Odp: GG FORUMOWE
Dzięki za odpowiedź.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 514 515 516 517 518 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzięki za odpowiedź.
Jaką wilgotność qq kosisz u siebie w suchy rok?
Panowie mam pytanie jakim rodzajem cyny lutować chłodnice miedziane? Miałem jakaś cynę ale totalnie nie szło lutować.
Co się dzieje że nie szło? Wszystkie cyny do lutowania różnią się tylko zawartością ołowiu a co za tym idzie temperaturą topienia i " szerokością temperatur obrabialności" . Najzwyklejsza cyna z pierwszego lepszego marketu nadaje się do lutowania rur miedzianych to i chłodnice połata. Częściej niż cyna zawodzi sposób grzania palnikiem. A smarowałeś jakimś topnikiem?
jedyny topnik jaki miałem, to pastę do rur i nie łapała wcale... chyba że muszę kupić sobie inny. Załatałem klejem dwuskładnikowym co ma się nadawać i niby trzyma. Szkoda, że tak wyszło, a jednak niedziela znowu będzie pracujaca...
Jest coś takiego jak jak lutolit. Smaruje się pędzelkiem przed lutowaniem. Marketowe cyny są najlesze do tej roboty. Lutowałem chyba 3 chłodnice i działają. Jedna sołtysa od 323 jak mu wentylator odpad. Ale rozpierducha była....
Tak dla ciekawych dziś zalałem forsza do fula pojechałem talerzować , talerzówka 3 metry staltech pole 7 ha zajęło mi to 2.50 godziny , bieg III 1 głębokość ok 5 cm paliwa zużyłem okolo 33 litry co daje nam 4.7 na hektar i co wyPany na to ,prędkość robocza to ok 11 km
1614 pali mi podobnie w talerzowce
Też talerzuje na podobnej prędkości (2 bieg 3 zakres) Ale paliwka wychodzi mi koło 8l/ha, no fakt, że spore górki i glina się trafia....
Ja liczę 7,5 ale działki są różne i nie chodzi o glinę ale o długość i szerokość.....
mi podobnie wychodzi co kolegom, też bym chciał mieć takie spalanie
Jutro zobaczę spalanie Robiłem dziś 11.5 ha forszem talerzówka , zaorałem 2.5 ha Ursusem i na koniec dnia skosilem 2 ha owsa tak że dzień bojowy
Spalanie rzecz mało wymierna. Gruberowanie, pole prostokąt 7 ha długość 670 m 7 l/ha, następnie 8 ha w kilku kawałkach również nieforemnych 10 l/ha
Dokładnie talerzówka talerzówce nie równa ......
Ja uprawiam pola wielkości doniczek. Praktycznie każde z klina. Ale mam też większe ...
Talerz ówka pom Brodnica 3m
Panowie Massey Ferguson to mistrz w ekonomi 4 litry na ha. Talerzówka BDT ruska 3 metry 15 km/h. I po piasty w ziemi.
Sarast jaki model tego fergusona?
Panowie Massey Ferguson to mistrz w ekonomi 4 litry na ha. Talerzówka BDT ruska 3 metry 15 km/h. I po piasty w ziemi.
Mój 3125 u kumpla na jakiejś zapuszczonej i szerszej niż dłuższej działce 4ha na cięższej ziemi z gliną z pługiem overum 5 skib obrót wziął 12l na hektar z dojazdem w tą i z powrotem 6km. Nie wiem czy to dużo czy mało, w uprawie nigdy nie mierzyłem, ale z agregatem 4.2m ma lekko i twierdze, że wącha paliwo
sarast napisał/a:Panowie Massey Ferguson to mistrz w ekonomi 4 litry na ha. Talerzówka BDT ruska 3 metry 15 km/h. I po piasty w ziemi.
Mój 3125 u kumpla na jakiejś zapuszczonej i szerszej niż dłuższej działce 4ha na cięższej ziemi z gliną z pługiem overum 5 skib obrót wziął 12l na hektar z dojazdem w tą i z powrotem 6km. Nie wiem czy to dużo czy mało, w uprawie nigdy nie mierzyłem, ale z agregatem 4.2m ma lekko i twierdze, że wącha paliwo
mam porównanie . przez wiele wiele lat pług 200 na 5 skibach z wałami ciągałem ZT od 5 lat po tych samych polach z tym samym zestawem robię MF 3125 ,i niema co porównywać PERKINS TO PERKINS . a co lepsze mamy NH t6 175km, i ten bardziej paliwożerny a ten sam zestaw ciągnie .
Silnik silnikiem do tego trzeba dodać skrzynię bo mi nie zawsze pasuje bieg do obciążenia np II 4 za wolno a szybka 2 za szybko. Kolejna rzecz zwrotność ciągnika i operator.
Ja w tym tygodniu biorę się chyba za przygotowania do przeszczepu 6 VD 14,5/12 1 SRL. Ciekaw jestem efektu, teoretycznie przy 1400obr /min ma około 125Nm i 20KM więcej.
Trochę się jeszcze waham czy nie zostawić tego na zimę ale chyba dam w 2 tygodnie.
Strony Poprzednia 1 … 514 515 516 517 518 … 592 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo