Odp: GG FORUMOWE
Dzięki Marek o to mi chodziło. Oczywiście można kupić pompę o c360 ale trzeba kombinować napęd z silnika itp.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 494 495 496 497 498 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki Marek o to mi chodziło. Oczywiście można kupić pompę o c360 ale trzeba kombinować napęd z silnika itp.
Tak to tutaj zamieszczę,aby ktoś nie obudził się z ręką w nocniku https://www.topagrar.pl/articles/prow-2 … tu-akcyzy/
Już kiedyś było zamieszanie z kodami później ucichło i teraz znowu wracają. Jak najmniej wypłacić wszystko jest się należy ale warunków nie spełniasz. Na wieże brakuje czy co?
Podwyższyli limity,to patrzą jak tu teraz skrobnąć,żeby wyjść na swoje
Szukam info na temat forterry 150hd czy to coś warte? Może Polum coś napisze jaką mają opinie w rodzimym kraju.
Chcesz kupić Damian ? Mam zetorka ale hsx a to troszkę inna maszyna.
Rozglądam się za godnym następcą mx ale dzisiejsze plastykowce mu nie dorównują. Mam czas szukam i chętnie posłucham opinii. Z zetorem żeby nie wyszło zamienił stryjek siekierkę na kijek...
Mam zetorka i mam maxuma starszego bo 5150 i szczerze to jak by zetor robił traktory na wzór tych starych to by były sprzęty. Zetor jeśli chodzi o moc to potrafi zaskoczyć na +. nowy silnik chodzi jakby podkładek w cylindry nasypał. Plastiki w środku też nie powalają. Ale jest prosty nie przekombinowany, podnośnik mocny. HD to jeszcze inna maszyna szersza i dłuższa pewnie mx by zastąpił nieźle.
Dźwiek metaliczny zetora trochę przeraża, rozmawiałem z gościem co miał forterre 100km i kupił jd 6115m i stwierdził szału nie ma. Moc zetora 100km dało bardziej się odczuć. Mx 150 by mi pasował ale to ma już lata i przebiegi poza tym cena i tak koło 100tys za 2002r w najlepszym razie.
chłopaki w koło truche mają zetorków, z opini zachwyceni nie są, a to skrzynia jednemu pekła, drugiemu panewki obróciło w rocznym zetorku, to z DPF cyrki, kolega juz drugi raz sprzegło wymienia Ciagnik ma 5 tys mtg i jeszcze synchronizatory sie posypały.
Wolę starego MX niż nowego Zetora ... niestety ... jak słyszę kulturę pracy silnika to mnie szlak trafia
Gdyby ktoś widział
http://pila.naszemiasto.pl/artykul/zagi … id,tm.html
no to nabyłem dzisiaj legalne uprawnienia do uboju gospodarczego na potrzeby własne. Odbył się właśnie pierwszy kurs w powiatowej weterynarii. Koszt uzyskania zaświadczenia to 17 PLN opłaty skarbowej. Warto zrobić, bo za brak takiego świstka można zarobić w sprzyjającej sytuacji nawet dwa lata urlopu.
Jakie zwierzęta możesz ubić ?
drób, zajęczaki, owce, kozy, świnie ...op, za świnię to do pierdla... trzodę chlewną, i cielaki do 6tego miesiąca . Tak jest w ustawie.
a jak jest z owcami?
no to nabyłem dzisiaj legalne uprawnienia do uboju gospodarczego na potrzeby własne. Odbył się właśnie pierwszy kurs w powiatowej weterynarii. Koszt uzyskania zaświadczenia to 17 PLN opłaty skarbowej. Warto zrobić, bo za brak takiego świstka można zarobić w sprzyjającej sytuacji nawet dwa lata urlopu.
To u nas 45 to kosztowało. też sobie zrobiłem.
a jak jest z owcami?
wszystkie kolczykowane trzeba zgłosić przed ubojem i w zależności od wieku dać do utylizacji głowę i rdzeń kręgowy,
dzieki, puki co to kombinuje
U mnie na wiosce takie rzeczy ,żadna derektywa azotowa, susza ,mrozy nic a zysk ze cho cho i chłopina na wczsay pojechał https://www.tvn24.pl/pomorze,42/zachodn … bOG6ae2SmM
Strony Poprzednia 1 … 494 495 496 497 498 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo