Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » MDW Ernte Meister 525
OOOOO fajna maszynka
Dobry w chu chu dobra bryka ładny
napisz później jaką wydajność uzyskałeś w rzepaku pszenicy itd
Jak będe kosił to dam znac i film nagram
no super:) jest czego zazdrościć........:) a tak przez ciekawość można się dowiedzieć ile dałeś za taką maszynę?
***! jaka szeroka głowa?
dałem ok 80 tys , kosa 5,40
gratuluje zakupu i zycze milego koszenia...:D
gratulacje fajna maszyna,widziałem twój filmik na youtube,pozdrawiam
Ładny, ładny, gratuluje. Jaką moc ma ten silniczek? Czy ma klimatyzację? Możesz zrobić zdjęcie komputera i je dodać? Ciekawy jestem jakie są zmiany. Rewers podajnika w 524y włącza się przyciskiem przypominający tzw. starter. Działa tylko wtedy gdy się go przyciska. Jeśli go puścisz, rewers się wyłączy. Myślę, że u Ciebie będzie podobnie. Bezawaryjnych żniw życzę!!
To dobrze, że jest klima. Będzie się dużo przyjemniej pracować. Przycisk start wciskasz po każdej zmianie nastaw, których dokonujesz przyciskami umieszczonymi między tymi dwoma wyświetlaczami. Przycisk,,1...5" to przycisk, którym wybierasz rodzaj uprawy którą zbierasz. Przy wyborze posługujesz rysunkami z symbolami odpowiednich roślin ( te symboliki namalowane białym kolorem nad pierwszym wyświetlaczem. Kolejny przycisk na prawo od przycisku:,,1...5" to przycisk kalibracji sit. Po jego wciśnięciu strzałkami ( góra, dół) przestawiasz na cyfry które wskazują kalibrację sit ( wyrażonych w mm )założonych w danej chwili w kombajnie. Przycisk pod przyciskiem:,, 1..5" to przycisk którym wprowadzasz dane dotyczące szerokości roboczej hedera. Zmieniasz ją również strzałkami góra, dół. Po każdej zmianie należy wcisnąć przycisk start po to by zatwierdzić zmiany. Jeśli chcesz wyzerować licznik hektarów należy wcisnąć przycisk :,,ha" i przytrzymać przycisk start. Od strony roboczej mogę powiedzieć, że warto przypilnować kalibracji sit po to by skutecznie i dobrze działał czujnik strat. Licznik hektarów u mnie trochę przekłamywał. Początkowo myślałem, że to wina nieseryjnych kół przednich które miałem. Ale przecież czujnik prędkości jest na tylnym kole więc nie wiem skąd te rozbieżności. Ale to nie ważne. Ważne, żeby działał dobrze czujnik strat. To chyba na tyle. Wiesz jak ustawić prędkość młocarni i wialni?
no no jestem pod wrażeniem twojej wiedzy mat już pomału cię doganiam hehee. Też mam taki sam komputer. dzisiaj często dawały sygnały zapchanie młocarni i wytrząsaczy. Przemek jak będziesz coś chciał wiedzieć to moge ci coś podpowiedzieć .
mat83 wielkie dzięki , do obrotów młocarni i wialni już doszłem w razie czego będę pytał
mat83 mam jeszcze pytanko co do ustawień szerokości hedera , skala jest od 10 do 25 , o co w tym chodzi??ja mam heder 5,40
Spoko nie ma sprawy. Hmmm.... dziwne. U mnie skala była wyrażona w realnych wielkościach.....Nie wiem o co chodzi. Może te wartości są przyporządkowane odpowiednim szerokościom chederów? Może jednak te kompy się różnią....? Diablo, a jak jest u Ciebie?
Dla ciekawych film z koszenia zapraszam http://www.youtube.com/watch?v=0-eID53V … onse_watch
Myślę że trzeba wprowadzić szerokość chederu ale w stopach, niektóre komputery w kombajnach tak mają.
Na 100% w stopach. U Ciebie to będzie chyba 17 stóp. Powinno pisać na hederze. Masz poziomowanie hedera?
Forum Fortschritt i IFA » Nasze kombajny » MDW Ernte Meister 525
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo