Odp: Miotła+dwuliścienne na wiosne
Było ciepło, są miejsca gdzie była gęsta to rośnie w najlepsze. Pszenica rzadka a to rośnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Miotła+dwuliścienne na wiosne
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Było ciepło, są miejsca gdzie była gęsta to rośnie w najlepsze. Pszenica rzadka a to rośnie.
Ja 2 lata temu przewiozłem się na Foxtrocie, a miałem porównanie , bo w ten sam dzień pryskałem Pumą i Foxtrotem. Dlatego nie chcę słyszeć o innych chińskich generykach.
W piątek byłem po troszkę chemii i od słowa do słowa dowiedziałem się że od przyszłego roku będzie niedostępny GRODYL. Wszystko co dobre zakazują dla przypomnienia 5-7g grodylu i po przytulii praktycznie w każdej fazie rozwojowej zbóż - za parę zł.
to trzeba kupic zapasy
Ja 2 lata temu przewiozłem się na Foxtrocie, a miałem porównanie , bo w ten sam dzień pryskałem Pumą i Foxtrotem. Dlatego nie chcę słyszeć o innych chińskich generykach.
Ja robiłem Fenoxinnem w zeszłym roku bo Pumy nie mieli w dwóch miejscach. Złego słowa nie powiem . Zadzialało
Mieszał ktoś biathlon 4d z feniksem 069ew?
Chciałbym jęczmień jary prysnąć i nie wiem czy nie jechać osobno,z tego co wiem to biathlon ma niby szeroki zakres mieszalności.
mi powychodziły samosiewy gryki w pszenicy. co z tym zrobić jak pszenica ma liść flagowy?
Mieszał ktoś biathlon 4d z feniksem 069ew?
Chciałbym jęczmień jary prysnąć i nie wiem czy nie jechać osobno,z tego co wiem to biathlon ma niby szeroki zakres mieszalności.
pumy i generyków najlepiej z niczym nie mieszać
a na grykę to 10g granstaru lub starane
tylko czy nie zaszkodzi pszenicy i czy z fugni mugłbym domieszać?
w jęczmieniu jarym i pszenicy jarej z powodzeniem robiłem puma + chwastox turbo. Zwalczone praktycznie wszystko co trzeba począwszy od miotły, owsa głuchego poprzez większość dwuliściennych. Taka mieszanina jest nawet na etykiecie.
ja od 2 lat stosuje w jęczmieniu axial komplet pack i jestem na tak
A u mnie znów trafia się ostrożeń i miejscami chaber w pszenicy. Liść flagowy już ma.
Na jęczmień jary wziąłem mustang forte, cena dobra, skuteczność bdb, pumę daję osobno.
Moja pszenica klosi się . Apyros przepuścić miotłe co mnie dziwi...
Dzięki za info.w takim razie zrobie osobno..
Piotrek a pryskałeś z chwastoxem,granstarem,czy bez dodatków,bo z chwastoxem powinien lepiej brać.
A u mnie znów trafia się ostrożeń i miejscami chaber w pszenicy. Liść flagowy już ma.
Mam koło 3ha pszenicy ozimej co była bardzo późno siana. miałem pryskać axialem razem z ozima jednak przez pogodę wszystko rośnie i nie wiem kiedy to będzie. Później może pszenicę uszkodzić? U siebie kiedys widziałem po poprawkach późnych na chwasty, że były czarne kłosy może to przez herbicydy?
Dzięki za info.w takim razie zrobie osobno..
Piotrek a pryskałeś z chwastoxem,granstarem,czy bez dodatków,bo z chwastoxem powinien lepiej brać.
Helm Tribi i Starane
Pawel21990 napisał/a:A u mnie znów trafia się ostrożeń i miejscami chaber w pszenicy. Liść flagowy już ma.
Mam koło 3ha pszenicy ozimej co była bardzo późno siana. miałem pryskać axialem razem z ozima jednak przez pogodę wszystko rośnie i nie wiem kiedy to będzie. Później może pszenicę uszkodzić? U siebie kiedys widziałem po poprawkach późnych na chwasty, że były czarne kłosy może to przez herbicydy?
Czerń to całkiem inny i z ekonomicznego punktu widzenia, nieistotny temat. Na spóźnione zabiegi axial to słaby wybór, bo miotłę przepuści. Ja wsio Lancetem poleciałem i jest ok.
w późno sianych pszenicach to miotły nie ma praktycznie, a większość to jara. Lancet o dziwo po przepuszczał u mnie w zeszłym roku axial nie.
Byłem dziś na jednym polu i wyłazi przytula w pszenicy. Zostało mi zamiennika starane, i myślałem jeszcze poprawić. Wiem, że Ktoś na forum poprawiał, ale nie mogę znaleźć.
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 18 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Miotła+dwuliścienne na wiosne
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo