Odp: Silnik kilka pytań
Jakim olejem zalewacie swoje silnikiw 323? Co myślicie o Orlen Platinium? Filtry olejowe i paliwowe z czegoś podpasuje czy zamawiać w internecie?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Silnik kilka pytań
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jakim olejem zalewacie swoje silnikiw 323? Co myślicie o Orlen Platinium? Filtry olejowe i paliwowe z czegoś podpasuje czy zamawiać w internecie?
Turdus/Mobil Delvac 15w40
Filtr oleju to chyba w każdym sklepie zaopatrującym rolnictwo. Nigdy nie było problemu żeby nie było filtra na stanie.
Z oleju do tego silnika na pewno osobiście NIE polecę Superolu CC ani podobnych.
Solek skąd jesteś ?
No i kupi chłop byle jaki filtr oleju i mu go pewnego zimnego poranka zaciągnie.......
Ja tak miałem.....
Jestem zarówno z podkarpacia jak i lubelszczyzny. Zależy w który dzień tygodnia:-). Superolem nigdy nic nie zalewałem, do tej pory lałem Turdusa SHDP 15w40 do ciągników które mam lub miałem. Kuzyn mówi że Orlen Platinium lepszy i nie wiem czy zostać przy Turdusie czy spróbować Orlenu! Piotr ma dobre filtry?
No i kupi chłop byle jaki filtr oleju i mu go pewnego zimnego poranka zaciągnie.......
Ja tak miałem.....
Asso braliśmy. Nie wiem czy dobre były.
Ja tak miałem.....
i nic się więcej nie wydarzy, to nie problem wkładam zwykłe filtry za 18 zł od cwierć wieku i problemu nie ma,:pa:
https://agromet-monki.pl/filtry-oleju/1 … 74551.html
jedyny prawdziwy filtr oleju do ifki jaki można wsadzić i się nie bać bo jest cały metalowy a olej ja leje turdusa i nic złego się nie dzieje
Tomek to ten z tą jakby spiralą w środku?
20 lat stosujemy filtry z filtrona i nie ma problemu, jedyny filtr który mi zgniotło to kupiony właśnie od Piotra
Tomek to ten z tą jakby spiralą w środku?
tak
20 lat stosujemy filtry z filtrona i nie ma problemu, jedyny filtr który mi zgniotło to kupiony właśnie od Piotra
A mi właśnie zgniotło 2 razy filtrona...i raz korbowód wyszedłb bokiem... . Na sędziszowie wszystko jest ok od ponad 10 lat. Przypadek? Nie wiem? Myślę, że nie...
Mi wciągło sędziszów....
Ale wciągnięcie chyba nie powinno być przyczyną bokowyjścia korbowodu....
Temu wciągło Sędziszów. Temu wciągło filtrona. Nam Asso służyły dobrze. Ale i tak duźo zależy od tego jaki olej. Jak silnik traktowany był i co ile zmiany ronione. Po prostu nie ma reguły na to chyba.
U mojego kumpla w 514 wciąga wszystko, bez szacunku dla firmy i błogosławieństwa. Filtr z SERWISU wytrzymuje 20-30 godzin pracy. Kolega nie protestuje, bo maszyna robi robotę i te 50 zł to znikomy koszt.
A co ile mtg wymieniacie olej? Zamówiłem komplet filtrów Piotra w Grdziądzu
Mi wciągło sędziszów....
Ale wciągnięcie chyba nie powinno być przyczyną bokowyjścia korbowodu....
Myślę że tak, ponieważ w kanałach olejowych były kawałki tej plastykowej tulejki.
:hmmm: 39!!!!!
Czwarty chyba
Czwarty
1.00 to czwarty 0.75 trzeci 0.50 drugi .....
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Silnik kilka pytań
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo