10,281

Odp: GG FORUMOWE

Za ostatni grosz go nie kupiłem wink

10,282

No ja sobie na coś takiego nie pozwolę bo mnie nie stać, a jak by było mnie stać to byłoby mi szkoda wydać na to kasę 😁

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,283

mi było szkoda, do stacji km a tam paliwo ok  20gr drożej niż w hurcie. dla wygody kuiłem zbiornik

Rolnik z powołania:-)

10,284

Ile litrow zuzywasz rocznie??

10,285

u mnie koszt zbiornika i różnica między detale, a hurtem będzie rekompensowała się koło 10lat. W takim przypadku nie wiem czy za tyle czasu zbiornik dalej będzie służył i czy znowu nie wymyśla jakichś durnych noweli....

10,286

Dokladnie

10,287

Tak ,zaraz w bańkę na stacji nie kupisz ,a już na pewno w bańkę po opryskach bo nie dość że ty masz karę to i sprzedawca pracuje na stacji i widzę co się dzieje bańka najlepiej z atestem my tak nie sprzedajemy tak samo z olejami luzem nie lejemy w banki po chemi

10,288

Tak licząc to każdy z nas nie miałby kilku maszyn czy urządzeń, są takie które nigdy się nie zwrócą.

10,289

No kombajnu już bym nie kupił... siewnika też...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

10,290

Racja, ale na razie to mam ważniejsze wydatki i te mniej ważne sa po prostu w odstawce.

10,291

W taki sposób biurokracja skutecznie uszczupla nasze portfele. W imię bezpieczeństwa zabierana jest nam wolność.

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

10,292

Wymyślają cuda na kiju... przed unią na wiosce był cpn po byłej bazie skr-u  , stare dystrybutory , stare zbiorniki w ziemi , w odległości mniej więcej 70 metrów od tego cpnu jest hydrofornia ze studnią głębinową zaopatrująca w wodę pół gminy , po wejściu Polski do ue cpn został zamknięty bo stwarza zagrożenie dla zdrowia ludzi korzystającychz tej wody... przez prawie 30 lat jakoś nie stwarzał , woda zawsze była dobrej jakości , bez chloru , niczym mineralna , kolorowe smugi też w niej nie pływały... wink

10,293

Kto przed chwilą słuchał wiadomości RMF?

10,294

Marek stwierdził że lepiej w radiu się wypowiadać bo do fryzury nikt się nie czepia wink

10,295

co takiego mówił?

Rolnik z powołania:-)

10,296

Mam takie pytanie odnośnie ciężkiej serii ursusa/zetora , chodzi o wom a konkretnie tą dźwignię po prawej stronie w podłodze. W Swoim 8011  do większości prac które wykonuje używam wom-u wobec czego dźwignię w podłodze mam cały czas załączoną i rozłączam tylko tą przy kierownicy. Wczoraj w rozmowie z kolegą weszliśmy na temat tych ciągników i kolega stwierdził ,że mając załączoną cały czas dźwignię w podłodze przyczyniam się do szybszego zużycia mikropomki. Ma rację czy się myli?

10,297

Raczej nie bo ona załącza część mechaniczną napędu wom.

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

10,298

Tak też właśnie mi się wydaje ,że ta w podłodze załączając tylko tryby nic wspólnego z mikro nie ma , ale nie rozbierałem nigdy skrzyni w tej serii to mogę się mylić i dlatego zadałem tutaj pytanie żeby się upewnić.

10,299

Na mikropomkę to wpływ jest zerowy za to szybciej zużywasz te sprzęgło w tylnym moście. Jak dłużej jeździsz to WOM rozłącz pod siedzeniem.

10,300

tak jak koledzy piszą tę dźwignię w podłodze się rozłącza jak po szosie latamy i wom jest nie potrzebny a tak to dźwignia w przód ciągnika i ręcznie przy kierownicy sterowanie

Nie ma to jak FORTSCHRITT