Odp: Wiosna 2019
Tylko RSM ma po 50% formy szykiej (amonowa i azotanowa) i 50% wolnej amidowa, a RSMs ma 60% amidowej i dlatego z niego zrezygnowałem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tylko RSM ma po 50% formy szykiej (amonowa i azotanowa) i 50% wolnej amidowa, a RSMs ma 60% amidowej i dlatego z niego zrezygnowałem
Leje Siarczan z ARKOPU . Dostaje go już w płynie za 1zł za litr ... leje 15l do każdego oprysku włącznie z RSM i nie sypię Siarczanu ani niczego podobnego Dzięki temu mam jeden przejazd w polu mniej i wydaje mi się że dostarczam go w takiej formie że zostaje pobierany szybko i sprawnie )
Wojtek o tym piszesz
Tak
Wojtek to ile na rzepak wszystkiej siarki chcesz dać?
To co jest w glebie plus to co w opryskach ... reszty nie sypie ... siarkę mam wg badań w glebie
AA Przepraszam w tym roku poszedł kizeryt w dawce 100kg/ha w sumie pierwszy raz od 5 lat
Moja saletra wysiana do południa już rozpuszczona, czyli wyszło że dałem taki RSbezM nie było w domu stoperanu no i nie wytrzymałem, Musiałem rozsiać przed zapowiadanym przez wszystkich deszczem. Pajej, wiem wiem niedziela
Ksiądz Cię z ambony wygłosi:D
Przed chwilą wróciłem z kościoła banknot na tacę poleciał
To ksiądz wybaczy, my nie :beer:
Sorry :stu: że nie dałem sygnału do wyjazdu w pole :walka:
Moja wczoraj i tez dziś półtorej rozsiewacza wszystko ładnie rozpuszczone i na 10 tak jak androl do kościoła zdążyłem z rodziną
ja wczoraj skończyłem pszenice i pszenżyto, na tygodniu chcem zrobić mocznik w rzepaku i zakończyć nawożenie
Ksiądz też w niedzielę pracuje więc w czym problem?
Ja wczoraj skończyłem od 4 do 8.
Wojtek o tym piszesz
Znalazłem kartę charakterystyki https://arkop.pl/wp-content/uploads/Sia … oztwor.pdf
Czy dobrze liczę??
W litrze jest 150 gram SO3 - czyli około 50 g czystej siarki?? To żeby dać kilogram siarki to trzeba tego dać 20 litrów na hektar?? A żeby dać 40 kg S to trzeba tego dać 800 litrów??
U mnie też wczoraj posiąpiło. W sam raz na wysiany nawóz. Albo pod koniec tego tygodnia albo w przyszlym chce dorzucić w rzepaku mocznika.
Pietia napisał/a:Wojtek o tym piszesz
Znalazłem kartę charakterystyki https://arkop.pl/wp-content/uploads/Sia … oztwor.pdf
Czy dobrze liczę??
W litrze jest 150 gram SO3 - czyli około 50 g czystej siarki?? To żeby dać kilogram siarki to trzeba tego dać 20 litrów na hektar?? A żeby dać 40 kg S to trzeba tego dać 800 litrów??
Myślałem że WOjtas leje coś gęstszego.... są nawozy mające około 700g/l w cenie około 2 zł.
Można też kupić siarkę mieloną na mąkę za 2zł kg i tam jest około 99% S z tym że ta musi się utlenić by ją pobrały rośliny. Nie wiem ile ten proces trwa.
Zagrzmiało. Wichura przeszła. Trochę popadało. Drzewa połamało. Druty pozrywane. Prądu nie ma. Robota leży. Na szczęście dachy całe.
Także wiosna w pełni
Zagrzmiało.... ziemniaki można sadzić....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo