21

Odp: Hodowla koni

Cena jest dobra i zachęcająca do kupna ha ha

Nic dobrego się nie dzieje, świat zachodni z nas się śmieje. Gospodarka nam się wali, bieda rośnie Tusk się chwali. Naiwniakom cuda wciska, bo naiwni są ludziska. Postkomuna mu wtóruje, taki premier im pasuje. W Polsce obcym tworzą raj, bo to bardzo dziwny kraj. Polskę dawno rozprzedali, służbę zdrowia zrujnowali. I nauka także leży, nikt Tuskowi już nie wierzy. Hej Donaldzie gdzie te cuda? same kłamstwa i obłuda! Na kryzysie rząd nie traci, bo za wszystko naród płaci

22

TPS podpuściłem mnie i zamierzam kupić konika albo dwa nie wiem czy w 2014 dam radę ale będę chciał się nauczyć jeździć i posiąść wiedzę o żywieniu ,chorobach i utrzymaniu więc jak możesz to podaj jakiś ciekawe linki do materiałów.Myślę o jakiejś szkółce za rok ,na PW wyślę ci wiadomość.Na wiosnę zacznę przygotowania.

23

TPS masz wiadomości w skrzynce

24

Panowie prowadzi ktoś z was hotel dla koni?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

25

Marek Popis chyba prowadzi.

26

a co potrzeba?

27

Powiedz jak to wygląda. Ile bierzesz na miesiąć za jedną habete, czy w cenie jest wyżywienie, ile tego jedzenia, jak z wypłacalnością, czy jakieś wymogi musisz spełniać, czy sam jesteś pod jakimś nadzorem, jakie duże boksy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

28

boks 3x3m lub więcej, do tego jakiś padok do wypuszczania , siano i słoma, owies do karmienia to w zasadzie wszystko co powinno być. Cena za miesiąc z żarciem od 600pln, W obowiązkach ranne karmienie, wypuszczenie na wybieg, sprowadzenie i karmienie wieczorne. Sprzątanie boksu albo codziennie albo dościelanie na głębokiej ściółce. Dziennie do 3kg owsa ( w zależności od konia ) i pół małej kostki siana. Czyszczenie habety, wet i kowal po stronie właściciela.

29

Laszek chyba robił zakupy w necie po kilku głębszych i zamiast dziecku kupić konia na biegunach trochę zaszalał i teraz szuka co zrobić z zakupem wink

30

Kiedyś jak jeszcze w szkole mieliśmy jazdę konna to się końmi interesowałem. Bardzo lubię z nimi przebywać i jeździć, zawsze mnie interesowało żywienie takie dokładne. Koń przeżyje dzień o 3kg owsa i pół kostki siana? nie potrzebuje jak bydło zjeść coś bardziej treściwego?

31

Konie pod wierzch tylko owies i siano plus teraz możliwe ,że jakieś dodatki witaminowe.

32

Laszek przyznaj się, chcesz oprócz qr, mieć jeszcze qnie wink

33

No właśnie najwygodniej byłoby iść gdzieś do pracy i mieć wszystko gdzieś ale przede wszystkim szkoda mi budynków żeby stały puste. Kury to tylko będę trzymać tyle ile jestem w stanie sprzedać bezpośrednio jajo a nie żeby po kosztach sprzedać pośrednikowi. I tak se pomyślałem o kuniach tym bardziej że okolica u mnie ku temu sprzyja. Kto był to widział

E 516 na części
Telefon 695 076 269

34

sąsiad zaczął się bawić w coś takiego, ale mają doświadczenie z końmi a jako laik bałbym się..

mdw

35

Badam temat. Ja osobiscie nie mam nic wspólnego z koniami. Ojciec robił nimi wszystko w gospodarstwie ale jakoś nie ma do nich sentymentu

E 516 na części
Telefon 695 076 269

36 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2019-03-03 22:21:54)

siano i słome trzeba czymś i gdzieś zrobić ,a  wiadomo kupować srednio sie wtedy opłaci. podpytaj tego goscia młody chłopak ale może coś ci doradzi https://pl-pl.facebook.com/szymon.nachotko

mdw

37

Ze sianem i słomą to nie problem bo mam swoje. Jedynie co to musiałbym wrócić chyba do małej kostki bo pewnie było by wygodniej a i też przy murach było by praktyczniej

E 516 na części
Telefon 695 076 269

38

A jak ze smrodkiem od Henia, coś z tym zrobił , czy może do ciebie nie zalatuje ? Bo to by mogło odstraszać ludzi.

39

U mnie akurat bardzo rzadko kiedy śmierdzi, na osiedlu sportowym to najczęściej wali i aż do insefarmu. Czasem to aż słodko w pysku big_smile poza heniem to dużo lasów u mnie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

40

Tu chodzi raczej o bliskość kasiastych klientów. Mpopis ma takich na wyciągnięcie reki. Jak z tym u Ciebie.