9,901

Odp: GG FORUMOWE

Dzięki Marek o to mi chodziło. Oczywiście można kupić pompę o c360 ale trzeba kombinować napęd z silnika itp.

9,902

Tak to tutaj zamieszczę,aby ktoś nie obudził się z ręką w nocniku https://www.topagrar.pl/articles/prow-2 … tu-akcyzy/

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

9,903

Już kiedyś było zamieszanie z kodami później ucichło i teraz znowu wracają. Jak najmniej wypłacić wszystko jest się należy ale warunków nie spełniasz. Na wieże brakuje czy co?

9,904

Podwyższyli limity,to patrzą jak tu teraz skrobnąć,żeby wyjść na swoje

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

9,905

Szukam info na temat forterry 150hd czy to coś warte? Może Polum coś napisze jaką mają opinie w rodzimym kraju.

9,906

Chcesz kupić Damian ? Mam zetorka ale hsx a to troszkę inna maszyna.

9,907

Rozglądam się za godnym następcą mx ale dzisiejsze plastykowce mu nie dorównują. Mam czas szukam i chętnie posłucham opinii. Z zetorem żeby nie wyszło zamienił stryjek siekierkę na kijek...

9,908

Mam zetorka i mam maxuma starszego bo 5150 i szczerze to jak by zetor robił traktory na wzór tych starych to by były sprzęty. Zetor jeśli chodzi o moc to potrafi zaskoczyć na +. nowy silnik chodzi jakby podkładek w cylindry nasypał. Plastiki w środku też nie powalają. Ale jest prosty nie przekombinowany, podnośnik mocny. HD to jeszcze inna maszyna szersza i dłuższa pewnie mx by zastąpił nieźle.

9,909

Dźwiek metaliczny zetora trochę przeraża, rozmawiałem z gościem co miał forterre 100km i kupił jd 6115m i stwierdził szału nie ma. Moc zetora 100km dało bardziej się odczuć. Mx 150 by mi pasował ale to ma już lata i przebiegi poza tym cena i tak koło 100tys za 2002r w najlepszym razie.

9,910

chłopaki w koło truche mają zetorków, z opini zachwyceni nie są, a to skrzynia jednemu pekła, drugiemu panewki obróciło w rocznym zetorku, to z DPF cyrki, kolega juz drugi raz sprzegło wymienia Ciagnik ma 5 tys mtg i jeszcze synchronizatory sie posypały.

mdw

9,911

Wolę starego MX niż nowego Zetora ...  niestety ...  jak słyszę kulturę pracy silnika  to mnie szlak trafia

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

9,912

Gdyby ktoś widział
http://pila.naszemiasto.pl/artykul/zagi … id,tm.html

E 516 na części
Telefon 695 076 269

9,913

no to nabyłem dzisiaj legalne uprawnienia do uboju gospodarczego na potrzeby własne. Odbył się właśnie pierwszy kurs w powiatowej weterynarii. Koszt uzyskania zaświadczenia to 17 PLN opłaty skarbowej. Warto zrobić, bo za brak takiego świstka można zarobić w sprzyjającej sytuacji nawet dwa lata urlopu.

9,914

Jakie zwierzęta możesz ubić ?

9,915

drób, zajęczaki, owce, kozy, świnie ...op, za świnię to do pierdla... big_smile  trzodę chlewną, i cielaki do 6tego miesiąca . Tak jest w ustawie.

9,916

a jak jest z owcami?

Rolnik z powołania:-)

9,917

mpopis napisał/a:

no to nabyłem dzisiaj legalne uprawnienia do uboju gospodarczego na potrzeby własne. Odbył się właśnie pierwszy kurs w powiatowej weterynarii. Koszt uzyskania zaświadczenia to 17 PLN opłaty skarbowej. Warto zrobić, bo za brak takiego świstka można zarobić w sprzyjającej sytuacji nawet dwa lata urlopu.

To u nas 45 to kosztowało. też sobie zrobiłem.

9,918

Pajej napisał/a:

a jak jest z owcami?

wszystkie kolczykowane trzeba zgłosić przed ubojem i w zależności od wieku dać do utylizacji głowę i rdzeń kręgowy,

9,919

dzieki, puki co to kombinuje

Rolnik z powołania:-)

9,920 Ostatnio edytowany przez marcin (2019-02-17 21:04:38)

U mnie na wiosce takie rzeczy ,żadna derektywa azotowa, susza ,mrozy nic a zysk ze cho cho i chłopina na wczsay pojechał https://www.tvn24.pl/pomorze,42/zachodn … bOG6ae2SmM