Temat: dopłaty po 2020

Dopłaty po 2020 już tuż tuż
https://www.topagrar.pl/articles/aktual … staja-ale/

Mam to rozumieć jako dużo więcej papierkowej roboty, wyższe wymagania, więcej kontroli i niekoniecznie więcej pieniędzy?

2

Odp: dopłaty po 2020

Zapewne tak a tak w ogóle arimr coś zaczął kombinować z programami rolnośrodowiskowymi co niektórzy otrzymali pisemka z żądaniem zwrotu kasy że niby czegoś nie dopilnowali - słyszeliście coś?

3

Jeszcze nie dostałem. Ale z tego co mi w ODR mówili  to jeżeli czegoś się nie dopilnowało np nie zasiało poplonu to tylko kasa z tej działki będzie wstrzymana.

4

Chłopaki jakie są wysokości dopłat to trwałych urzytków zielonych i pastwisk ??  ile dokładnie złotówek   300?? 500zł do ha??   i co  trzeba z tym robić by spełnić wymogi i dostac dopłatę ? raz w roku  wykosić i z głowy ??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

5

dopłata to JPO plus to co wychodzi z reszty gospodarstwa np zazielenianie czy do hektarów pierwszych

Rolnik z powołania:-)

Będzie jakaś dopłata do międzyplonów ścierniskowych,czy wraz  z nowymi przepisami będzie tylko 5 letni program obejmujący poplon ozimy?

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

7

Dzisiaj dostałem decyzję na dopłatę do materiału siewnego

E 516 na części
Telefon 695 076 269

8

Rok wyborczy, więc muszą się starać. Później szara rzeczywistość...

Rolnictwo - moja pasja. Pamiętaj, rób to co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować.
TraktorPedia

9

No wiesz mial9 to być już w ubiegłym roku więc co to za staranie...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10

Dostał ktoś z Was więcej niż 1 raz zaliczkę dopłat ? Jak dostałem te moje 25 % tak do teraz nic a nic

Siły na zamiary zmierz....

11

W tamtym roku był człowiek co na koniec zaliczek dostał przelew do ponad 100ha w wysokości "kilkudziesięciu groszy". Informacja potwierdzona z innego forum i udokumentowana skanem przelewu... Brak słów...

Rolnictwo - moja pasja. Pamiętaj, rób to co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować.
TraktorPedia

12

Dwa lata temu ja dostałem przelew 36 groszy.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...