Odp: GG FORUMOWE
Ja jestem i jak wrażenia
To mam zapytanie na priv.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 501 502 503 504 505 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja jestem i jak wrażenia
To mam zapytanie na priv.
Przez moja miejscowość?
Tak, nawet do dragan zajechaliśmy zobaczyć co na złomowisku.
kilka słów o tym ile pali mój zetor forterra 110
Jak w innym wątku pisałem wziąłem w dzierżawę 21ha z czego 18 w jednym kawałku i 2 kawałki po 1,5ha ale wszystko miedza w miedzę. Dojazd z gospodarstwa ok 4km w jedną stronę. Ziemia nie ruszona po rzepaku i zrobiłem 3 przejazdy z różnymi maszynami:1. Talerzówka agro-masz 3 metry ok 16cm głęboko. Całość robiłem 14 godzin z przerwą na leżakowanie na trawce i obiad. Spaliłem 175 litrów
- 12,5 litra na godzinę
- 8,33 litra na hektar
- 1,5 hektara na godzinę2. Bronowanie. Brony 5 zawieszane na zębie 20. Całość zrobiłem w 5 godzi 30 min spalając 58 litrów
- 10,54 litra na godzinę
- 2,76 litra na hektar
- 3,82 hektara na godzinę3. Siew agregatem biernym z siewnikiem 3m. Całość robiłem 12,5 godziny i spaliłem 92 litry
- 7,36 litra na godzinę
- 4,38 litra na hektar
- 1,68 hektara na godzinęObroty w żadnej pracy nie przekraczały 1800, a przy siewie 1600. Ja jestem zadowolony.
ps: pomiar zrobiony bardzo rzetelnie co do minuty i co do litra.
No to ładnie. Dla porównania mój 43letni ursus zrobiony na 1614 w 3m agregacie biernym na gęsiostopach +wał oponowy+strunowy+croscill ze słynnym siewnikiem
Poznaniak na talerzach wciąga 7.8 litrów na hektar. Prędkość 15km/h
To zadzwoń 661090993
:nooo:
To zadzwoń 661090993
Musisz zadzwonić to Ci powiem nie mogę wysłać wiadomości
Andrzeju a jak tam teleskop młodego?
Bomba !
Witam kolegów, mam takie pytanie, czy jest ktoś na forum co uprawia cebulę z siewki ?
w tym tygodniu planuję prysnąć glifosatem bo będą pierwsze wschody.
Co roku stosuję tak że po siewie Stomp, przed wschodami glifosat a potem goal, boxer itp.
Tego roku można w polsce stosować Bandur 600sc, jest napisane że bardzo dobry daje efekt dawek dzielonych tj przed wschodami i po wschodach na drugi liść właściwy. Jak myślicie iść starą sprawdzoną metodą czy spróbować nowość ?
Jak jest zielone to z glifosatu bym nie rezygnował. Stosuję go przed wschodami w gorczycy no i w czosnku.
Co do tego bandur to producent się nie postarał i na liście chwastów wrażliwych są 3 czy 4 gatunki. Albo słabo działa na inne albo tak go zarejestrowali bo szkoda im kasy....
Afalon to był środek......
na szkoleniach mówili że zalacza wiele chwastów i może na drógi rok rozszerzą rejestracja o nowe chwasty
Panowie mam problem z trampoliną. Córka jak wejdzie i skoczy dosłownie 3 razy i wali jak spawarka... wiem.jak bardzo to lubi ale płacze jak ją trzepnie. Jakieś uziemienie zrobić? By trzeba chyba jakiś cienki drucik powplatać w podłogę i ściany trampoliny i to połączyć do ziemi?
U mnie dzieci specjalnie tarły w siatkę rękami jak biegały. Później podchodziły do kogoś i palcem dotykały. Iskra na 3cm.
zmienić ciuchy na takie co się tak nie elektryzują
Żona poprosiła o szafę... chciałem kupić.... Nie! Prosi o to bym zrobił ją sam.... twierdzi że będzie lepsza.... nie niech jej będzie. Nie lubię robić w płytach i deskach ale cóż.
Polecicie jakiś system do drzwi przesuwnych? Wiadomo tanio i dobrze 2,5m dzielone na 3.
Bimak
:nooo:
marcin napisał/a:To zadzwoń 661090993
Gość konkretny, zdjęcia powysyłał więc się wczoraj wybrałem. Co prawda 1100 km zrobiłem ale nie na darmo.
Pytanie. Kto był w Częstochowie na zlocie gwiaździstym.?
marcin napisał/a::nooo:
marcin napisał/a:To zadzwoń 661090993
Gość konkretny, zdjęcia powysyłał więc się wczoraj wybrałem. Co prawda 1100 km zrobiłem ale nie na darmo.
No to ile Cię ta podróż kosztowała ?
Pawel21990 napisał/a:marcin napisał/a::nooo:
Musisz zadzwonić to Ci powiem nie mogę wysłać wiadomościGość konkretny, zdjęcia powysyłał więc się wczoraj wybrałem. Co prawda 1100 km zrobiłem ale nie na darmo.
No to ile Cię ta podróż kosztowała ?
Póki co ok 60 litrów paliwa i jedzenie. Więcej wkrótce
No szkoda że nie zadzwoniłeś dał bym ci namiar na operatora powiedział by ci co jest grane, konkretny hy hy hy
Strony Poprzednia 1 … 501 502 503 504 505 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo