Odp: Pszenica
dużo zależy od gleby i ph, jak kwaśno to chlorosulfuron rozkłada się szybciej. A tak swoją drogą to więcej jak 10 g nie ma sensu stosować, bo miotły i tak nie zwalczy a na dwuliścienne jest dość
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Strony Poprzednia 1 … 128 129 130 131 132 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dużo zależy od gleby i ph, jak kwaśno to chlorosulfuron rozkłada się szybciej. A tak swoją drogą to więcej jak 10 g nie ma sensu stosować, bo miotły i tak nie zwalczy a na dwuliścienne jest dość
To jaką mieszaninę z wykorzystaniem gleanu proponujesz na pszenice. Pytam bo mam na magazynie. Ph 5,5-6,5 Mam jeszcze ganstar
DFF 0.15 + metrybuzyna 100g + glean5g
np Mistral 70 WG około 100PLN kilo=>10pln /ha
np Legato 500 SC 20pln/ha
glean 10pln/ha
razem 40pln/ha, wiosną może się uda bez poprawki, zależy od pogody i posiadanych chwastów w banku, jeśli coś wyjdzie jednak to będzie trza dopryskać
Dzięki
http://next.gazeta.pl/internet/1,104530 … zboza.html
ciekawe...
Artykuł sprzed 8 lat i nadal ciekawostka.
Już są nazywają się trawy.....
ja mysle że firmom nasiennym to nie na reke dlatego nie ma kasy na badania w tej dziedzinie
Miałem pisać to samo...
Albo zrobią tak że nasiona będą tak drogie że nikomu nie będzie się to opłacać tylko im...
Moja pszenica siana 350 roslin /mkw. Przedplon to gryka na przyoranie po groszku zielonym, obecnie pszenica ma 3 rozkrzewiania. Planuje dać 170 kg N jak rozłozyc dawki azotu? 70kg-70kg-30kg czy inaczej?
jak w saletrze to dobrze kombinujesz
tak w saletrze. w RSM dzielę na 2 równe dawki
chciałbym polecieć jutro mocznikiem 15kg/ha i siarczanem magnezu 7kg/ha na słabszą pszenice bo ma być niby koło 10 w dzień, pytanie czy w razie delikatnego przymrozku jeszcze sobie nie narozrabiam??
Bardziej jej siarczan magnezu potrzebny niż mocznik bo azot ma w glebie, co do przymrozków to nie ryzykuj .
odpusciłem, było -2, jutro mam zamiar ruszyć, aczkolwiek dzisiaj już rzepaki jadą opryskami
Jest ryzyko że nie zadziała bo jeszcze jedna noc z minusem.
Nie będzie żadnego minusa.....
U mnie już 0 a niebo bez chmur.
u mnie +4 a beczka już czeka z siarczanem i mocznikiem, jutro mikro i heja.. chyba że mnie mróz zaskoczy
Co polecicie skutecznego i w rozsadnych funduszach na poprawkę chaber/ miotła/przetacznik/przytulia ? Byłem dziś oglądać pszenicę i niestety w dołkach słabo to wygląda
Strony Poprzednia 1 … 128 129 130 131 132 … 148 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Pszenica
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo