Odp: Wiosna 2019
u mnie w sobote spadło 15l i trochę podratowało sytuacje
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie w sobote spadło 15l i trochę podratowało sytuacje
Na pomorzu zapowiada się kiepsko,nie chcę straszyć,ale do końca kwietnia marne szanse na deszcz,oby się odmieniło.
Jak zaczną się drzewa pienić i padać deszcz z gałęzi to będzie oznaka dłuższej suszy.
Przyroda prędzej wie od prognoz długoterminowych jaka będzie późna wiosna i lato.
U nas sprawdza się to praktycznie zawsze w większym lub mniejszym stopniu.
u mnie zaczyna sie sucho robić , pszenice chorują na wszystko co jest tylko możliwe a jeszcze znalazłem wczoraj w niej ploniarke zbóz...
Sucho jak diabli ... ci co sieją buraki to świata nie widac tak się kurzy ... Ba jadąc z opryskiwaczem po polu wzbija się kurz ... Pszenica Padnie pierwsza bo już jej nie ma . a reszta zredukuje plony ile się da by tylko wydac jakiś plon ... Zapowiada się kolejny rok Suchy
Właśnie miałem jechać z regulatorami, ale chyba dam pół dawki lub wcale.
Prognoza na noc -3
Putin kurek z gazem przymknął i ogrzewania nie ma
U nas też sucho a dodatkowo wieje i jeszcze bardziej przesusza... Dziś siałem saletrę na łąki , trawa ładnie się zazieleniła teraz tylko wody jej brak.
Zboża do regulacji, a ma mrozić 4 dni. Rzepak nie wiadomo kiedy wystrzeli. Nawoz leżą 3 tyg na polu bo miało padać "jutro "
Na łąki saletre? Wydaje mi się że mocznik jest najlepszy.
Po moczniku krowa trawy nie ruszy , przerabiany temat.
Mocznik zbyt długo się rozkłada co potem powoduje podwyższony poziom białka w kiszonkach, ale niestety z mocznika.
Dzisiaj pod kukurydzę szedł nawóz to świata nie widać..
Słabo się to zapowiada
Wczoraj też mieszałem pomiot za rozrzutnikiem sucho jak diabli tylko kurz widać na polu.
Też tak u Was rześko od rana? Koło 6 było -4
Dokładnie -4 i u mnie. Pryskator do końca tygodnia a może i dłużej w garażu.
Mocznik zbyt długo się rozkłada co potem powoduje podwyższony poziom białka w kiszonkach, ale niestety z mocznika.
Mój mocznik już początkiem marca wysiałem i na pewno już jest dostępny, ja zauważyłem u siebie że po moczniku trawy są okazałe i ciemne a po saletrze to takie bez koloru.
-4,5. Pszenica siwa....
Pryskatory mają przerwę.
Mocznik musi mieć warunki,przynajmniej 8 stopni temperatury gruntu by mogły zajść przemiany w przyswajalną formę dla roślin,jak marzec zimny to nie wiem czy za dużo nie tracicie na wczesnym stosowaniu.
Ja nie uznaję mocznika na 1 dawkę.
Na łąki gnojowica 😁
Strony Poprzednia 1 … 9 10 11 12 13 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo