Odp: Hodowla kur niosek.
Laszek kasuj posta bo tylozyny ; Nie stosować u niosek oraz 4 tygodnie przed rozpoczęciem okresu nieśności.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Hodowla kur niosek.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Laszek kasuj posta bo tylozyny ; Nie stosować u niosek oraz 4 tygodnie przed rozpoczęciem okresu nieśności.
Przepraszam i sprecyzuje. Tylozyna w postaci tylozyny winianu. Jest to dozwolone, kupione w pełni legalnie i na papier.
https://imeds.pl/pharmasin-1-g-g-granul … ykow-1-g-g
Dlatego nie kupuje jaj wiejskich bo nie wiadomo co w sobie mają, lek to lek i pozostałość zawsze zostaje ...
Panowie o czym Wy tu piszecie ? jakie leki u kur w przydomowym kurniku ? Mam ponad 100 kur, na koniec lutego przyjedzie 70 młodych. Te co przyjadą przechodzą okres przejściowy i "uczę" je tego co będą jadły u mnie więc na początek dostają paszę z zakupu i stopniowo przechodzą na: pszenicę, jęczmień, śrutę z mieszanki (pszenica, jęczmień, owies), wszystkie resztki ze stołu do wiaderka i dla kur, zimą ciepła woda do picia, dostają też mleko. Przez cały rok mają dostępny wybieg 0,6 ha z bijącym źródłem wody. Jak wcześniej pisałem nie mam czasu na ziemniaki ale jak się odpadu i oskrobinek nazbiera to też dostaną. Nie przypominam sobie aby moje kury kiedykolwiek dostały jakiś lek, jakieś witaminy - wszystko czego im potrzeba mają sobie znaleźć w ziemi. Każdy kto u mnie kupuje może sobie zobaczyć jak produkuje się wiejskie jajka.
Dalej mnie dziwi jak mówicie że nie można na tym zarobić.
Zorak bo Twoje to wiejskie dziewuchy zahartowane a leszaka super laski i musza się dostosować jak w programie Damy i Wieśniaczki.
Każdy robi jak uważa. Ja robię tak żeby jajo było i było zdrowe i bezpieczne do spożycia. Sam też je zjadłam i moja rodzina. Chyba lepiej zareagować niż czekać aż nośność spadnie do zera i wszystko zdechnie.
Koseś a jak tobie bydło zachoruje to czekasz aż zdechnie czy leczysz?
Zorak to, że tobie nie chorują i mają się dobrze to tylko się ciesz a to że mi zachorowały i podałem je kuracji to wielka zbrodnia??
Laszek jasne że lecze , tylko bydło opasowe pow roku praktycznie nie choruje dlatego to najzdrowsze mieso.
A jaja firmowe to pozbawione są jakichkolwiek pozostałości po lekach?
Laszek nie mówię że źle - jest choroba to reagujemy. Tylko dziwi mnie na co kura w całym swoim krótkim życiu może zachorować ? Kurczaki tak, ale kura ?
No właśnie jak gadałem z moim doktorem to mówił że w ciągu ostatniego roku dość duży wysyp w okolicy jest z mycoplasmą. A gość zna się na rzeczy. W promieniu ponad 100 km wszystkie fermy obsługuje. No a ja bym nie ponieważ się gdybym nie musiał korzystać z jego usług
Nowy rekord- 106 gram 😁
Sprawdź je https://www.youtube.com/watch?v=rs1-Wpvv3TI
Te u mnie jest po prostu wielkie.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Hodowla kur niosek.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo