
tak samo jak zarezerwowane samochody terenowe na rzecz armii w razie w...
Ale kogo te samochody? Zwykłego Kowalskiego?
tak samo jak zarezerwowane samochody terenowe na rzecz armii w razie w...
Takie próbne alarmy też mogą sobie robić :walka: https://www.youtube.com/watch?v=Y-H8ynYwThU
Ale kogo te samochody? Zwykłego Kowalskiego?
no tak, ci znajomi co mają toyoty hilux i patrol dostali zawiadomienia , że ich autka są rezerwą dla wojska i mają być utrzymywane w dobrym stanie i na wezwanie mają być oddane... :stu:
https://natemat.pl/94307,masz-terenowke … rac-wojsko
Świetny artykuł.
czyli nic się nie zmieniło w tej kwestii od czasów gdy ojciec zakupił 35 lat temu c360 wtedy też było pismo w którym informowali że w razie wojny ciągnik i przyczepa mogą "pójść w kamasze"
kolega ma działalność gospodarczą i ma ciągniki to tak samo w razie wojny mu zabiorą
I to jeszcze zatankowany ........... Miałem też kiedyś tak stara 28 z przyczepą , i jednego roku w gminie się coś pomylili i wysłali wezwania do podstawienia samochodu do WKU olsztyn ,to urzędasy w nocy jeździli i odkręcali pomyłkę .
Ze sprzętem ciężarowym kiedyś tak było, że jak ktoś miał w gminie znajomości to podpisywał takie zobowiązanie i nie płacił podatku od posiadania środków transportu. Wtedy to było sporo pieniędzy jak się miało ciężarówkę tylko na potrzeby gospodarstwa. Jak jest teraz to nie wiem.
Strony Poprzednia 1 … 487 488 489 490 491 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo