81

Odp: świnie ?

gdybym miał pewność ze w cyklu otwarty z jednej swini sostanie mi 50 zł to jutro zacząłbym staranie o bydowe chlewni na jakies 300 szł tucznika na rusztach, roboty przy tym nie za wiele ale nikt mi takiej gwarancji nie da

Rolnik z powołania:-)

82

Pajej jak robisz tucz pod agriplus to możesz liczyć średnio 10 zł na sztukę miesięcznie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

83

na jakich zasadach u nich to jest?

84

androl napisał/a:

U mnie na stanie coś około 260 szt. Andre zapraszam po warchlaki do mnie cena promocyjna ciągle z białej strefy zakolczykowane i zarejestrowane.

Teraz musiałbyś mi dopłacić żebym je wziął smile Sprzedałem nadwyżkę zboża i kończę definitywnie. Jakby kto chciał mogę sprzedać karmiki na 10 szt.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

85 Ostatnio edytowany przez Laszek (2018-03-27 21:20:52)

Pajej napisał/a:

na jakich zasadach u nich to jest?

Dostajesz warchlaka i pasze. Ty musisz zapewnić odpowiednie warunki i wodę. Weterynarz jest od nich i na każde twoje wezwanie a jak ich nie ma to i tak raz w tygodniu jest. W tuczu  standardowym masz do sztuki 32 zł i dodatkowo premia za pasze. Gdzieś mam szczegółowe notatki jak był u mnie człowiek od nich. Tam zarabia się ilością. 300 sztuk to takie najmniejsze minimum. Dobrze było by żeby było tak z 600 miejsc.
Chlewnie miałem już całą wykuta w środku i przygotowana pod kontrakt ale trochę zeszło z czasem i w sumie dobrze bo patrząc co się dzieje z tym asf zrezygnowałem. A chlewnia adaptuje się na coś innego

E 516 na części
Telefon 695 076 269

86

Dziś byliśmy na skupie. Świnie w dół 0.3 zł

Siły na zamiary zmierz....

87

Ja też mam cykl zamknięty średnio na stanie około 20 loch. Dawało mi to dobry dochód. Kopać się z koniem czy drapać z kotem nie ma sensu.

88

andre902 napisał/a:
androl napisał/a:

U mnie na stanie coś około 260 szt. Andre zapraszam po warchlaki do mnie cena promocyjna ciągle z białej strefy zakolczykowane i zarejestrowane.

Teraz musiałbyś mi dopłacić żebym je wziął smile Sprzedałem nadwyżkę zboża i kończę definitywnie. Jakby kto chciał mogę sprzedać karmiki na 10 szt.

Moje ogłoszenie na olx z wczorajszego wieczoru już nie aktualne. Pusto zaczyna się robić w chlewni sad

89

tu masz ogłoszenie o sprzedaży warchlaków https://gielda-rolna.com/ogloszenia/rol … da-chlewna tylko jak pisze od 200szt

90

No przygotował się nieźle do tego filmiku :brawo: https://www.youtube.com/watch?v=eyPXzgHqkwE

91

:brawo:

92

Dobry materiał :brawo:

93

Ogólnie ma dobre filmiki ładnie  posklejane itp ... ale gość  we własnej osobie  ponoć  nie bardzo ..  chłopaki go cha... nazwali ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

94

jego brat ma transport i ładowałem zboże na jego auta to chłopaki opowiadali że sie w główce poprzewrocało, handlowcy co mieli z nim kontakt tez dobrej opini nie mieli o nim, a z żoną był już z rok przed programem także wszystko pod publiczke.

mdw

95 Ostatnio edytowany przez Laszek (2019-01-13 19:53:50)

Kolega mówił że kiedyś się spotkał z Grzesiem na jakimś spotkaniu z chemirolu i mówił że jest ok. Był też ten Grzegorz co mu koła od przyczep 10 tonowych strzelały to jego żona się śmiała że to taki mały karakan 😁 fakt że to było krótko po programie, teraz całkiem możliwe że się zmieniło

E 516 na części
Telefon 695 076 269

96

To wszystko jest pod publikę ...  i  jego nie naganne  gospodarstwo itp ...  ehhh

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

97

Ten filmik to zwykla komercja i nic wiecej .
Zmieni się cokolwiek od niego ? Zwykle napuszczanie rolników na myśliwych......
Podobne filmiki nagrywaja przeciw rolnikom jak blokują drogę, i wtedy napuszcza się miasto i kierowców na wieś wyciągając jak zawsze sprawę KRUS i dopłat.......

98

moim zdaniem dobrze robi że mówi jak jest, ja też nie dawno uświadomiłem znajomą że odstrzał dzików jest potrzebny. Używałem takich samych argumentów co bardowski. Przyznała że miała podpisywać jakąś petycje żeby nie zabijali dzików. po rozmowie ze mną zmieniła zdanie

99

Pajej brawo Ty !

100

nie brawo ja tylko poprostu trzeba tłumaczyć. Z braciszkiem sie pokłuciłem ale jego nic nie przekona