Odp: Silnik kilka pytań
Wez kawalek rury pcv przyłuż z jednej strony do silnika a z drugiej nasłuchuj. Przekładaj co kawałek i powinieneś usłyszeć gdzie bardziej stuka.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Silnik kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wez kawalek rury pcv przyłuż z jednej strony do silnika a z drugiej nasłuchuj. Przekładaj co kawałek i powinieneś usłyszeć gdzie bardziej stuka.
co to za czujnik? bo mi z niego cieknie i trzeba wymienić
https://naforum.zapodaj.net/176070e07bd4.jpg.html
czujnik ciśnienia oleju nie każdy silnik to miał powinieneś mieć na desce dodatkową kontrolkę oleju jak w ala c-360 tylko uważaj bo jak go wykręcisz to będzie olej się lał
Ciśnienia oleju.
W niektórych silnikach są 2 jeden na zegar, kontrolkę drugi na sygnał dźwiękowy...
mi to wygląda raczej na czujnik zaniku oleju czyli taki:
https://www.thu.pl/pl/p/Czujnik-zaniku- … x-1%2C0/21
niby to samo co czujnik ciśnienia
https://www.thu.pl/pl/p/Czujnik-cisnien … x-1%2C0/14
podbierze z czegoś naszego?
Chodzi Ci o to czy dopasuje z czegoś? Taki gwint (m10) mają wszystkie stare ursusy połowa ciagników zachodnich i volkswageny audi itd. Kwestia tego jakie masz tam ciśnienie przy którym ma podać sygnał i czy ma być typu NC czy NO ten że zdjęcia wygląda na taki sam jak w c360 czyli ciśnienie sygnału 1.5 bar typ NC wykręć stary zobacz co na nim jest wybite dopasuje się coś ( w VW takich czujników jest chyba 16 rodzai na różne ciśnienia)
tak chodzi mi czy kupi np w Agromie . Patrząc na stronę THU to powinien mieć zakres roboczy od 1,5 do 4,5 bara. Czyli jak mówisz powinien pasować od 60. Tylko jaki skok gwintu ma on? bo tu powinien być M10x1
Mi ciekł i założyłem z malucha za 5 zeta, taki sam występuje w mercedesie i kosztuje 44 zł podobnie do forsza
Skok ma standardowy czyli m10x1.
A co do cen to widziałem do Deutz'a za 130 czy 160 gdzie przychodzi dokładnie taki jak mam w Sharanie który kosztuje 12 zł
Ten sam w specyfikacji idzie do BMW i widziałem nawet za 220.
ja tez wymieniłem na taki z malucha i śmiga i nie cieknie
Kiedyś w MF255 czujnik ciśnienia oleju strachu mi napędził. Zaczęła migać kontrolka, kupiłem nowy czujnik a na nim też miga, o w mordę. Dobra, jadę po zegar do mechanika, wkręciłem a na nim ciśnienie w normie. Okazało się że stary padł a nowy był wadliwy, wymieniłem w sklepie na drugi i oky.
I u mnie w MF też jest wskazówka....... gdybym miał czujnik elektryczny to pewnie bym zawału dostał...
Pany, jakie powinno być ciśnienie ustawione na wtryskach w Ifie? 😉
Ile oleju wchodzi do silnika i jakim olejem zalewacie? Oraz ile płynu chłodzącego wchodzi w uklad w 323?
Karol od 175 do 185 bar. jak pompa słabsza to ta niższa wartość
Oleju w 4vd trzeba z 23 litry , ja swoje ifki zalewam turdusem 15w40
To do Ciągnika wchodzi więcej niż do Kombajnu ? Do 512 zawsze wchodziło nam 20 litrów
Też laliśmy Turdus /Mobil Delvac 15w40
a płynu chłodzącego ile może wejść? ze 30 l wystarczy?
wystarczy i jeszcze na dolewkę się zostanie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Silnik kilka pytań
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo