Odp: Łubin słodki
Podobno te później siane idą w zieloną masę, tak mi na studiach mówili.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Strączkowe » Łubin słodki
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Podobno te później siane idą w zieloną masę, tak mi na studiach mówili.
Ja też mam od trzech dni posiany i też mi lepiej plonuje wcześniej siany. Gdy później siałem nie było bocznych pędów z kwiatami i strąków mniej na głównym.
Potwierdzam. Zasiałem dwa lata temu łubin po połowie kwietnia. Był tylko główny pęd a strąkow połowa tego co zwykle. Ja planuję jutro zasiać
Jak wasze łubiny. Mojemu dał się we znaki mróz. I nie wiem co robić. Złapało o jak wypuścił " choinki". W tej chwili mam obsadę roślin które idą w górę 50% jakieś 20 daje nadzieję że odpije no i 30 wygląda nie ciekawie życie w nich zanika. Mam tego 2ha. Kolejne 2 siałem około tydzień później i tam jest rewelacja...
Mój ma tak sucho ze dopiero może co 20sty jest 1cm nad ziemią. Reszta ma kiełki po 4 cm i leży w ziemi. Z tym się jeszcze nie spotkałem żeby nie chciał wschodzić
Pytanie. Coś mi podgrza korzenie w łubinie i jest zdechy. Ma może 3 cm. Ktoś się z tym spotkał ? U znajomego na polu to samo. Korzeń brązowy a na końcu podgryziony
Potrzebuje porady. Łubinowych historii ciąg dalszy. Po ostatnich deszczach wyskoczyła mi masa rdestu powojowego i samosiewów rzepaku. Ma ktoś skuteczną i bezpieczną mieszanke na to ?
Glifosat😀
Pytam poważnie. Taki mądry to też jestem
Robiłem kiedyś dff, w dawce 0,5 l/ha.Efekt był raczej mizerny.
babocyd
Pytam poważnie. Taki mądry to też jestem
Ale to jest powazna odpowiedz
Glifosat przed zbiorem.
Piotrek specjalnie dla Ciebie wstawię zdjęcie moich łubinów. Złapiesz się za głowę! Jeden to istny busz drugi z daleka wygląda ładnie...
To tez pokaże
Chyba jednak to zlikwiduje i zawieje Facelie. ..
O difludenikanie mówił mi, że efekt może być ale raczej słaby
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Strączkowe » Łubin słodki
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo