Odp: case ih 1455xl
Zobaczymy co z tego wyjdzie. A ogólnie zadowolony z niego byłeś? Biegi ma dobrze zestopniowane?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » case ih 1455xl
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zobaczymy co z tego wyjdzie. A ogólnie zadowolony z niego byłeś? Biegi ma dobrze zestopniowane?
Mocy nie brakowało . półbieg rzadko się używało . podnośnik mocny . co do biegów to najczęściej się robiło na biegach 3,4,5 ogólnie cicho w kabinie itp ale sam musisz ocenić , ile chesz na niego wydać ??
U mnie we wsi jeden ma podobnego i jest zadowolony.
Wojtas najpierw muszę jechać go obejrzec i wtedy się z gościem dogadać na ile to wyceni pod warunkiem że będzie tego wart bo gościu chce na wymianę na kombajn z jego dopłatą. Traktor zawsze się bardziej przyda
Wojtas byłem obejrzeć tego 1255. Ogólnie to fajny traktor. Masywny , duży ale siedząc w kabinie nie odczuwa się jego rozmiarów. Stał taki ośnieżony i silnik zagadał od razu. Aż się zdziwiłem. Wszystko ładnie pięknie ale akurat ten egzemplarz to praktycznie całą kabinę do wymiany i do tego maska. Dużo by trzeba było przy nim porobić żeby jakoś wyglądał i nie było wstyd się nim pokazać
Ale skoro mechanika zdrowa... dobrze go testowałeś czy "zniechęcony wyglądem" nie ?
To samo było z krytykowanym przez Was MDW które zakupiłem
Silniczek na mrozie cyk i chodził. Mechanicznie spoko. A wygląd to nie wszystko. Wolałbym blachę zrobić niż wydawać kupę hajsu na remont. Czasem warto
No odnośnie silnika w nim to bajka jak to chodzi...
Ile za niego chciał?
Kwestia ceny ... jak dobre pieniądze to i może warto to kupić ... ciągnik troszkę większy od naszego ursusa szóstki ) ) jeździłeś nim ? pneumatyka ? skrzynia 40stka ??
Biegi ładnie wchodzą ale nie było gdzie za bardzo na drodze wytestowac bo i śniegu trochę było. Tam była wajcha na 6 biegów, druga wajcha co polowe szosowe i wsteczne. I jeszcze przy wajchach od hydrauliki była wajcha co biegi na pełzające przełącza. A polbieg to ma jakiś? Teraz jak gościu przyjedzie do mnie kombajn obejrzeć to zobaczymy na ile się wyceniże ile będzie chciał dopłacić mi do kombajnu
Laszek na pewno pełzające a nie półbieg mechaniczny ? Pytam bo w 844 xl ta przy podnośniku była od półbiegu
Ta wajcha obok hydrauliki to półbieg mechaniczy ze sprzęgłem
Czyli 6 biegów x 2 (polowe-szosowe) x 2 (półbieg) czyli w sumie 24 przełożenia przód i 12 w tył? A w konedata jest 20 przód i 9 tył. Czyli ten polbieg nie na każdym biegu jest?
Może były różne wypusty skrzyni. Ale nie powiem czy na polowych były te półbiegi bo tam ich nie używałem Wojtas podpowie
Laszek, kup sobie byczka https://www.youtube.com/watch?v=unLHuFP2V4Q
Byczek też jest z roku 1967. C328 jeszcze w oryginalnej masce tyle tylko, że już przednią oś ma od c330
Skoro masz byczka to szukaj wśród innych gatunków zwierząt, może geparda jak ma Koseś.
My Mamy z 67 ale niestety na nowej masce i nowym przodzie od remontu w 1990 a "Kabinę" wziął Taty kuzyn doT25
Jak jest byczek, to może teraz byka
No cały czas pozostaje mi w pamięci dźwięk tego silnika, no normalnie bajka... Jak mało co niektórym do szczęścia trzeba...
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » case ih 1455xl
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo