10,201

Odp: GG FORUMOWE

Intercooler nie zaszkodzi ale takie coś powinno być odczuwalne przy naprawdę mocnym katowaniu silnika  a nie przy normalnej pracy.

10,202 Ostatnio edytowany przez Grzegorz89 (2019-06-16 21:55:51)

To się dzieje tylko przy prostowaniu wydechu. Gruber Popisowy koło 10km/h i całe nakładki w ziemi robi swoje tongue w wersji tw35 był intercooler montowany zaraz przed kabina, ale nie mam podgladu jak byl chłodzony. U mnie tam też jest miejsce na niego. Mm jeszcze obszerne katalogi, ale to trzeba posiedzieć i przejrzeć na spokojnie.

10,203

Jak tak ciasno tam to jak on zasysa powietrze na te chłodnice? Na intercooler a audi trzeba by było co najmiej 3 cm wygospodarować na taki z Sharana 10 za to na wysokość tylko 12. Bak da się przesunąć? Zawsze miał tak wysoką temperaturę? Może "puchnie" i stąd wyczuwalny spadek mocy.

10,204

Może i trochę puchnie bo przy ekstremalnie nagrzanym potrafi mieć ciężkawo przeręcić, ale to chyba tyko wina ogólnie wysokiej temperatury, bo silnik igła się wydaje. Chłodnica jak dla mnie za mała.

10,205

przy takich prędkościach to bez różnicy gdzie będzie zamontowany inercooler tak jak masey pisze jak chcesz żeby był bardziej efektywny to mu wiatraczek załóż w mondeo 2 był w takim miejscu że praktycznie nie miał nawiewu

10,206

Jeżeli TW się grzeje to znaczy że chłodnica zakamieniona

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,207

No ale właśnie lepiej jakby z przodu był bo wentylator chłodnicy przeciagnie powietrze przez niego. Andrew chodzi u mnie na płynie i kupiłem na płynie. Jednak stu konne ciagniki maja podobnej wielkości chłodnice, dlatego myślę, ze jest po prostu za mała. W sumie to mi chodzi o to, żeby silnik miał dosłownie kilka stopni mniej tylko.

10,208

A coś kiedyś mówiłeś o wiskozie na wiatraku, może trzeba ją zablokować w upalne dni żeby cały czas wentylowało chłodnice?

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

10,209

Mój kupiłem na płynie ale jak chłodnice dałem do czyszczenia to się sito zrobiło,  taki kamień był,  silnik to z 3 razy środkiem do odkamieniania robiłem żeby zaczęła lecieć w miarę czysta woda. Teraz mogę mu dawać po zaworach a temp 85 to max. Też uważałem że wiskoza za słaba, ale ona taka ma być, więc wymontuj chłodnice i daj do czyszczenia.

Case Magnum 7210, MF 38

10,210

Wentylatora wydajniejszego nie da rady tam zamontować ?, chodzi o większą ilość łopatek i ich szerokość. Tak jak w bizonie suprze i rekordzie.

10,211

wiskoza nowa 1300zł.... kupiłem bo stara po rozgrzaniu całkiem puszczała. Wiatrak mam teraz od jcb nowy, bo stary urwał się i kosztować miał 2500zł paranoja. Jeździłem trochę na zablokowanej wiskozie, to jakby samolot leciał, a w kabinie ledwo usiedzisz.

10,212

Ja po zakupie moich forszów robiłem płukankę, ocet w baniak gotowanie i biegiem w układ tak 10l octu a potem dolewałem wody i trochę pojeździłem, a szlamu ile sie zlało, potem przepłukałem wodą i zalałem nowym płynem

W końcu się udało...............
Rolnik hobbbysta ( zmieniam hobby na wino kobiety i śpiew
Specjalista od "burz" smile

10,213

Ktoś coś kiedyś pisał o tanich i dobrych stołach do rzepaku. Bym prosił o jakiś namiar.

10,214

https://www.agro-kowalski.com.pl/stoly-do-rzepaku.html

10,215

Dzięki

10,216

dzis stałem sie szczęśliwym byłym posiadaczem fortschritta zt 303

Rolnik z powołania:-)

10,217 Ostatnio edytowany przez Laszek (2019-06-22 22:06:08)

Pawel21990 napisał/a:

Ktoś coś kiedyś pisał o tanich i dobrych stołach do rzepaku. Bym prosił o jakiś namiar.

https://www.olx.pl/oferta/stol-do-rzepa … wNwNz.html
A co nabyłeś coś? Pochwal się

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,218

Grzegorz89 napisał/a:

wiskoza nowa 1300zł.... kupiłem bo stara po rozgrzaniu całkiem puszczała. Wiatrak mam teraz od jcb nowy, bo stary urwał się i kosztować miał 2500zł paranoja. Jeździłem trochę na zablokowanej wiskozie, to jakby samolot leciał, a w kabinie ledwo usiedzisz.

Też myślałem że wiskoza nie działa,  do puki nie wywalilem chłodnicy.

Case Magnum 7210, MF 38

10,219

Pajej napisał/a:

dzis stałem sie szczęśliwym byłym posiadaczem fortschritta zt 303

Zamiast forda? big_smile

10,220

Do czyszczenia brudnego   układu   to  powiem tak

Wiadro 10l pompa do wody  pod jakiś wąż od nagrzewnicy np . do wiadra woda z KRETEM do udrażniania rur  i tak  kilka razy przepłukac cały układ I wymieniać wodę jak brudna na nową z KRETEM i  wyczyści wszystko .  U mnie pomogło

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile