21

Odp: Wiosna 2019

U nas ani deszcze ani   śniegi nie występują od paru  lat ... a to co jest to trudno nazwać ...  mamy dopiero luty zacznę zapisywać w kalendarzu  czego ile i kiedy było  300l przez cały rok jak będzie taki jak zeszły nie nazbieram ...

A jęczmień jary  .. hmm  on nie wymarznie ... na naszym terenie ... przynajmniej  nie słyszałem o takim  czymś ... szybciej zimowe zdechnie  a jare z braku wody

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

22

byłem na objeździe pól jest sucho, na wiekszosci pól moznaby juz siac, pszenica mnie prosiła o jedzonko, ale jest jeszcze luty i może przyjść zima

Rolnik z powołania:-)

23

Ja jutro zaczynam wiosnę 2019. Na początek wszystko co nie ma N po oziminach i pod jare.
Co do wilgotności. To jeździć da się bez problemu no może na glinach będzie ślisko. Co do uprawek to za wcześnie i jeszcze ciut za mokro.

24

Jak tam rozsiewacze nasmarowane??!!!!!!!! To co start o godzinie 00:00!!!

mdw

25

Ja tam sobie jeszcze poczekam i też w nocy nie będę siał Kiedy spać?

26

Po co w nocy ?, przynajmniej u mnie. Jeździ się jak po drodze, z azotem to będę czekał na deszcz.

27

yokoslaw napisał/a:

:crez:

Leszek   dla kolegów'

28

:play:

sarast napisał/a:
yokoslaw napisał/a:

:crez:

coś ty tak zzieleniał :satan:

mdw

29

U mnie już jeżdżą.....
Ja z azotem czekam na przyszły tydzień. Zresztą opryskiwacz jak dobrze pójdzie dopiero jutro uruchomię.

30 Ostatnio edytowany przez Piotrek1990 (2019-02-28 22:32:29)

Krzysiek nie lej wody do opryskiwacza bo ma mrozić tongue -5
Dziś sąsiad siał sól czyli jutro będzie śmigać z resztą nawozów coś czuję, że trzęsienie ziemi będzie jak wszyscy ruszą big_smile n

Siły na zamiary zmierz....

31

Ja jutro planuje poglownie rozlać gnojowice na pszenicę i pszenżyto. W dalszej kolejności pod kukurydzę. Na jesieni poszło już po około 100tys na ha. Ciekawe co to z tego będzie...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

32 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2019-02-28 23:04:09)

100 tys???

mdw

33

No działka 5 ha to poszło 20 beczek

E 516 na części
Telefon 695 076 269

34

Piotrek1990 napisał/a:

Krzysiek nie lej wody do opryskiwacza bo ma mrozić tongue -5
Dziś sąsiad siał sól czyli jutro będzie śmigać z resztą nawozów coś czuję, że trzęsienie ziemi będzie jak wszyscy ruszą big_smile n

W mojej okolicy dużo ludzi już rozsiało, ale i donosy były, jestem ciekaw jakie mandaty i czy będą. Jak byłem na szkoleniu to kolega z ARiMR mówił mi że przed chwilą dzwonili z donosem, ale on na policje odesłał donoszącego, ciekawe czy policja coś z tym zrobiła

Rolnik z powołania:-)

35

yoko wjechałeś z nawozem i czy pada u Ciebie ? bo coś ma przyjść dziś z zachodu, a jak u Ciebie to za parę godzin i u mnie będzie padać.

gg 5118068

36

Jutro kończę pierwszą dawkę.

37 Ostatnio edytowany przez androl (2019-03-01 09:06:51)

Patrząc na prognozy to niedziela rano byłaby u mnie najlepszym terminem na saletrę. Po mrozach a przed deszczem.
https://www.youtube.com/watch?v=fUwuL0atKqM

38

Właśnie sobie przypomniałem, a co mówi w tym roku kalendarz, bioenergoturbodynamiczny? big_smile

39

zorak napisał/a:

yoko wjechałeś z nawozem i czy pada u Ciebie ? bo coś ma przyjść dziś z zachodu, a jak u Ciebie to za parę godzin i u mnie będzie padać.

coś tam ciapie ale jakby przechodzi, siać da rade jeszcze, na pszenicy suszej jak w rzepaku

mdw

40

W tym roku też to aktualne u mnie, nie doprowadzić do nadmiernego rozkrzewienia, na razie pójdzie tylko dawka startowa http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna … 56188.html