Fenol napisał/a:Pytam bo zadaje sobie to pytanie i właściwie nic konkretnego nie potrafię znaleźć.
Oczywiście nie chodzi mi o Papieża Polaka nadanego przez CIA lecz o konkretne rzeczy które można zmierzyć, policzyć albo wsadzić do garnka.....
Odgrzeję trochę temat....
Ostatnio udało mi się znaleźć kilka wolnych chwil i postanowiłem nadrobić zaległości prasowe, a tam okazało się, że niedawno, jak zwykle u nas po cichutku, minęła rocznica jednego z najbardziej znanych w świecie polskich wynalazków - języka esperanto. Dlaczego o tym jest u nas tak cicho? Pewnie dlatego, że Ludwik Zamenchof ma na świece dużo więcej pomników niż słynny JPII... To faktycznie jest wstyd i hańba, więc temat ten trzeba przemilczeć... Mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie inaczej Poniżej wklejam ciekawy list pewnego czytelnika do gazety. Nie byłbym sobą, gdybym nie wspomniał, że list ten pochodzi z tygodnika "Fakty i Mity", którego naczelnym jest były ksiądz, a obecnie także poseł - Roman Kotliński
www.ifa-serwis.pl - warsztat, szlifiernia, pompy wtryskowe, wtryskiwacze i mycie w myjkach ultradźwiękowych.
www.rajstop.pl - Raj dla stóp
Najtańszy i najlepszy sklep w sieci - hurt i detal
Zamiast PW proszę napisać maila - szybciej dochodzi i jest pewniejszy.
Piszę poprawnie po polsku.