Odp: Wiosna 2019
5l i 1.5 dziś....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
5l i 1.5 dziś....
A tu leje co dnia i nie ma nawet kiedy jarych na chwasty opryskać ani RSMu polać.
A u mnie tylko porosiło jak ksiądz kropidłem , no i zimno jak w listopadzie
U mnie to samo wiało cały dzień tak że nieszlo nic zrobić a do tego zimno cały dzień 12 stopni masakra
U mnie też już chyba i do żniw wody wystarczy. dziś kolejny dzień opadów, i niska temperatura.
Dajcie tego deszczu bo aż przykro patrzeć , że narzekacie kiedy u Nas na północy taka susza chłopaki. ..
żebyśmy mieli coś do powiedzenia, jak nie urok to sraczka
14 l od niedzieli a humor się poprawił. Piotrek ma dojść w nocy i do Ciebie http://www.skyradar.pl/p/pogoda-prognoz … odowe.html
Według mojej prognozy z Piotrkiem nic nie dostaniemy..... 1mm to nic...
MOże jutro po południu....
14 l od niedzieli a humor się poprawił. Piotrek ma dojść w nocy i do Ciebie http://www.skyradar.pl/p/pogoda-prognoz … odowe.html
U mnie 11
U mnie od rana sobie spokojnie kropi. Na termometerze teraz całe 6°C na plusie. Trzeba chyba kalesony szukać
Zapraszam kilka stron wstecz: gorąco, nie pada, susza, upał, gdzie ten deszcz. Pogoda może nie idealna bo zimno ale przynajmniej jest woda.
U mnie nad ranem trochę lepiej popadało a ,że jest chłodno to nawet lepiej bo tak szybko ta woda nie odparuje i gleba może jej więcej wchłonąć.
Wyczekał nas ten deszcz na maxa, przyszedł w ostatnim momencie w którym będzie miał duże znaczenie. Jęczmienia mam 6 ha, na 2 ha gliny wschody słabiutkie, teraz powschodzi. Qq pod wierzchem dostała wodę na start, wyjdzie akurat też po chłodach.
Według mojej prognozy z Piotrkiem nic nie dostaniemy..... 1mm to nic...
MOże jutro po południu....
No i pokropiło
Wyczekał nas ten deszcz na maxa, przyszedł w ostatnim momencie w którym będzie miał duże znaczenie. Jęczmienia mam 6 ha, na 2 ha gliny wschody słabiutkie, teraz powschodzi. Qq pod wierzchem dostała wodę na start, wyjdzie akurat też po chłodach.
Mi pszenica jara powschodzi wreszcie na glinie... Po łące trochę pożółkła ale koloru zaczyna nabierać.
W końcu mogę powiedzieć Panowie. Od wczoraj od około 20stej do 1 padało !
A dziś od 7.30 też sobie ładnie momentami popaduje. Wreszcie!
10 litrów w nocy
Od niedzieli do teraz 40 l/m2 Jeszcze 10-15 l i przemięknie do tej pozornej wilgoci która znajduje się w zbożach na około 22-25 cm, Taki mi wyszedł pomiar miarką po zrobieniu odkrywki szpadelkiem.
Od wczoraj spadło 30 l/m2
Strony Poprzednia 1 … 21 22 23 24 25 … 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo