Odp: case ih 1455xl
no właśnie Rafał... :satan: https://www.youtube.com/watch?v=xtMkfwrawIk
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » case ih 1455xl
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
no właśnie Rafał... :satan: https://www.youtube.com/watch?v=xtMkfwrawIk
wypalanie dpfa Mu sie włączylo
Jak mi tego brakuje w dzisiejszym sprzęcie
Z drugiej strony plastykowe dzisiejsze silniki by tego nie wytrzymały.
Nie rozumiem czego Ci brakuje , dymu ?? Dużego spalania i hałasu od którego można ogluchnąć......
Mi tego nie brak...
Zależy co kto lubi , ja wolę mieć w kabinie w miarę szczelnie i możliwie cicho a mój kolega zawsze drzwi i tylna szyba otwarta bo lubi ryk silnika...
W starym sprzęcie jak depniesz w gaz to dym i zrywa do przodu a nowy pójdzie wolno albo wcale jak ma ciężko i nie zadymi.
ja też bardziej kieruję się w urok tych ryczących i kopcących siłą ciągników widać i czuć te duszę a nowy zawyje zarzęzi i nie pojedzie albo się zadławi
No właśnie kiedyś 140 km ciągnął 6 skin i dawał radę, puścił dyma ale szedł. A teraz to z 200 żeby z tym poszedł. Fakt jak woził mi gnojowice axionem 950 z joskinem 25 tyś to jak jechał pod górkę do mnie to tylko tak sobie delikatnie mruczał, też fajny dźwięk silnika. Każdy ma coś fajnego w sobie. Fendty na silnikach MWM i MAN też pięknie chodzą
Jeszcze z 30 lat orania i 3 skiby będzie ciężko na 200 koni pociągnąć.
koseś napisał/a:Nie rozumiem czego Ci brakuje , dymu ?? Dużego spalania i hałasu od którego można ogluchnąć......
Mi tego nie brak...(':brawo:', '');
radio ma cicho sączyć muzyczkę. wystarczy,
No właśnie kiedyś 140 km ciągnął 6 skin i dawał radę, puścił dyma ale szedł. A teraz to z 200 żeby z tym poszedł.
tylko że kiedyś moc z silnika była przenoszona na skrzynię i dalej na koła, do tego jakaś pompa hydrauliczna. A teraz silnik napędza kupę urządzeń: klimatyzację, kilka pomp, ile potrzeba prądu z alternatora aby zasilić wszystkie układy ... Wystarczy na wolnych obrotach włączyć klimatyzację i od razu jest chwilowe obniżenie obrotów - każde obciążenie silnika zabiera moc.
Kiedyś jeden mechanik mi tłumaczył, że przekładnie automatyczne w ciągnikach pochłaniają ok 30% mocy silnika, dlatego nie mierzą mocy na hamowniach kołowych tylko WOM
Patrząc na przestrzeni lat wydaje mi się że coraz to nowsze konie są coraz to słabsze ... i nic na to nie poradzimy Ad blue , filtry DPF itp według norm lepsze powietrze z komina niż maszyna wciąga do filtra ... moda jest na ekologię ... i cóż my nic z tym nie zrobimy ...
Patrząc nawet na moje maszyny
np. Jeleń ma seryjnie 110koni z 6.8l pojemności teraz ta sama moc jest z 3l i 2 turbiny .. więc najzwyczajniej tej mocy nie ma .. im nowsze maszyny tym bardziej ulepszane i osłabiane wg mnie
Panowie miałby ktoś blisko żeby podjechać obejrzeć?
https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case- … yw60h.html
Najbliżej ma Vistula ale jakby co to mogę podjechać mam 50km
Laszek mam blisko. Mogę podjechać i oblukać. Szczerze to dziś widziałem to ogłoszeni i od razu o Tobie pomyślałem.
Byłbym wdzięczny i jak co to mów co za fatyge
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » case ih 1455xl
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo