Odp: Wiosna 2019
JA tam Lałem RSM w taki wiatr mi nic nie przeszkadza ) nawozy sypkie fakt może rozwiać do sąsiada ...
W sumie rzepak potrzebuje juz regulacji i od razu na grzyba ... chyba pójdzie CARYX i ASAHI na wzmocnienie ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
JA tam Lałem RSM w taki wiatr mi nic nie przeszkadza ) nawozy sypkie fakt może rozwiać do sąsiada ...
W sumie rzepak potrzebuje juz regulacji i od razu na grzyba ... chyba pójdzie CARYX i ASAHI na wzmocnienie ...
Kolejny plus RSM W tym roku jeszcze nie ale lałem już przy wietrze w porywach ponad 10m/s. Rosło równo. Jedyne co to trochę po opryskiwaczu ciekło jak się jechało z wiatrem
:lol::lol:słoneczko i + 15 .pięknie jest.
Ja pierdziele macie po tysiąc ha i się nie wy robicie w oknie pogodowym.......
Ile czasu tak naprawdę potrzeba aby zasiać albo spryskać 1ha ?
Jadąc 10km/H przy ścieżkach 18m to niespełna 3.5 minuty..
Więc jakie areały w dzień zrobicie ? Sąsiada chłopak w 20h sam jeden rozdział azot na 700ha .....
Tomek, ale pewnie nie ma działek drobnych jak moje Ja tam chyba stary się robię coraz mniej mi się spieszy, i tak ze wszystkimi robię żniwa. Sasiedzi rano po przymrozku siali nawozy w błoto i w nocy. ja po wszystkich pojechałe prawie dwa tygodnie poxniej i tak nie widzę różnicy. Przyszło zimno i dopiero teraz coś ruszy...
Grzegorz ja mam tak samo jak Ty . Po sąsiedzku znajomy zasiał owies dwa tygodnie temu , perz już powschodził owies jeszcze nie.
U mnie kto nie zasilił N lub dopiero w ostatnim tygodniu, tym pomarniały oziminy zwłaszcza na lżejszych kawałkach.
Moje pszenżyto jeszcze nie zmarniało , ale może dlatego ,że na IV klasie i stanowisko po kukurydzy... Żebym teraz rozsiał tam nawóz to musiałbym w gratach poszukać siewki i pasa...
U nas tak samo tylko ręcznie myślę że tragedii nie będzie jak się później posieje
Ja pierdziele macie po tysiąc ha i się nie wy robicie w oknie pogodowym.......
Więc jakie areały w dzień zrobicie ? Sąsiada chłopak w 20h sam jeden rozdział azot na 700ha .....
na etatach pewno koledzy są i dla tego . ci co mają 1000 już drugi raz jadą...
W nadchodzącym tygodniu druga dawka RSM na rzepak obowiązkowa, za 6 tygodni choćby nie wiem co będzie w pełni kwitnienia
Jakbym na jesień nie pryskał na chwasty itp to teraz bym miał koleiny ale ,że na jesień że dwa razy się przejechało to na wiosnę w miarę bezpiecznie można wjeżdżać.
JA właśnie na rzepak dałem 2 dawkę azotu ... wyszło mi bez paru litrów 500l RSM 32
Tak własnie jeszcze na etatach to w polu chcę robić kiedy ja mam czas a nie kiedy pogoda ... trudno się mówi ... gorzej właśnie z opryskami typu grzyb itp bo to trochę dłużej ... chodź teraz po zmianie opryskiwacza idzie znacznie szybciej )
koseś napisał/a:Ja pierdziele macie po tysiąc ha i się nie wy robicie w oknie pogodowym.......
Więc jakie areały w dzień zrobicie ? Sąsiada chłopak w 20h sam jeden rozdział azot na 700ha .....na etatach pewno koledzy są i dla tego . ci co mają 1000 już drugi raz jadą...
jak bym miał 1000 to bym nie musiał robić na etacie. Wstaję o 5 - nie pada, nie wieje. Szybie szykowanie sprzętu aby było gotowe jak przyjdę z roboty. Wracam z roboty godzina 15 - wieje że łeb urywa. I tak od 2 tygodni. A w międzyczasie jeszcze ogony trzeba oporządzić. Więc jak się ktoś nie wyrabia to jakiegoś konkretnego powodu.
ojj...znam takich co na etecie nie są , ogonów nie mają a i tak się nie wyrabiają a hektarów za dużo nie mają a i sprzęt jest, także wszystko zależy od człowieka.
U nas nie etaty tylko pogoda psuje robotę
Też zacząłem drugą dawkę w rzepaku w postaci rsmu.
U nas nie etaty tylko pogoda psuje robotę
Dlatego stosuję RSM wężami ,jestem całkowicie niezależny od pogody o ile można wjechać na pole i dodatkowa cena korzystniejsza.
Rzepak dzisiaj dostał 3 ostatnią dawkę azotu, w sumie 215 N z RSMs i 80 kg siarki S
Pogoda jest jaka jesteś ale w polu mokro nawozy na części pół nie posiane, a tu okazuje się że czas zboża żyta skracać ale jak ,jak nie można jechać bo mokro
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo