Odp: Wiosna 2019
Ja mieszkam 55 od Torunia i 30 od Sierpca to do mnie już deszcz nie dotarł. Na jutro nadają niezły opad ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja mieszkam 55 od Torunia i 30 od Sierpca to do mnie już deszcz nie dotarł. Na jutro nadają niezły opad ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Byłem dziś kuzynowi po siano. Jechałem w stronę słabszych gleb, 20 km w jedną stronę. Naoglądałem się bo z ciągnika dobrze widać. Masakra, tam już dziś wiadomo że niektórzy nakoszą niewiele więcej niż wysiali.
U mnie w domu spadło 4 litry wczoraj po godzinie 17, a tam gdzie pracuje (akurat byłem w pracy) 20 km od domu oberwała się chmura to spadło 21 l ale tak do waliło że woda w studzienkach się nie mieściła półgodziny to trwalo
wczoraj 4 mm , dziś od 15 kropi i ma być mocniej.. czekam niecierpliwie
Wczoraj u mnie o 18 przez pół godziny spadło 18 litrów. Wioskę dalej 6km spadło już 26. Paweł co tam zgubiłeś koło Wągrowca?
Jak wygląda 20mm już nie pamiętam
Wczoraj przez cały dzień w sumie 15 mm dziś około 16 spadło 2mm, na jutro są pokazane duże opady.
Pada Panowie PAda )
Mam nadzieję ,że i do mnie dotrze z Dolnego Śląska jak zawsze
kropi...
Przez noc u mnie 7 litrów
Lepiej.przez noc 12mm
12 mm i na poranek ostrzeżenie o przymrozkach
Od czwartku od 16 do dziś do 15 spadło w sumie 30 mm widać ze ładnie przemokło chiałbym jutro jechać po zbożach z odżywką ale może coć przelotnie pokropić. Byłem oglądać qq ładnie wygląda ta siana na pomiocie jest dużo większa.
Nareszcie pada deszcz.Chyba to jest pierwszy normalny deszcz jak dobrze pamiętam od 2 marca.
Dzis napadalo 28mm!!!!!
Jak? Obserwowałem radar i w całej Wielkopolsce była kicha taka jak i u mnie! spadło może 1mm. Radar pokazuje że solidny deszcz spadł tylko na żuławach.
Chyba trza z proboszczem pogadać...
Padalo od 6 do 18 ladnie rowno.
W srode ide do kosciola-jest swieto Izydora patrona rolnikow
U mnie też wielka kicha przez 3 dni z 6 mm...no ale to rekord od początku marca
Jak widać susza zrobiła swoje u mnie. Tragedii jednak nie ma, takich przepałów w pszenżycie którego mam 12 ha, będzie ze 2 ha. Rzepaku mam 6,5 ha w nim może z 1 ha takich łat. Po wczorajszym deszczu 7,5/l m2 postanowiłem poratować pszenżyto saletrą, po rozsianiu prysnęło jeszcze 1,5 l, Coś tam obiecuję na najbliższe dni. To był ostatni moment na deszcz.
Strony Poprzednia 1 … 20 21 22 23 24 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo