Odp: Wiosna 2019
Żyto po części leży ale nie ma tragedii
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Żyto po części leży ale nie ma tragedii
Ale wam nie dogoda ... Sucho źle mokro też ... niech pada ... 1 dzień słońca i już się kurzy
może u ciebie ale jakbyś codziennie pompował wodę z piwnicy to też by ci się znudził deszcz u mnie ziemia już wody nie przyjmuje
https://www.jaslo4u.pl/lokalne-podtopie … aslo-24394
u mnie leje, ale to nic bo koło 50km ode mnie przeszła traba powietrzna i powaliła 3 wsie. Ciekawe co u Grześka w sumie niedaleko mieszkał.
Gelek pisał że go ominęło
u mnie na groszku dzis kaczki pływały, zrobił sie stawik jak za młodych lat na wiosnę
Grzegorz89 napisał/a:u mnie leje, ale to nic bo koło 50km ode mnie przeszła traba powietrzna i powaliła 3 wsie. Ciekawe co u Grześka w sumie niedaleko mieszkał.
Gelek pisał że go ominęło
Gadaliśmy, ale przeszło w sumie niedaleko.
3 stopnie na dworze. Zimno...
Stasin z 10km ode mnie, pogoda robi psikusy, któregoś dnia wyskoczyło słońce i z nieba lała się woda tęcza obok tęczy była nawet chmur nie było w sumie to wczoraj deszcz nie padał ale na wieczór temperatura spadło do 7stopni a tak to było po 11-12stopni w nocy
Pogoda. Prawie 5ha konopi spłynęło, i zrobiło taki beton, że samolot chyba nie miałby kłopotów wyladowac. Pojechałem wczoraj pryskać pszenice jare, bo taki herbapol, że wszystko w nich kwitnie, oczywiście poryłem potopiłem sie, ze kilka razy myślałem, że nie wyjadę. Na końcu oczywiście wraz musiał przyjść deszcz i nie wiem czy to w ogóle coś zadziała. W burakach tez ekologia.
A dla odmiany wczoraj równiez pryskałem . i co ciekawe w rowach wody nie znajdziesz a na polu do kół się nie klei ....
Pogoda. Prawie 5ha konopi spłynęło, i zrobiło taki beton, że samolot chyba nie miałby kłopotów wyladowac. Pojechałem wczoraj pryskać pszenice jare, bo taki herbapol, że wszystko w nich kwitnie, oczywiście poryłem potopiłem sie, ze kilka razy myślałem, że nie wyjadę. Na końcu oczywiście wraz musiał przyjść deszcz i nie wiem czy to w ogóle coś zadziała. W burakach tez ekologia.
U mnie w jarej to samo, sporo wymięknie bo drenacji tam nie ma...
Do tej pory z zabiegami trafiam skuteczne w okienkach czasowych. Dziś mam zgryz, w piątek skosiłem trawę. Wiadomo że na siano raczej się nie uda, sianokiszonkę chciałbym dobrze podsuszoną. Robić dziś, czy czekać do jutra ?. Może ktoś ma w 100% wiarygodną pogodę na jutro ?
Jeżeli chcesz wiarygodną to : będzie padało albo nie
Jakbym miał sam tę sianokiszonkę jeść to pewnie dziś robiłbym, ale że to dla bydła, to bydło zje i jutrzejsza. Niedziela i w końcu słońce trzeba korzystać.
Nadają opady w nocy z poniedziałku na wtorek ja chyba zbieram dziś (koszone w środę)
Radar jak piszesz pokazuje deszcz na wtorek, interia na jutro.
No i pomarzło. Ziemniaki na pewno dostały
Hmmm narzekać czy się cieszyć.
Jeden łubin taka odmiana z białymi nasionami rano leżał przewrócony. Z resztą dostał solidnego kopa od mrozu po raz 3 za drugim nadawał się do przesiania ale to olałem i DOBRZE!
Ziemniaki się uchowały warzywa też.
POrzeczka hmmm już widać że dostała po raz kolejny i widać że część owoców już zminiła barwę z intensywnie zielonych na mętnie zielony...
A na środku plantacji na wys. 80cm było -4 stopnie. W sadzie koło domu pod wielką jabłonią +2,5
Piotrek na jutrzejsze popołudnie szykuj się na burze
Ostatnia z informacji brzmi pozytywnie aczkolwiek groźnie. Mnie martwi zabieg który wykonałem wczoraj po południu. T2 W JĘCZMIENIU ZROBIŁEM
Martwisz się o jęczmień czy o to czy zadziała?
Będzie ok...
a u mnie leje z małymi przerwami a takie błoto w polu że nie wjadę tak szybko, jak tak dalej będzie to owies zostanie bez zabiegu na chwasty,
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Wiosna 2019
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo