Odp: Rsm
Do jakiej wysokości (fazy rozwojowej) kukurydzy można rozlewać rsm bez węży żeby za dużo przypaleń nie było ? gdzieś były zdjęcia ale już nie aktywne
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rsm
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Do jakiej wysokości (fazy rozwojowej) kukurydzy można rozlewać rsm bez węży żeby za dużo przypaleń nie było ? gdzieś były zdjęcia ale już nie aktywne
Jaki odstęp pomiędzy zastosowaniem RSM a fungicydem praktykujecie ?
Nie ma przeciwwskazań, można jechać zaraz potem.
Wygląda na to że zostanie mi RSM32. Ktoś stosował go w jako dodatek do oprysku? 2-5%?
W rzepaku na płatka - 40 l/ha - czy coś dało - nie wiem..... Na pewno nie zaszkodziło
40l+200 wody?
Bo to dużo...
Nawet 250.
Jak już rzepak jest powyżej kolan to stosuję 300 l cieczy na hektar
Ja dodaję po trochu.
Wczoraj koło mnie lali na żyto rsm.
To nie zaszkodzi w taką suszę?
Powiem tak.....
Powinno zadziałać.....
Ale według mnie trochę się spóźnili z tą drugą dawką...
Ja dawałem azot na 2gie kolanko tak mi w KWS poradzili, bo z wiosny za gęste było
Jak masz opady to można tak robić. Ja cały azot dałem na początku i chyba dobrze zrobiłem,bo od połowy marca spadł 1mm wody w postaci śniegu.
Robiłem testy małoobszarowe 40/300
Z gorczycy siano
Na pszenicy puki co nie widać nic...
https://www.olx.pl/oferta/zbiornik-zbio … AeGZI.html taka beczka nada się na RSM?
Jak i na czym ją postawić?
Zakopać w ziemię.
JAk zakopiesz nie będzie problemu z temperaturą jeśli będziesz magazynował zimą.
A jak na wierzchu to trzeba lać fundament....
bez przesady, po co beton, ze złomu dwie rury fi 15-20cm o długości zbiornika dospawane jak płozy sanek i będzie stał , a jak będzie trzeba to linka i heja
mnie to wszystko przeraża, ale trzeba będzie jakoś coś ogarnąć
Wczoraj dzwoniłem o cenę RSM 32% jest po 1100 zł. po tyle był wiosna na przełomie lipca i sierpnia ma podrożec 20 do 30 zł. takie ceny u nas.
https://www.olx.pl/oferta/zbiornik-na-r … BqDFD.html
nada sie na RSM? kupiłem wczoraj
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Rsm
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo