Odp: żmijka
ja mam pom augustów na wózku.łyka jak szalona
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » żmijka
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja mam pom augustów na wózku.łyka jak szalona
Panowie kupiłem żmiję 10m fi150 i mam pytanie jakie macie koła pasowe przy żmijkach, i silnikach, i jakie obroty silnika? Mam wszystko ale koło mam w zapasie większe na silnik to przyspieszyłbym obroty ślimaka. Z tym , że ślimak ma nieco rozciągnięty zwój. Niemiec ciągnął nią cement. Ciężka jak cholera, ale wózek już prawie gotowy, a za to starczy do końca żywota
napisz jakich obrotów oczekujesz a ja ci wszystko policzę
Właśnie nie wiedziałem czy nie będą za wysokie. Wczoraj policzyłem i na żmijkach u ojca wychodzi ok 600obrotów. A u mnie po zmianie ok 580obrotów, także powinno grać. Zobaczymy czy nie za szybko. Znajomy do mieszalnika jak przyspieszył to mówił że pogorszyło się i wolniej szło. Dochodzi jeszcze to że u mnie spirala jest nieco rozciągnięta to prędkość przenoszenia i tak będzie szybsza. W razie czego wrócę do starego koła na silniku na którym pracowała. Dzięki !
Może zrób jako dwubiegową mam taką jedną. Na wolnych dokładnie pasuje do wydajności dmuchawy, na szybkim tira w latach urodzaju gdy zbywa mi zboża zasypuje w 2 h.
koła pasowe z dwoma rozmiarami? Pomysł dobry, ale na razie koła są, te drugie trzeba kupić, a miałem już nie trwonić grosza do żniw. Tu można kombinować, bo silnik teoretycznie pociągnie na różnych, bo 5.5kw.
5,5 KW to nie taki mocny i przy dużym nachyleniu to może stanąć chyba że będziesz ładował na tira to pociągnie na maxa.
Dokładnie więcej niż metr wyżej niż tir ma wysokości nie będę jest ustawiał. Kiedyś może do zbiornika, ale to pewnie ze 2metry ją przedłużę, żeby nie było takiego kąta dużego. Silnik duży mi się wydaje bo nowe żmijki tej długości mają silniki niekiedy 3kw, z tym że nie wiem jakie przełożenie.
Zastanawiam się na przenośnikiem pionowym T-403 P - ten na dole strony
http://www.dozamech.pl/przenosniki-pionowe/
chce tym zasypywać 2 zapola w stodole, każde o wymiarach 4mx9m i na wysokość ok 3m. Cały kosz poszedł by w podłogę na równo z podłożem. I tu pytanie bo opinii mnóstwo o pionowych przenośnikach - łupią ziarno czy nie ? 150mm i 6m do góry ile ton pszenicy na godzinę przerobi ?
Bierz takiego co jest u góry co ma dodatkową zmijke poziomą co napycha do pionowej. Sama pionowa to będzie memlała i nie będzie wydajności i do tego jeszcze będzie uszkadzac ziarno
Z tą wydajnością co podają na stronie to trochę przesadzili
Posiadam żmijkę kulmetu fi150 skośną przy długości 10m ładuję do silosu o wysokości 6m wydajność 11 ton na godzinę przy załadunku tira długość żmijki 6m wydajność 14 ton na godzinę
Jakiej mocy macie silniki w przenośnikach kubełkowych? Kupiłem w tym roku silosy i przenośnik dostałem gratis. Trochę mały silnik chyba dostałem do niego bo tylko 2,2 kw. Przenośnik ma wysokość 10m między,y wlotem i wylotem 8 m. Wydajność ok 18-20 ton (Kubełki co 20 cm. Żyta w pojedynczy wchodzi ok 385 gram)
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » żmijka
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo