141

Odp: świnie ?

A jak by to było twoje  dziecko?

142

Że stała tabliczka tongue ehh. Ludzie

Siły na zamiary zmierz....

143

A co jeśli opryskałeś pole,po czym przez jakiś czas obowiązuje okres prewencji środka,spełniłeś wszystkie wymogi dotyczące stosowania i postawiłeś nawet tabliczkę z ostrzeżeniem w widocznym miejscu,a dane dziecko i tak wejdzie i się zatruje?
Karę poniesie prawny opiekun dziecka, każdy odpowiada za siebie i swoje dzieci.
Tym bardziej gdy rodzicem jest rolnik,właściciel terenu którego dotyczy ostrzeżenie,ma obowiązek pilnować i informować swoje dzieci.

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

144

Nie chciałbym ani niczyjej krzywdy ani tłumaczyć się później. Nie mamy XIX wieku... gdyby to wszystko było takie proste to każdy stawiałby jakieś wnyki i pułapki bez zastanowienia.

Siły na zamiary zmierz....

145

Właśnie napisałem to pod katem oprysków. Byłem na szkoleniu i mówili, ze człek opryskał tryskawki, mieszczuchy najadły się, i chłopina dostał wyrok, bo nie było tablicy informacyjnej że opryskał.
Chłopaki to takie tylko gdybanie, bo nikt o zdrowym umyśle nie robiłby czegoś takiego. poza tym, biorac pod uwagę, że dzisiejsze dzieci,nie wychodza z domu to prędzej dzik złapałby się niż dziecko.

146

Ale bardziej mi chodziło o coś takiego a nie że zaraz za nogi czy za łeb jakieś wnyki https://allegro.pl/oferta/zywolapka-pul … 7378889918
Do tego kamere gdzieś powiesić żeby było widać co sie złapało i tyle

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

147

Raczej nie spodziewał bym się dzika w takiej klatce to by się do psów tylko nadało. Jak już to coś takiego https://youtu.be/1on7_0Ps-oA
Lub jeszcze lepiej takiego https://youtu.be/T4oNA8ViuwI

W przypadku takich urządzeń nie mówimy o polowaniu ani klusowaniu tylko o odławianiu. Mam takie pole gdzie przebiega skrót z lądu do lasu i dalej do pola na którym rośnie od 15 lat kukurydza gdyby było można odlawiać miał bym w maju dzika co dzień na obiad.

148

Można też założyć  pole minowe , być może za jakiś czas będzie unijne dofinansowanie  bo Niemcy ponoć po 45 roku mają jeszcze zapas.....  no i tabliczki ahtung minen  dadzą gratis.

149

Taka klotka dobra na lisa 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

150

Sie usmialem z tego mema z Biedroniem.  Trochę wycichnie emocje opadną,myśliwi wezmą się do roboty dzika wytłuķą ì odetchnę , jeszcze zeby jelenia przetrzebili i bedzie pieknie, takie mam marzenia!,,!

Leszek   dla kolegów'

151

a słyszałeś bajke o łodzi?

łudź sie łudź...

Rolnik z powołania:-)

152

nadzieję trzeba mieć   !!!!

Leszek   dla kolegów'

153

koseś napisał/a:

Można też założyć  pole minowe , być może za jakiś czas będzie unijne dofinansowanie  bo Niemcy ponoć po 45 roku mają jeszcze zapas.....  no i tabliczki ahtung minen  dadzą gratis.

Tomek jesteś niemożliwy,mało się nie posikałem ze śmiechu

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

154

Dzika łapie się tylko i wyłącznie na hak !

155

koseś napisał/a:

lol:lol::lol::lol:

Rolnictwo - moja pasja. Pamiętaj, rób to co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować.
TraktorPedia

156

Ostatnio gadałem ze znajomkiem i przyszło nam do głowy, że trzeba z myśliwymi pogadać żeby spisywali zielonych co im nie dają polować na dziki, następnie jeśli na tym terenie będą szkody łowieckie i należało by wypłacić chłopom odszkodowanie dawać do sądu konkretnego kowalskiego o refundację dla koła za szkody, bo w takim wypadku to ta zielona małpa nie dała zlikwidować dzikuna i dlatego są szkody. Jeśli jeden z drugim by zapłacił ze swojej kieszeni to przejdzie mu przytulanie dzika... Nam nie należy się odszkodowanie jeśli nie pozwolimy polowa to w drugą stronę też powinno zadziałać...

157

wiesz jakich zieloni maja prawników? czytałes w top agrar jak skazali mysliwego?

Rolnik z powołania:-)

158 Ostatnio edytowany przez sarast (2019-02-03 23:07:06)

:brawo:

mpopis napisał/a:

Ostatnio gadałem ze znajomkiem i przyszło nam do głowy, że trzeba z myśliwymi pogadać żeby spisywali zielonych co im nie dają polować na dziki, następnie jeśli na tym terenie będą szkody łowieckie i należało by wypłacić chłopom odszkodowanie dawać do sądu konkretnego kowalskiego o refundację dla koła za szkody, bo w takim wypadku to ta zielona małpa nie dała zlikwidować dzikuna i dlatego są szkody. Jeśli jeden z drugim by zapłacił ze swojej kieszeni to przejdzie mu przytulanie dzika... Nam nie należy się odszkodowanie jeśli nie pozwolimy polowa to w drugą stronę też powinno zadziałać...

:brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:

Leszek   dla kolegów'

159

Myślę że to mogło by zadziałać.

160

jak pozwiesz zieloną organizację to będzie problem z papugami, ale jak wyciągniesz konkretnego kowalskiego, który nie jest jakimśtam wysokim zielonym , to nikt się za nim nie upomni...