Odp: Wiosna 2019
No i po deszczu, ledwo denko w deszczomierzu zrobiło się mokre
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No i po deszczu, ledwo denko w deszczomierzu zrobiło się mokre
U mnie podobnie. Patrzę na prognozę na tydzień i kolejna szansa na opady w piątek. Tylko co bedzie padać? Widzę opcję śniegu. No i piątek sobota niedziela przymrozki...
U mnie tak padało,ze na bieżąco schło...
U mnie już 12 godzin ciapie
25 litrów w 14 godzin
myslałem ze mam najwięcej ale tylko 18l. Pryskac na glinach juz było cięzko, ale przygarne jeszcze troche deszczu
Tobie Pajej to zawsze źle
Śmiem twierdzić że spadło 0.1litra. Kurzy się na polu bo znajomy zaczął jeździć z nawozem i szybko skończył bo stwierdził że mija się to z celem.
U mnie z soboty na niedzielę i niedzieli wieczór napadało 7,5l/m2.
myslałem ze mam najwięcej ale tylko 18l. Pryskac na glinach juz było cięzko, ale przygarne jeszcze troche deszczu
U mnie o takim deszczu można pomarzyć. Od marca nie padało...
1mm. a miało padać , jak żyć ,
Tobie Pajej to zawsze źle
Śmiem twierdzić że spadło 0.1litra. Kurzy się na polu bo znajomy zaczął jeździć z nawozem i szybko skończył bo stwierdził że mija się to z celem.
gdzie narzekam? ciesze się jak dziecko że popadało
Niby ok ale już narzekasz że na górkach ciężko przejechać ;P. Chciałbym mieć takie problemy
U mnie też 1 mm Żonaa zadowolona bo okna dachowe umyte dalej się kurzy i na dodatek dziś zimno i wieje a deszczu ni hu hu
U mnie od jakiś dwóch godzin przechodzi burzowy front , pioruny biły jeden za drugim , przez chwilę leciał grad wielkości cukierowego grochu a teraz intensywnie leje.
U mnie od wczoraj wlalo jakieś 22l
Z mojego kontrolnego kanału melioracyjnego kapie już od 17:30, kapie jak bimber z chłodnicy, ale zapas w glebie na kilka tygodni już jest. Zboża wyglądają godnie, a i rzepaki ładnie kwitną. Dla rzepaku teraz potrzebna temperatura i słońce, ale jak na razie nic takiego w prognozach nie zapowiadają.
Rano minus 3
Niby ok ale już narzekasz że na górkach ciężko przejechać ;P. Chciałbym mieć takie problemy
uroki glin. Waskie koła opryskiwacz na małych kółkach troszke górki i glina. mam pola gdzie kiedys były cegielnie. tam troche deszczu i zabawa sie zaczyna, ale z deszczu sie ciesze zeby nie było
Można już chyba podsumować opady w tym miesiącu. Nie było problemu z liczeniem całe 0,5 l/m2. Na polach można określić gdzie jaka gleba się znajduje takie łaty uschniętego.
Trawa siana na jesieni
Żyto
Kukurydza nieśmiało wygląda za deszczem ( siana 11 dni temu)
Owies i dziura w drodze wygrzebana przez mleczarkę.
Chyba jedziemy na tym samym wózku. ..
bylem dziś po Mospilan. Nasz Agronom minę miał nietęgą. Jest załamany tym jak wygląda na polach i jaki przebieg pogody jest.
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo