Odp: Jaka jutro pogoda?
u mnie 20 L przez noc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Strony Poprzednia 1 … 47 48 49 50 51 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
u mnie 20 L przez noc
ale *** zbierało się zbierało i gradem popadało deszczu wlało drzew nałamało jeszcze coś ma w nocy przyjsć
Chyba nic już nie przyjdzie. a jak już to na pewno będzie spokojniej
U mnie wiatr sie ruszył i temperatura spadła do 30stopni a było w cieniu 34 na razie niebo czyste
pogrzmiewa popaduje zobaczymy rano jak będzie
Wczoraj na około burze , u mnie 3 litry, 5 km ode mnie grad
Pogoda jest nieobliczana.
U mnie przez te ostatnie burzowe dni i noce spadło całe 5 litrów. Ale przynajmniej bez szkód
łącznie 26 l wczoraj po południu i dziś w nocy.
No w kuj pom wczoraj uzupełniło troche wody .U mnie podało kilka godzin a pół godz to było oberwanie chmury pierwszy raz się zdarzyło że rynny nie nadążyły wody odprowadzać przelewało się opierzaniem. Jęczmień wywalił się do góry kołami i odpoczywa ,nie wytrzymał naporu wody
nie dało zebrac siana do końca i dało razem 45mm
Jutro ma poprawić...
Wczoraj grzmiało od mniej więcej 19 do prawie 2 w nocy i wszystko co spadło to marne 5 litrów... A dziś grzeje od nowa , postawiłem w pełnym słońcu termometr , o 14 pokazywał 43 stopnie.
Chłopaki Przeszło wczoraj u nas COŚ .... Bo nie wiadomo jak to nazwać ...
W godzinę czasu spadło tyle wody że przez okno na parterze u sąsiadów wlewała się woda ... gradem tak sypało że połowę dachówek na stodole nie mam . Na polach też nic nie ma ... Grad wycią wiatr i woda dokonały reszty ... Katastrofa nie ma nic w 80% Buraka i kukurydzy na polu nie znajdziesz . pszenica po wałowana w rzepak się już boję iść ... wody mieliśmy tyle że jak woziłem na taczce piach to go wymywało z taczki ....
O ja pier***e, rolnictwo !
O kurde współczuję ,tyle pracy i teraz pozamiatało
masakra, widziałem jak to szło.
Przykre co spotkało Wojtasa i innych u nas na szczęście tylko deszcz.
Taki jest los rolnika, tyrasz ,dymasz, jak nie susza to zlewa
Głowa do góry, trzeba iść do przodu, najważniejsze że Ty cały jesteś i Rodzina, zdrowie jest to resztę sie ogarnie 👍
Ja pierdzielę współczuję miałeś coś ubezpieczone? NIe do uwierzenia, żeby coś takiego przeszło.
Strony Poprzednia 1 … 47 48 49 50 51 … 62 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaka jutro pogoda?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo